رئیس اتاق اصفهان، با اشاره به راهاندازی سامانه 2430 گفت: اینکه در یک سامانه میتوان موارد خلاف قانون و مخل کسبوکار را اعلام کرد، اتفاق خوبی است. اما مهمتر از آن این است که دولت، قانون را اجرا کند.
حجتالله کشانی، در گفتوگو با «اتاق ایران آنلاین»، ادامه داد: در قانون تصریح شده است که صدور هر بخشنامه یا مقررهای باید طبق زمانبندی در نظر گرفته شده از پیش اعلام شود و در غیر این صورت قابل اجرا نخواهد بود. خب اگر دولت قانون را اجرا کند دیگر نیاز به سامانههای متعدد مثل 2430 نخواهد بود.
او افزود: خواسته ما این است دولت تصمیم بگیرد، دستکم یک سال بخشنامه صادر نکند. در بررسی که اتاق اصفهان داشت، مشخص شد در سال 1402 به ازای هر یک روز، یک و نیم بخشنامه در حوزه تجارت بینالملل صادر شده است. مگر فعال اقتصادی وقت میکند که در جریان این بخشنامهها قرار بگیرد. در هیچ کجای دنیا فعال اقتصادی مجبور نیست روزانه مقررات و بخشنامهها را رصد کند. چرا دولت باید این میزان دخالت کند و مدام بخشنامه صادر کند.
کشانی با بیان اینکه کشور را با بخشنامه نمیتوان اداره کرد.، اظهار کرد: دولت به جای اینکه ماشین صدور بخشنامه را خاموش کند، سامانهای ایجاد کرده که اگر بخشنامه خلاف قانون صادر شد به دولت اعلام کنیم. این کار بیهودهای است. بدترین کار، بهینه کردن کارهای بیهوده است. صدور بخشنامه خودش کار بیهودهای است و حالا سامانهای ایجاد شده که بخشنامههای خلقالساعه و مخل کسبوکار در آن اعلام شود. این قدم حداقلی برای بهبود کسبوکار است و مناسب اقتضائات دهه 60 است.
او افزود: ما می بینیم یکشبه صادرات گوجهفرنگی را ممنوع میکنند. من فعال اقتصادی گوجه را برای صادرات راهی مرز کردهام و ناگهان با این ممنوعیت مواجه میشوم. اگر همان موقع هم این موضوع را اعلام کنم، دستکم یک ماه بعد ممکن است بخشنامه متوقف شود. در این مدت تکلیف بار صادراتی و بازار هدف من چه خواهد شد. بنابراین راهش این است که یا بخشنامه صادر نشود و یا اگر قرار است صادر شود طبق همان زمانبندی در نظر گرفته شده در قانون صادر شود.