صمد حسن‌زاده در نشست با سفیر بلاروس در ایران

تبادلات مالی ایران و بلاروس با سازوکارهای مشترک و استفاده از ارزهای ملی توسعه خواهد یافت

رئیس اتاق ایران با تأکید بر ضرورت سرمایه‌گذاری‌های مشترک میان ایران و بلاروس، گفت: با ایجاد سازوکارهای مالی مشترک مانند تهاتر کالا و استفاده از ارزهای ملی، می‌توان روابط دوجانبه را بدون وابستگی به دلار توسعه داد.
تاریخ: 13 آذر 1403
شناسه: 72014

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، با تأکید بر تلاش این اتاق برای توسعه روابط تجاری ایران و بلاروس، گفت: اتاق ایران در راستای بهبود کیفیت برگزاری هفدهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و بلاروس پیشنهاداتی ارائه داده است.

صمد حسن‌زاده در نشست با دیمیتری کالتسوف، سفیر بلاروس در ایران، افزود: به زودی هیاتی از سوی اتاق ایران به بلاروس اعزام خواهد شد. نیاز است دو کشور شناخت خود از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های یکدیگر را با برگزاری نمایشگاه‌ها و اعزام و پذیرش هیات های تجاری افزایش دهند.

او با اشاره به برگزاری جلساتی برای توافق تجارت ترجیحی و تجارت آزاد با اوراسیا، ادامه داد: متأسفانه حجم تجارت ایران و بلاروس بالغ بر 400 میلیون دلار است که متناسب با ظرفیت‌های دو کشور نیست.

حسن‌زاده با اشاره به علاقه‌مندی دو طرف برای توسعه روابط تجاری، اظهار کرد: در حوزه نفت، پتروشیمی، انرژی، فناوری‌های نوین، خدمات فنی و مهندسی، ماشین‌آلات، مصالح ساختمانی، تجهیزات حمل‌ونقل، مواد شیمیایی، آهن و فولاد، مواد غذایی، محصولات کشاورزی و دارو، ظرفیت‌های زیادی در ایران برای همکاری با بلاروس وجود دارد.

او ادامه داد: ایران در سال‌های اخیر بخشی از نهاده‌های کشاورزی و دامی مورد نیاز خود را از بلاروس تأمین کرده و فعالان اقتصادی علاقه‌مند به توسعه همکاری‌ها در این زمینه هستند. با توجه به امنیت ایران برای سرمایه‌گذاری مشترک، فعالان اقتصادی بلاروس می‌توانند سرمایه‌گذاری‌های مشترک در حوزه دارو تجهیزات پزشکی، محصولات دامی و لبنیات داشته باشند.

رئیس اتاق ایران با بیان اینکه مسئولان ایران تمامی تضمین‌های لازم را از مراجع قانونی برای سرمایه‌گذاری مشترک ارائه می‌دهند، افزود: با ایجاد سازوکارهای مالی مشترک مانند تهاتر کالا و استفاده از ارزهای ملی می‌توان روابط دوجانبه را بدون وابستگی به دلار توسعه داد.

حسن‌زاده به ضرورت توسعه گردشگری میان دو کشور اشاره کرد و اظهار کرد: تسهیل صدور روادید گردشگری و به ویژه روادید تجار که از طریق اتاق ایران و اتاق مشترک معرفی می‌شوند باید در دستور کار قرار بگیرد. لازمه دیگر توسعه گردشگری میان دو کشور ایجاد پروازهای مستقیم ایران-بلاروس است.

خانه تجاری ایران و بلاروس افتتاح می‌شود

دیمیتری کالتسوف، سفیر بلاروس در ایران نیز با اشاره به روابط صمیمانه سیاسی میان دو کشور گفت: سفارت به دنبال توسعه همکاری اقتصادی و تجاری و سرمایه‌گذاری مشترک میان دو کشور با توجه به ظرفیت‌های ایران و بلاروس است.

او به برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور اشاره کرده و افزود: ما علاقه زیاد به توسعه همکاری‌ها در زمینه‌های علمی و آموزشی و اقتصادی داریم. در چارچوب کمیسیون مشترک برنامه‌ریزی ‌شده تا خانه تجاری ایران و بلاروس در مینسک افتتاح شود.

کالتسوف با بیان اینکه اتاق بازرگانی بلاروس علاقه زیادی به توسعه همکاری با اتاق ایران دارد، ادامه داد: پیش از این تفاهم‌نامه همکاری بین اتاق‌های ایران و بلاروس امضا شده؛ اما اجرایی نشده و الان نیاز به به‌روزرسانی دارد. پیش‌نویس تفاهم‌نامه به روز شده را آماده کرده‌ایم و امیدواریم در سفر شما به مینسک بتوانیم آن را به امضای دو طرف برسانیم.

او با اشاره به ضرورت همکاری اتاق‌های سراسر کشور با اتاق‌های منطقه‌ای بلاروس، تأکید کرد: این امر به آگاهی دو طرف از ظرفیت‌های تجاری دو کشور کمک زیادی می‌کند.

او پیشنهاد کرد: کنفرانس ویدئویی میان اتاق‌های ایران و بلاروس با هدف بررسی ظرفیت‌های همکاری میان بخش‌های خصوصی دو کشور برگزار شود.

در همین رابطه