عکس : محمد علی مهدی
سفیر روسیه در تهران با اعضای هیات مدیره اتاق مشترک ایران و روسیه دیدار کرد. این نشست با هدف طرح مشکلات تجارت با روسیه و بررسی راهکارهای رفع این مشکلات و استفاده از ظرفیتهای موجود برای بهتر شدن سطح مناسبات تجاری، برگزار شد.
در این نشست، هادی تیزهوش تابان، رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه استفاده از ظرفیت سرای تجاری ایران در آستاراخان را مورد تأکید قرار داد و از آن به عنوان محلی مناسب برای برقراری ارتباطات بین واحدهای تجاری علاقهمند ایرانی و روسی برای همکاری با یکدیگر یاد کرد.
به باور او این سرای تجاری با همین هدف شکل گرفته تا درخواستهای دو طرف را دریافت و با همکاری طرف روسی و تأیید آنها، سطح روابط را گسترش دهد.
این فعال اقتصادی ضمن تأکید بر لزوم تسهیل فرآیند صدور روادید برای تجار ایرانی توسط دولت روسیه، تصریح کرد: لازم است شرایطی مهیا شود تا تجار و فعالان اقتصادی دو طرف بتوانند از ظرفیت سفارتخانهها بهره ببرند و مستقیم با طرح مشکلات و ارائه پیشنهادهای اجرایی به بهبود سطح مناسبات کمک کنند.
در ادامه عبدالله مهاجر دارابی، نایبرئیس اتاق مشترک ایران و روسیه و عضو هیات رئیسه اتاق ایران به روابط گسترده بین دولت ایران و روسیه اشاره کرد و گفت: با وجود مناسبات قوی سیاسی بین دو کشور، نتوانستیم در بخش اقتصاد از ظرفیتها استفاده کنیم و سطح روابط را همتراز با رویکردهای سیاسی، تقویت کنیم.
او در ادامه از علاقهمندی موجود در استانهای شمالی ایران برای بالا بردن سطح روابط تجاری با شهرهای مختلف روسیه خبر داد و گفت: سفیر روسیه به عنوان نماینده دولت این کشور میتواند در راستای بهبود سطح روابط تجاری و سرمایهگذاری مشترک، قدمهای جدی بردارد.
او تصریح کرد: متأسفانه همچنان درباره صدور روادید برای تجار ایرانی، نگرانیها و دغدغههایی وجود دارد که قابل حل است و بنابراین تنها باید برای تحقق آن برنامهریزی کنیم.
مهاجر از آمادگی اتاق مشترک ایران و روسیه برای همراهی با سفارت روسیه در تهران به منظور رفع چالشهای موجود خبر داد.
این فعال اقتصادی معتقد است چنانچه موانع و چالشهای پیشرو برداشته شود، فعالان اقتصادی دو کشور مسیر رشد مبادلات و همکاریهای مشترک را طی میکنند.
در ادامه مجموعه مشکلاتی که فعالان اقتصادی در روند تجارت با روسیه مواجه هستند، مطرح شد. در این بین بر لزوم الکترونیکی شدن سامانههای صدور گواهی مبدأ برای رفع تناقضهای احتمالی در امضاها و فونت اسنادی که صادر میشوند و از طرفی تسهیل در شرایط صدور روادید تجاری برای ایرانیان، تأکید شد.
کامبیز میرکریمی، عضو هیات مدیره اتاق مشترک ایران و روسیه نبود شناخت کافی در فعالان اقتصادی و شرکتهای دو کشور از ظرفیتهای یکدیگر را به عنوان یک چالش جدی برشمرد و بهترین راهحل برای این مسئله را برگزاری نمایشگاههای تخصصی عنوان کرد.
او ادامه داد: در اتاق مشترک ایران و روسیه برنامهریزی کردیم تا در سه نمایشگاه تخصصی این کشور حضور فعالی داشته باشیم؛ یکی در حوزه کشاورزی، دیگری دکوراسیون و اکسپو. طبق برنامهریزی که صورت گرفته، ۵۰ درصد هزینههای حضور و مشارکت در نمایشگاههای تخصصی را اتاق ایران تأمین میکند.
بر اساس اظهارات میرکریمی، تفاهمنامهای بین اتاق مشترک با یکی از مجموعههای نمایشگاهی در ایران امضا شده تا مراسمی به مناسبت هفته روسیه و با هدف ارائه اطلاعات تجاری و قانونی این کشور و معرفی ظرفیتهای همکاری مشترک با روسیه، برگزار کنیم. نمایشگاهی هم در زنجان برگزار خواهیم کرد تا شرکتهایی که میتوانند با روسیه در ارتباط باشند، در این نمایشگاه حضور داشته و به معرفی خود بپردازند.
در ادامه بازدید سفیر روسیه در تهران از بخشها و شهرهای مختلف ایران پیشنهاد شد تا از نزدیک با توانمندیهای کشور آشنا شود.
تسهیل شرایط صدور روادید برای تجار ایرانی را دنبال میکنیم
الکسی ددوف، سفیر روسیه در تهران از تلاشهایی که برای رفع موانع پیش روی روابط تجاری بین دو کشور انجام میشود، صحبت و اظهار امیدواری کرد که برای تحقق این هدف باید نشستهای مستمری صورت بگیرد.
او درباره صدور روادید گفت: در گذشته برای صدور روادید لازم بود دعوتنامهای برای فرد خارجی توسط وزارت داخلی روسیه صادر شود که امروز این دعوتنامه به طور مستقیم از سوی طرف روسی صادر و پروسه وزارت داخلی حذف شده است، البته با توجه به تقاضای بالای دریافت روادید روسیه از سوی افغانستانیها، ابهاماتی به وجود آمده است. هرچند تسهیل شرایط صدور روادید را دنبال میکنیم؛ اما برای بهتر شدن این شرایط اگر پیشنهادهای مشخص و عملی وجود دارد با سفارت در میان بگذارید.
او همچنین درباره امکان حذف روادید توریستی در آینده نزدیک برای ایرانیان صحبت کرد.
سفیر روسیه در تهران درباره مسائل گمرکی نیز گفت: انتقادهایی از طرف رانندگان درباره وضعیت برخی گمرکات وجود دارد و برای حل این چالشها فکر کردیم که وجود نمایندگی از روسیه در گمرک ایران و برعکس آن، مؤثر خواهد بود.
استفاده از ظرفیت کمیسیون مشترک نیز از طرف سفیر روسیه در تهران به عنوان یک راهکار برای طرح و بررسی مشکلات پیشنهاد شد.