رضا رحمانی در جلسه بررسی مشکلات صنعتگران و کارآفرینان رفسنجان در مجتمع مس سرچشمه اظهار کرد: مالیات مشکل بزرگی برای واحدها است و در کشورهایی که با رکود مواجه شدند مالیات اخذ شده را به واحدها برگرداندهاند اما در کشور ما با توجه به اینکه معتقدیم مالیات در این شرایط نباید گرفته شود، اما دولت زمانی که پول ندارد حقوقها را بپردازد به مشکل برمیخورد.
وی با اشاره به اینکه باغ های پسته رفسنجان در معرض خطر جدی بوده و نمیتوانند اقتصاد این شهرستان را تأمین کنند، تصریح کرد: با توجه به اینکه شرکت مس معین این منطقه است اگر کار مطالعاتی طی مدت یک ماه انجام دهد ما هزینه این مطالعات را پرداخت میکنیم تا صنعتی جایگزین پسته در رفسنجان شود.
رحمانی ادامه داد: هر صنایعی که توجیه اقتصادی داشته باشد ورود کند، مانند صنایع وابسته به مس که به طور طبیعی توجیه اقتصادی دارند.
قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت خواستار ایجاد شهرک تخصصی مس در شهرستان رفسنجان شد و گفت: شهرکهای تخصصی همافزایی دارند، فعالیتهای مرتبط با هم جمع میشوند و همدیگر را پوشش میدهند.
وی موقعیت جغرافیایی و زیرساخت ها را در رفسنجان مناسب دانست و افزود: تاکنون به ۱۹ هزار و ۷۶۴ واحد تسهیلات رونق تولید داده ایم اما استان کرمان با وجود اینکه از لحاظ اقتصادی برجستگیهای زیادی دارد اما آمار پرداختیهای آن اصلا رضایتبخش نیست.
رحمانی خاطرنشان کرد: هر واحد تولیدی که بهدلیل مشکل سرمایه در گردش واحدهای تولیدی همکاری نمیکند خلاف فرمان مقام معظم رهبری عمل کرده است.
بهرهبرداری از ۱۴۰۰ واحد صنعتی نیمه تمام
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت از بهره برداری ۱۴۰۰ واحد نیمه تمام در سال جاری در کشور خبر داد.
رحمانی اظهار کرد: مس ظرفیت خوبی است و ذخایر آن در کشور بسیار بالاست.
وی اظهار کرد: آنچه مهم است این است که زنجیره مس را تکمیل کنیم و پیگیر ایجاد چند شهرک تخصصی مس در استان کرمان هستیم.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این مطلب که کل تولیدات مس باید با ارزش افزوده بالا تبدیل کنیم، افزود: اگر تولیدات مس با ارزش افزوده بالا تولید کنیم به ایجاد شغل و رونق اقتصادی مردم منطقه کمک خواهد کرد.
پیشبینی ثبات قیمت مس
وی از تصمیم گیری های دولت بر اساس منافع شرکت مس سخن گفت و اظهار کرد: در مقطعی از زمان قیمت مس پایین بود و اکنون قیمت آن بهتر شده اگرچه قیمت آن مانند سابق نیست اما پیش بینی می کنیم در همین رنج قیمت باقی بماند.
رحمانی با بیان اینکه مشکل مالی نباید مانع کار تولیدکنندگان باشد، افزود: اگر تولیدکننده ای چک برگشتی یا بدهی به بانک ها دارد، بانک ها نباید اقدام کنند و استانداران نقش کلیدی در حمایت از تولید کنندگان را دارند.
وی افزود: دلیل اینکه در استان کرمان پرداخت ها کم است برای ما مجهول است و اگر واحدی به دلیل سرمایه در گردش مشکلی دارد، نباید به مانع برخورد.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت مس را یکی از مزیت های برجسته کشور دانست و از حمایت دولت از افرادی که در حوزه مس فعالیت می کنند، خبر داد و تصریح کرد: ۵۴۰۰ واحد نیمه تمام امسال در کشور باید به بهره برداری برسانیم.
وی اضافه کرد: ۳۳ طرح کلان در کشور داریم که سه طرح در استان کرمان است.