بر اساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد

محرک رشد مشاغل تا سال 2030 بخش‌های کشاورزی، فناوری، لجستیک و ساخت‌وساز هستند

بر اساس گزارش «آینده مشاغل 2025» مجمع جهانی اقتصاد، تا سال 2030 بالغ بر 170 میلیون شغل جدید ایجاد و 92 میلیون شغل از بین خواهند رفت. همچنین کشاورزی، فناوری، لجستیک و ساخت‌وساز، محرک‌های اصلی رشد مشاغل خواهند بود.
تاریخ: 24 دی 1403
شناسه: 72943

مجمع جهانی اقتصاد با انتشار گزارش «آینده مشاغل ۲۰۲۵»، افزایش خالص ۷۸ میلیون شغل تا ۲۰۳۰ را پیش‌بینی کرده و مشاغل پر رشد و مهارت‌های لازم برای موفقیت در این چشم‌انداز پویای کاری را معرفی کرده است.

تغییرات عمده در بازار کار

به گزارش اتاق ایران آنلاین به نقل از سایت اتاق مشترک ایران و آلمان، طبق پیش‌بینی این گزارش، ۱۷۰ میلیون شغل جدید تا 2030 در سراسر جهان ایجاد خواهد شد، در حالی که ۹۲ میلیون شغل ممکن است از بین بروند. بخش‌هایی مانند کشاورزی، فناوری، لجستیک و ساخت‌وساز از جمله محرک‌های اصلی رشد خواهند بود.

بر اساس این گزارش، بخش کشاورزی با افزایش ۳۴ میلیون شغل، بیشترین رشد را تجربه خواهد کرد که تحت تأثیر ابتکارات مرتبط با گذار سبز و سازگاری با تغییرات اقلیمی قرار دارد. همچنین رانندگی پیک، به دلیل گسترش تجارت الکترونیک در حال افزایش هستند. توسعه‌دهندگان نرم‌افزار و کارگران ساختمان‌سازی از تحول دیجیتال و توسعه شهری بهره می‌برند. حوزه‌های نوظهوری مانند تحلیل داده‌های کلان، هوش مصنوعی (AI) و مهندسی فناوری مالی (Fintech) در حال شکوفایی هستند و نشان‌دهنده نیاز به متخصصان فناوری‌محور است.

مهارت‌های مورد نیاز آینده

در این گزارش آمده است: چشم‌انداز شغلی در حال تغییر، تعریف جدیدی از مهارت‌های ضروری ارائه می‌دهد. کارفرمایان پیش‌بینی می‌کنند که تا ۲۰۳۰ حدود 39 درصد از مهارت‌های کلیدی تغییر کنند، که این موضوع اهمیت یادگیری مداوم و انطباق‌پذیری را برجسته می‌کند.

بر اساس این گزارش، مهم‌ترین دسته‌های مهارتی عبارت‌اند از:

تخصص فناوری: هوش مصنوعی، داده‌های کلان، امنیت سایبری و سواد دیجیتال

مهارت‌های نرم: تفکر خلاق، انعطاف‌پذیری، تاب‌آوری و رهبری

تمرکز بر پایداری: مدیریت محیط‌زیست و تعهد به شیوه‌های سبز

این گزارش همچنین بر اهمیت کنجکاوی و یادگیری مادام‌العمر به عنوان ویژگی‌های ضروری در دنیای در حال تغییر تأکید دارد. بر اساس این گزارش، کارفرمایان در حال افزایش سرمایه‌گذاری در برنامه‌های مهارت‌آموزی مجدد هستند تا فاصله بین قابلیت‌های نیروی کار فعلی و نیازهای آینده را پر کنند.

کارگران و کارمندان نیز باید با پذیرش چابکی و مهارت‌آموزی مجدد، جایگاه خود را در بازار رقابتی حفظ کنند. سیاست‌گذاران نیز با چالش حمایت از انتقال نیروی کار و رشد فراگیر مواجه‌اند.

متن اصلی این گزارش اینجا در دسترس است.

موضوعات :
در همین رابطه