پس از برگزاری کارگروههای کارشناسی و عارضهیابی برای احصای مسائل و مشکلات فعالان بخش خصوصی شهرستان بانه، پنجاه و هشتمین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان ویژه طرح این مشکلات برگزار شد.
بررسی مسائل و مشکلات فعالان اقتصادی شهرستان بانه مستقر در شهرک صنعتی در ارتباط با تقویت آنتن دهی شبکه همراه و اینترنت و بهبود جاده دسترسی و ورودی، محصور نمودن شهرک و جدولکشی داخل شهرک بهمنظور هدایت روان آبها، ایجاد سایت پسماند صنعتی و جمعآوری زباله، تأمین ایستگاه اطفاء حریق و آتشنشانی، ساماندهی تصفیهخانه صنعتی، رفع نواقصی چون کمبود فضای سبز و عدم وجود تابلو و سر درب شهرک صنعتی، عدم تفکیک سندهای صنعتی مستقر در شهرک ازجمله دستور کارهای جلسه مذکور بود که طرفین در خصوص آنها به بحث تبادلنظر پرداختند.
نایبرئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج در این نشست، گفت: اینکه امروز در استان کردستان شرایطی فراهم شده که فعالان بخش خصوصی بدون دغدغه رودررو با مدیران دولتی مسائل و مشکلاتشان را مطرح میکنند جای تشکر دارد و در اصل ماهیت شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی هم همین است.
سید کمال حسینی، در خصوص حل مسائل و مشکلات شهرستان بانه و کمک به فعالان اقتصادی استان، تأکید کرد: توسعه زیرساختهای تجاری و اقتصادی در این منطقه از اهمیت بالایی برخوردار است و تلاش برای بهبود فضای کسبوکار و ایجاد فرصتهای جدید برای سرمایهگذاران و تجار محلی، میتواند به رونق اقتصادی و افزایش اشتغال در شهرستان کمک شایانی کند.
وی همچنین بر اهمیت همکاری میان بخشهای دولتی و خصوصی برای دستیابی به این اهداف تأکید کرد گفت: استفاده از ظرفیتهای مرزی و توسعه صادرات، میتواند نقش مهمی در توسعه اقتصادی استان کردستان داشته باشد.
حسینی در پایان، ابراز امیدواری کرد: با تداوم این تلاشها و حمایتهای دولتی، شاهد پیشرفتهای چشمگیری در بخشهای مختلف اقتصادی استان باشیم.
استاندار کردستان هم در این نشست تعامل و هماهنگی و ارتباط مؤثر مابین دولت و فعالان اقتصادی بخش خصوصی را ستود و پیگیری ایجابی موضوعات را منتج به نتیجه و دارای بازخورد عنوان کرد.
اسماعیل زارعیکوشا، سعهصدر را لازمه پذیرش مسئولیت و یکی از مهمترین ویژگیهای مدیران بیان کرد و گفت: افرادی که این ظرفیت را ندارند بهتر است مسئولیتی قبول نکنند.
زارعی کوشا با اشاره به مزیتهای مرز باشماق بهعنوان مرز رسمی تردد زوار اربعین برای سومین سال متوالی، افزود: این سفر زیارتی برای استان برکات زیادی داشته و دارد و لازم است همه مدیران با تمرکز بیشتر در راستای تقویت زیرساختها و فراهم نمودن امکانات بهتر برای پذیرایی مطلوب از زوار اهتمام ورزند.
وی ادامه داد: به برکت سفرهای اربعین چندین هزار میلیارد پروژه تاکنون بهرهبرداری شده و خواهد شد.
طبق اظهارات استاندار کردستان، اربعین حاوی جلوههای زیبای وحدت و برادری و ارادت به اهلبیت است که این مهم بهعنوان یک موضوع پژوهشی در ابعاد اقتصادی، گردشگری، مذهبی و معنوی بایستی مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه باشماق مریوان یکی از مرزهای ششگانه مشترک با عراق برای تردد زائران اربعین حسینی در سال جاری تعیین شده است اضافه کرد: این مرز یکی از ارکان توسعه استان است چراکه آبوهوا و زیبایی منحصربهفرد طبیعت شهر مریوان و مرز باشماق که تفاوت زیادی با سایر مرزها دارد باید بهخوبی معرفی و از این فرصت طلایی بهره برد.
استاندار کردستان گفت: بر اساس برنامهریزی انجام شده در این هفته زائران اربعین بهصورت رایگان از مرز باشماق به سلیمانیه عراق با هماهنگی و هزینه تقبل شده از سوی اتحادیه میهنی، منتقل میشوند.
رئیس کمیسیون صنعت اتاق سنندج، بهعنوان نماینده فعالان بخش خصوصی شهرستان بانه، گفت: تمامی این موارد با هدف ارتقاء کیفیت زیرساختهای شهرک صنعتی و فراهم آوردن محیطی مناسب برای فعالیتهای اقتصادی مورد بررسی قرار گرفتهاند.
عابدین حمیدی، تأکید کرد: بهبود ارتباطات و دسترسیها، ازجمله تقویت آنتندهی و اینترنت، میتواند به افزایش بهرهوری و رقابتپذیری فعالان اقتصادی کمک کند و ایجاد سایت پسماند صنعتی و تأمین ایستگاههای اطفاء حریق نهتنها به حفظ محیطزیست کمک میکند، بلکه امنیت و سلامت کارگران را نیز تضمین میکند.
حمیدی افزود: ساماندهی تصفیهخانههای صنعتی و رفع کمبود فضای سبز، به بهبود کیفیت زندگی در منطقه و جذب سرمایهگذاریهای بیشتر منجر خواهد شد.
رئیس کمیسیون صنعت اتاق اذعان داشت که تفکیک سندهای صنعتی از اهمیت ویژهای برخوردار است و میتواند در شفافسازی مالکیتها و جلوگیری از تعارضات احتمالی مؤثر واقع شود.
در ادامه جلسه مسائل و مشکلات شهرک صنعتی بانه بهصورت جداگانه طرح و در خصوص آنها تصمیمگیری شد.
مشکلات اصلی مطرح شده
مشکلات زیرساختی ارتباطی: عدم پوشش مناسب شبکه تلفن همراه و اینترنت، یکی از مشکلات اساسی واحدهای صنعتی است که بهطور مستقیم بر ارتباطات، بازاریابی و بهرهوری آنها تأثیر میگذارد.
مشکلات زیرساختی حملونقل: نامناسب بودن جاده دسترسی و ورودی شهرک، عدم محصور بودن شهرک و نبود جدولکشی، مشکلات جدی در زمینه حملونقل کالا و تردد کارکنان ایجاد میکند.
مشکلات زیستمحیطی: عدم وجود سایت دفع پسماند صنعتی، ایستگاه اطفاء حریق، تصفیهخانه صنعتی و همچنین نبود فضای سبز، مشکلات زیستمحیطی جدی را به همراه دارد و میتواند منجر به آلودگی محیطزیست و تهدید سلامت کارکنان شود.
مشکلات امنیتی: نبود گشت و نگهبانی شبانه و عدم وجود فضای سبز و تابلو و سر درب مناسب، امنیت شهرک صنعتی را کاهش میدهد.
مشکلات حقوقی: عدم تفکیک سند واحدهای صنعتی، مشکلاتی را در زمینه مالکیت و نقلوانتقال ایجاد میکند و مانع از سرمایهگذاری و توسعه واحدهای تولیدی میشود.
راهکارهای پیشنهادی برای رفع مشکلات
تخصیص اعتبارات لازم: برای رفع مشکلات زیرساختی شهرک صنعتی، نیاز به تخصیص اعتبارات کافی از سوی دولت و دستگاههای اجرایی است.
تعیین زمانبندی مشخص برای رفع مشکلات: برای هر یک از مشکلات مطرح شده، باید زمانبندی مشخصی برای رفع آن تعیین شود و مسئولین مربوطه موظف به اجرای آن باشند.
جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی: برای تسریع در روند رفع مشکلات، میتوان از ظرفیت بخش خصوصی و سرمایهگذاران بخش خصوصی نیز استفاده کرد.
تشکیل کارگروه تخصصی: تشکیل یک کارگروه تخصصی برای پیگیری مصوبات این نشست و نظارت بر اجرای آنها ضروری است تا اطمینان حاصل شود که مشکلات مطرح شده بهطور کامل رفع شده است.