در نشست هیات تجاری اتاق قزوین با رئیس اتاق صنعت و تجارت کراچی پاکستان مطرح شد

فعالیت در بندر چابهار به تسهیل روابط مالی ایران و پاکستان کمک می‌کند

در نشست اعضای هیات تجاری اتاق قزوین با رئیس اتاق صنعت و تجارت کراچی پاکستان و فعالان بخش خصوصی این ایالت، راه‌های توسعه روابط دوجانبه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
تاریخ: 08 دی 1403
شناسه: 72575

اعضای هیات تجاری اعزامی از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قزوین با حضور در اتاق صنعت و تجارت کراچی پاکستان با مسئولان بخش خصوصی این ایالت دیدار و گفت وگو کردند.

در این دیدار که به میزبانی محمد جواد بیلوانی، رئیس اتاق صنعت و تجارت کراچی و با حضور جعفر الله‌وردی‌ها، عضو هیات نمایندگان اتاق قزوین و رئیس هیات اعزامی، نعمتی رایزن بازرگانی ایران در پاکستان، جباری عضو هیات نمایندگان و رئیس کمیسیون تجارت و گمرک، شایان معاون شرکت شهرک‌های صنعتی استان و اعضای هیات اعزامی برگزار شد، راهکارهای توسعه روابط متقابل استان قزوین و ایالت کراچی مورد بررسی قرار گرفت.

در جلسه در اتاق صنعت و تجارت کراچی، جعفر الله‌وردی‌ها، عضو هیات نمایندگان اتاق قزوین با تشریح اشتراکات فرهنگی، سرزمینی و عقیدتی دو کشور ایران و پاکستان ضمن معرفی کامل اعضای گروه و زمینه‌های فعالیت آنها اظهار کرد: قزوین چهارمین استان صنعتی ایران است که واحدهای تولیدی شاخصی در زمینه‌های مواد شیمیایی، غذایی، شوینده، کاشی و سرامیک و مصالح ساختمانی دارد و زمینه‌های ایجاد کارخانه‌های مشترک برای تولیدات همسو وهم راستا وجود دارد.

رئیس کمیسیون انرژی و فرآورده‌های نفتی اتاق قزوین، خاطرنشان کرد: در حوزه خدمات فنی و مهندسی توانمندی‌های استان قزوین منطبق با فناوری روز جهان بوده و پاسخگوی درخواست‌های کشور همسایه است ضمن آنکه بر اثر تحریم‌های سنگین بین‌المللی، صنعتگران ما الگوبرداری مناسبی از دنیای مدرن صنعت داشته‌اند و در بسیاری از مسائل از مواد اولیه تا ماشین‌آلات خودکفایی ملی ایجاد شده است.

رئیس هیات اعزامی قزوین به پاکستان پیشنهاد کرد: راه‌اندازی کمیسیون مشترک اتاق‌های قزوین و کراچی پاکستان در راستای توسعه روابط تجاری متقابل و همچنین شناسایی چند تولید صنعتی مشخص و راه‌اندازی خطوط مشترک تولیدی در دو کشور در دستور کار قرار گیرد.

وی ضمن دعوت به حضور و بازدید هیات تجاری پاکستان از استان قزوین گفت: کشور پاکستان را دوست و همراه همیشگی مردم ایران و تجار و بازرگانان می‌دانیم و خواستار معرفی گشایش‌های صورت گرفته به فعالان اقتصادی پاکستان هستیم.

به گفته این فعال اقتصادی استان، فعالیت مشترک در بندر چابهار و خروجی‌های طرفین می‌تواند آغازگر تسهیل روابط مالی ایران و پاکستان باشد.

در این جلسه مهدی جباری، رئیس کمیسیون گمرک و تجارت اتاق قزوین هم گفت: دیدگاه ما به شناخت مردم پاکستان از طریق این سفر به واقعیت نزدیک شد چراکه مردم مهربان و میهمان‌نواز و وجود مرزهای مشترک می‌تواند در توسعه تبادلات تجاری بسیار مؤثر باشد.

وی افزود: از طریق مرز میرجاوه و نقاط دیگر مرزی، مشکلات فعالان اقتصادی در زمینه حمل‌ونقل، ترانزیت کالا را شاهد بوده‌ایم و با توجه به مشابهات زیاد در منطقه قزوین و کراچی، امیدواریم با تفاهم‌نامه‌های کاربردی که مستلزم همکاری‌های دوجانبه است شاهد افزایش روابط تجاری ایران و پاکستان باشیم.

محمدجواد بیلوانی، رئیس اتاق صنعت و تجارت کراچی هم در این جلسه ضمن خوش‌آمد گویی به فعالان اقتصادی استان قزوین خاطرنشان کرد: افزایش مبادلات تجاری یک فرصت دوطرفه برای همکاری سرمایه‌گذاران علاقه‌مند به توسعه منطقه‌ای است.

وی بیان کرد: اتاق کراچی ۵۵ هزار عضو مستقیم و غیرمستقیم دارد و ۷ منطقه اقتصادی و ۷ ایالت به‌صورت مستقیم به اتاق کراچی وابسته هستند.

بیلوانی تصریح کرد: اتاق کراچی پل چهارجانبه‌ای میان صنعتگران، سرمایه‌گذاران و دولت پاکستان و همچنین سرمایه‌گذاران خارجی است و با توجه به سهم عظیم ۶۵ درصدی آن در تولید ناخالص ملی پاکستان، یک فرصت استثنایی برای حضور سرمایه‌گذاران ایرانی است.

رئیس اتاق بازرگانی کراچی افزود: منطقه بلوچستان در دو کشور پاکستان و ایران می‌تواند در راستای تقویت مراودات تجاری نقش مهمی ایفا کند و امیدوارم این سفر، گشایش‌های اقتصادی ملموسی به همراه داشته باشد.

موضوعات :
در همین رابطه