در نشست ایثارگران اتاق ایران مطرح شد

ایثار و از خود گذشتن در هر بینش و تفکری مورد احترام است/تکریم از ایثارگری یک امر انسانی است

در نشست مجموعه ایثارگران اتاق ایران از فضیلت ایثارگری و ارزش دادن به رفتارهای انسانی در سطح جامعه صحبت و تأکید شد: ایثارگری یک باور است که توسط هر بینش و تفکری، تکریم می‌شود.
تاریخ: 16 بهمن 1403
شناسه: 73435

نشست ایثارگران اتاق ایران به مناسبت دهه فجر و روز پاسدار، جانباز و ایثارگران در اتاق ایران برگزار شد.

در این نشست پیام باقری، نایب‌رئیس اتاق ایران ارزش دادن به نگاهی که منجر به از خود گذشتگی می‌شود را وظیفه افراد دانست و گفت: زمانی به دلیل شرایط جنگی، افرادی تصمیم گرفتند از خود بگذرند و برای حفاظت از مرزوبوم در جبهه‌های جنگ حاضر شوند. این از خودگذشتگی به هیچ ترتیبی قابل جبران نیست. چون اگر این ایثارگری و فداکاری نبود، نمی‌دانیم چه شرایطی برای کشور پیش می‌آمد.

او از انسجامی که در دوران دفاع مقدس در سطح جامعه شکل گرفته بود، صحبت کرد و افزود: در آن دوران هر فردی به نوبه خود تلاش می‌کرد در دفاع از وطن، کاری کند، عده‌ای در این مسیر جان خود را از دست دادند، برخی دچار جراحت شدند و امروز وظیفه ماست که تکریم و حمایت از جانبازان، اسرا، ایثارگران و خانواده‌های آنها را ملاک عمل خود قرار دهیم.

قدیر قیافه، نایب‌رئیس اتاق ایران نیز با حضور در این نشست آزادگی را حد نهایت ایثارگری دانست و با بیان اینکه اسارت در زندان‌های رژیم بعث، دشواری‌های بالایی را به اسرا تحمیل کرده است، گفت: امیدوارم در قبال این همه سختی‌هایی که کشیده شده است، بتوانیم پاسدار خوبی برای ارزش‌های ایرانی و اسلامی کشور باشیم و روزی در مجموعه ایثارگران از اتفاقات خوب اقتصادی صحبت کنیم.

او ادامه داد: نشانه‌های ایثارگری، گذشت و فداکاری در جای‌جای این مملکت قابل لمس است و امیدوارم هر کدام از ما بتوانیم در جایگاه‌هایی که قرار داریم به توسعه کل کشور فکر کنیم؛ از نگاه‌های ملوک‌الطوایفی دست برداریم و برای آبادانی کشور برنامه بریزیم.

یوسف نجفی، مشاور عالی رئیس اتاق ایران تکریم از ایثارگری را امری انسانی توصیف کرد که ارتباطی با گروه‌های فکری ندارد و هر نگاه، بینش و تفکری، ایثارگری را تکریم می‌کند.

او یادآور شد: حفاظت از وطن و آرمان‌ها یک اقدام انسانی است و در هر جامعه، امری پسندیده است. وظیفه ماست که این نگاه و رویکرد را تکریم کنیم و ارزش بگذاریم. مفهوم ایثارگری این است که بتوانیم در هر نقشی که داریم، مؤثر باشیم. باید بتوانیم در چارچوب نقشی که پذیرفتیم، با روحیه ایثارگری و تعهد، حرکت کنیم.

در بخش دیگری از این نشست ساسان شاه‌ویسی، دبیرکل اتاق ایران گفت: نزدیک به یک سال است که شورای ایثارگران در اتاق ایران شکل گرفته است تا بتوانیم جایگاه این گروه را حفظ کنیم. صرف نظر از اینکه در این سرزمین همواره برای حفظ امنیت و آرامش، افرادی جان خود را ایثار می‌کنند باید ارزش‌ها و باورهای منجر به این ایثار را درک کرده و گسترش دهیم.

او تصریح کرد: ایثارگری تنها جان باختن یا حفظ برخی از ارزش‌ها نیست، بلکه یک باور است. اگر این باور شکل بگیرد، در همه جوانب و ابعاد زندگی این اصل را رعایت می‌کنیم؛ این‌گونه مدال ایثارگری زیبنده افراد می‌شود.

دبیرکل اتاق ایران تعادل، حفظ حرمت‌ها، عدالت و موضوعاتی از دست را تکمیل‌کننده مفهوم ایثارگری دانست و گفت: بر اساس پیگیری‌های صورت گرفته در تلاشیم حمایت‌هایی از مجموعه ایثارگران بدنه اتاق ایران داشته باشیم و به زودی آن را تصویب کنیم.

رضا رحیمی‌نسب، دبیر شورای مشاوران وزرا در امور ایثارگران نیز با حضور در این نشست گفت: تکریم از ایثارگری در واقع ارزش گذاشتن به همه فضیلت‌های ناب انسانی است.

او با بیان اینکه نباید به این جریان باارزش صدمه بزنیم و آن را مصادره کنیم، تأکید کرد: شاید برخی نگاه‌ها سعی داشت این فضیلت را مصادره کند و به ارزش‌های انسانی آسیب بزند، با این وجود فرهنگ و باور تکریم ایثارگری در سطح جامعه شکل گرفته است و می‌دانیم ایثارگری چه جایگاهی دارد.

رحیمی‌نسب تصریح کرد: هر مرحله ایثارگری، سختی و زجر است هرچند شاید صحبت کردن درباره آن آسان باشد. پاسدار بودن درجه رفیعی است و باید آن را درک و این باور را در سطح جامعه نهادینه کنیم. باید به وجود چنین روحیه و ارزش‌آفرینی ببالیم.

در ادامه مرادعلی منصوری، مشاور امور مجلس اتاق ایران که مسئولیت شورای ایثارگرانه اتاق ایران را نیز به عهده دارد گزارشی از مجموعه حمایت‌های یک ساله و اقداماتی که در این بخش از مجموعه ایثارگران اتاق ایران صورت گرفته است، ارائه داد.

او اظهار امیدواری کرد که بتوان با پیگیری‌های انجام شده حمایت‌های شایسته‌ای از این مجموعه صورت گیرد.

 

موضوعات :
در همین رابطه