حسین پیرموذن در نشست هیات نمایندگان اتاق اردبیل با نایب‌رئیس مجلس

بخش خصوصی اردبیل خواستار افزایش سهمیه انرژی و تخصیص عادلانه ارز است

نایب‌رئیس اتاق ایران با اشاره به نوپا بودن صنعت در استان اردبیل و رشد آن در سال‌های اخیر، گفت: تقاضای بخش خصوصی اردبیل، افزایش سهمیه سوخت و انرژی، تخصیص عادلانه ارز و متوازن‌سازی مالیات ارزش‌افزوده برای استان است.
تاریخ: 02 دی 1403
شناسه: 72467

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: توسعه و رشد صنایع در استان اردبیل طی ۵ سال اخیر محسوس بوده و بر همین مبنا نیاز استان به سوخت و انرژی افزایش یافته است.

حسین پیرموذن در نشست فعالان اقتصادی استان اردبیل با علی نیکزاد، نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: صنعت رو به رشد و قرار گرفتن اردبیل در منطقه سردسیر، نیاز به سوخت و انرژی را در استان افزایش داده و عملاً به‌جای مفهوم ناتزاری، می‌توان واژه کمبود انرژی را در این استان به کار برد.

وی با اشاره به اینکه این کمبود انرژی با افزایش واحدهای تولیدی از ۵ سال گذشته در اردبیل مطرح است افزود: تجهیز صنایع و واحدهای تولیدی در راستای تأمین سوخت دوم موضوعی است که نیازمند ورود فعالان اقتصادی به سرمایه‌گذاری در این عرصه و حمایت و همراهی مسئولین استانی از این طرح‌ها است.

نایب‌رئیس اتاق ایران با تقدیر از پیگیری و تلاش نمایندگان اردبیل در مجلس در جهت رفع موانع و مشکلات واحدهای تولیدی استان، گفت: نوپا بودن صنعت در اردبیل از یک‌سو و تلاش بخش خصوصی و فعالان اقتصادی استان در راستای عمل به فرمایشات مقام معظم رهبری در بحث جهش تولید، تقاضای بخش خصوصی در بحث افزایش سهمیه سوخت و انرژی برای استان، تخصیص عادلانه ارز و متوازن‌سازی مالیات بر ارزش‌افزوده را افزایش داده که امیدواریم با همراهی نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و تحقق این درخواست‌ها مسیر توسعه صنعت در استان تداوم یابد.

مدیریت مصرف گاز در استان به‌خوبی در حال انجام است

نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: سهمیه گاز استان اردبیل ۱۱ میلیون مترمکعب است که تاکنون به‌خوبی مدیریت شده است؛ اما افزایش سوخت موردنیاز استان برای سال‌های بعد باید بررسی و پیگیری شود.

علی نیکزاد در نشست با فعالان اقتصادی استان اردبیل در اتاق اردبیل برگزار شد، اظهار کرد: تمام دولت‌ها از شهریور تا آبان ماه موظف به ذخیره‌سازی سوخت هستند و با شروع شهریورماه باید ذخیره‌سازی سوخت در کشور انجام می‌گرفت.

وی با بیان اینکه میزان مصرف عادی و سهمیه برق اردبیل ۴۷۰ مگاوات است گفت: در سطح کشور ۸ هزار مگاوات و به‌عبارت‌دیگر ۱۸ درصد کسری وجود دارد که با احتساب این ۱۸ درصد سهم اردبیل به ۴۰۰ مگاوات تقلیل می‌یابد که لازم است این موضوع در سطح استان مدیریت شود و نباید اجازه داد که در سیستم دیسپاچینگ کمتر از ۴۰۰ مگاوات نشان داده شود.

نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در سطح استان اردبیل کسری ۱۶ درصدی برق و 29.1 درصدی گاز در حال اعمال محدودیت است؛ اما کاهش نامعقول سهم ۴۷۰ مگاواتی برق به ۲۶۰ مگاوات قابل‌قبول نیست.

نیکزاد گفت: موضوع استقلال برق استان اردبیل گریبان گیر بروکراسی‌های اداری است و اقدامات مقطعی و زمان‌بر بودن پروسه‌ها به مغفول ماندن این موضوع منجر شده است.

نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی گفت: در بحث گاز نیز سهم استان اردبیل 12.5 میلیون مترمکعب است، همچنین ۲۵۰ هزار مترمکعب در سطح کشور کمبود گاز وجود دارد و درحالی‌که تولید باید ۸۵ میلیون مترمکعب باشد و اکنون با کسری ۳۰ درصدی مواجه هستیم که این موضوع سهم اردبیل را به ۹ میلیون مترمکعب کاهش می‌دهد.

دکتر نیکزاد با بیان اینکه در حال حاضر سهمیه گاز تخصیص یافته به اردبیل ۱۱ میلیون مترمکعب است گفت: مدیریت گاز در استان به‌خوبی در حال انجام است اما باید مصرف گاز استان در سال آتی مورد بررسی قرار گیرد.

وی در ادامه با اشاره به مبنای حقوق گمرکی گفت: این موضوع در مجلس طرح و مصوب شده است و قیمت ارز در اسفندماه ۱۴۰۳ مبنای حقوق گمرکی قرار گیرد.

نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: سهم مالیات ارزش‌افزوده استان‌های تهران ۴۸ هزار میلیارد تومان، مشهد ۱۲ هزار میلیارد، تبریز ۷ هزار و بوشهر ۵ هزار میلیارد تومان است این در حالی است که سهم اردبیل ۶۴۰ میلیارد تومان و ذی‌نفعان اصلی مالیات ارزش‌افزوده کلان‌شهرها هستند و پیگیری این موضوع توسط نمایندگان استان ادامه دارد.

موضوعات :
در همین رابطه