گزارش‌های سفر هیات تجاری ایران به تاجیکستان – 7

هیات تجاری اتاق بازرگانی ایران عازم دوشنبه شد

هیات فعالان اقتصادی و اعضای اتاق ایران با همراهی صمد حسن‌زاده رئیس اتاق ایران و سیدرضا صالحی امیری، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، دقایقی پیش تهران را به مقصد دوشنبه، پایتخت تاجیکستان ترک کرد.
خبرنگار
تاریخ: 25 دی 1403
شناسه: 72961

هم‌زمان با سفر مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری کشورمان به تاجیکستان، هیات تجاری فعالان اقتصادی کشور و اعضای اتاق ایران نیز با هدف بررسی راه‌های گسترش سطح روابط تجاری بین دو کشور عازم دوشنبه، پایتخت تاجیکستان شد.

صمد حسن‌زاده رئیس اتاق ایران و سیدرضا صالحی امیری، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی این هیات تجاری را همراهی می‌کنند در این هیات، تعدادی از روسای اتاق‌های استانی، روسای کمیسیون‌های تخصصی، فعالان حوزه‌های خدمات فنی‌ومهندسی، احداث، صنایع غذایی، معدن و صنایع معدنی، کشاورزی، پوشاک، دارو، صنایع بسته‌بندی، حمل‌ونقل، گردشگری و مخابرات حضور دارند.

بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، اعضای این هیات ضمن حضور در همایش تجاری ایران و تاجیکستان و دیدار با مقامات کشور میزبان، در نشست‌های تخصصی با همتایان خود حضور خواهند داشت.

طبق آمارهای موجود ارزش تجارت دو کشور حدود 250میلیون دلار در سال برآورد می‌شود.

از آنجا که هر دو کشور ایران و تاجیکستان در سازمان همکاری شانگهای عضویت دارند، ظرفیت خوبی برای گسترش همکاری‌ها در حوزه‌های اقتصادی و غیره فراهم است.

در میان شرکای تجاری کشور تاجیکستان، ایران پس از پنج کشور روسیه، چین، قزاقستان، ازبکستان و ترکیه، در ردیف ششمین کشور از نظر حجم مبادلات تجاری با تاجیکستان قرار دارد. پس از ایران، کشورهای آمریکا، آلمان، ژاپن و کره‌جنوبی در مرتبه‌های بعدی به لحاظ تجارت خارجی با تاجیکستان قرار گرفته‌اند.

عمده واردات کشور تاجیکستان شامل حوزه‌های انرژی (نفت، گاز طبیعی، برق و فرآورده‌های نفتی)، کالاهای مصرفی و سرمایه‌ای (ماشین‌آلات، وسایل نقلیه و قطعات)، غلات و آرد و دیگر کالاها نظیر آهن و فولاد و تجهیزات الکتریکی می‌شود و طلا و نقره، سنگ معدن، پنبه، آلومینیوم، سوخت‌های معدنی، برق، فرش، سیمان و خوراکی‌هایی نظیر شیرینی و شکلات و میوه‌های خشک‌شده از جمله اقلام صادراتی تاجیکستان به شمار می‌روند.

صدور خدمات فنی و مهندسی، احداث شرکت‌های مشترک تولیدی، همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان در انتقال فناوری و استفاده از ظرفیت‌های ترانزیتی ایران از جمله ظرفیت‌ها در راستای گسترش روابط تجاری و اقتصادی دو کشور هستند.

در همین رابطه