همزمان با افتتاح ساختمان جدید اتاق ایران، هیاترئیسه اتاق ایران به استان قم سفر کردند. طی این سفر فرصتی دست داد تا فعالان اقتصادی استان، دغدغههای خود را با هیاترئیسه اتاق ایران در میان بگذارند.
نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان قم، اولین نشستی بود که هیاترئیسه اتاق ایران به همراه استاندار و نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در آن حضور پیدا کردند. در این نشست فعالان اقتصادی از موانع صادراتی گفتند و به تشریح و بررسی چالشهای پیش روی صادرات پرداختند.
آنچه بیش از هر مورد دیگری فعالان اقتصادی استان را آزار میدهد، نبود هماهنگی بین برنامهها، مقررات و مصوبات با قوانین بالادستی است، در عین حال تعیین تعرفههای صادراتی نیز به عنوان یک چالش مورد توجه قرار گرفت. البته باید تأکید کرد که این مشکلات در سطح کشور همه صادرکنندگان را دربر میگیرند و به عنوان چالشهای کلی مطرح هستند.
در این نشست صادرکنندگان به صدور قوانین خلقالساعه بهعنوان یک عامل بازدارنده دیگر نیز اشاره کردند.
محمد ایرانی، رئیس اتاق قم نیز در این نشست از لزوم افزایش سطح جذابیت سرمایهگذاری در استان قم سخن گفت و همراهی مقامت دولتی استان را در این مسیر خواستار شد.
استان قم تولید و صادرات پسته را نیز دنبال میکند و از سویی فعالان این حوزه تلاش میکنند که ظرفیت این استان درباره محصول پسته نیز شناسانده شود. در این مسیر، از جایگاه مشمورتی اتاق بازرگانی برای سه قوه، پیشنهاداتی ارائه دادند تا دولت در روند تصمیمسازیهای خود از آنها استفاده کند؛ تعیین خط اعتباری برای صادرات پسته و ارائه تسهیلات ارزانقیمت برای احداث کارخانههای فرآوری و بستهبندی پسته از جمله این پیشنهادها بود.
در طول این سفر یکروزه، مراسمی به همت اتاق قم برپا شد تا در چارچوب آن از صادرکنندگان برگزیده استان قم در سال 1402 تجلیل شود. البته پیش از تجلیل از صادرکنندگان، با اعطای یک تندیس به پاس همراهیها در مسیر تکمیل ساختمان جدید اتاق از صمد حسنزاده، رئیس اتاق ایران و از حاجرضا محمدبیگی یکی از پیشکسوتان اتاق قم تجلیل شد.
در این مراسم پیام باقری، نایبرئیس اتاق ایران پیشنهاد داد تا اتاق قم، ظرفیتهای استان را در همه اعاد شناسایی کند و متناسب با آن سهم خود از تحقق رشد 8 درصدی اقتصاد را تعریف کند.
یکی از اقدامات اتاق قم برای معرفی توانمندیها و ظرفیتهای صنعتی استان، برگزاری نمایشگاه دائمی از تولیدات صنعتی در یکی از طبقات ساختمان جدید بود. بدینترتیب اعضای هیاترئیسه اتاق ایران توانستند با بازدید از این نمایشگاه با بخشی از پتانسیلهای تولیدی و صنعتی استان از نزدیک آشنا شوند.
در ادامه سفر هیاترئیسه اتاق ایران در نشست هیات نمایندگان اتاق قم حاضر شدند تا ضمن آشنایی بیشتر با فعالیتهای این اتاق در مسیر پیشبرد اهداف اقتصادی کشور از یک سو و برنامههای هیات نمایندگان در دوره دهم، از مشکلاتی که در سطح استان جاری است، مطلع شوند.
در این نشست آنچه بیش از هر موضوع دیگر مورد توجه قرار گرفت، وفاق و همدلی بود که بین اعضای هیات نمایندگان اتاق قم با یکدیگر و بین آنها با مدیران دولتی استان، وجود داشت. به اعتقاد اعضای هیاترئیسه اتاق ایران حاکم بودن این روحیه در استان موجب میشود روند توسعه اقتصادی با سهولت بیشتری دنبال شود.
برقراری تعامل سازنده بین اتاقهای استانی با مدیران دولتی استان و نمایندگان هر منطقه در مجلس تا آنجا اهمیت دارد که صمد حسنزاده در سخنرانی خود در جمع هیات نمایندگان اتاق قم تصریح کرد: هیات نمایندگان اتاق قم باید از این فرصتی که برای آنها شکل گرفته است، بهترین بهره را ببرند و سعی کنند سطح تعاملات خود را تقویت کرده و در این مسیر همه ظرفیتهای خود را به کار بگیرند.
در ادامه کیوان کاشفی، عضو هیات رئیسه اتاق ایران نیز با توجه به امکانات و همراهی که وجود دارد، پیشنهاد تدوین استراتژی توسعه استان قم به همت اعضای هیات نمایندگان این اتاق را مطرح کرد.
نکته پایانی این نشست هم به موضوع کمکهای اتاق ایران به اتاقهای سراسر کشور برای اجرا و تکمیل پروژه بهروزرسانی ساختمان اتاقها اختصاص داشت که در این باره عبدالله مهاجر دارابی، عضو هیات رئیسه اتاق ایران جزئیات موضوع را تشریح کرد.