عرفان شاکری در گفت‌وگو با «اتاق ایران آنلاین»

دبیرخانه دائمی اتاق‌های مشترک و معاونت بین‌الملل بانک مرکزی، تشکیل می‌شود | شرایط سرمایه‌گذاری خارجی، جذاب و تسهیل شود

عرفان شاکری، رئیس اتاق مشترک ایران و امارات از تشکیل دبیرخانه دائمی اتاق‌های مشترک و معاونت بین‌الملل بانک مرکزی خبر داده و خواستار تسهیل شرایط سرمایه‌گذاری خارجی در کشور شد.
تاریخ: 17 بهمن 1403
شناسه: 73481

رئیس اتاق مشترک ایران و امارات، گفت: با همراهی رئیس‌کل بانک مرکزی، دبیرخانه دائمی اتاق‌های مشترک و معاونت بین‌الملل بانک مرکزی تشکیل خواهد شد.

عرفان شاکری، در گفت‌وگو با «اتاق ایران آنلاین» با اشاره به نشست روسای اتاق‌های مشترک با رئیس‌کل بانک مرکزی، ادامه داد: یکی از اصلی‌ترین خواسته روسای اتاق‌های مشرک، ایجاد دبیرخانه دائمی بین اتاق‌های مشترک و معاونت بین‌الملل بانک مرکزی بود تا بتوان در جلسات منظم هفتگی مسائل و مشکلات تجارت خارجی را پیگیری و رفع کرد. رئیس‌کل بانک مرکزی هم موافق این پیشنهاد بود اما باید منتظر بمانیم که چه زمانی عملیاتی خواهد شد.

او افزود: در این نشست، در زمینه تبادلات بین‌المللی و استفاده از ظرفیت اتاق‌های مشترک با کشورهای هدف مانند امارات نکاتی را مطرح کردم. با توجه به ارتباطاتی که این کشور با تجار بخش خصوصی ایران و امارات دارد باید ظرفیت تهاتر و همکاری‌های چندجانبه از طریق صندوق‌های مشترک سرمایه‌گذاری را بیشتر فعال کرد. رتبه اول تجاری ما با کشور امارات است و سال گذشته در حدود 27 میلیارد دلار حجم تراکنش‌های بین دو کشور بوده است.

شاکری با بیان اینکه پیشنهادات خود برای رایزنی و پیگیری درخواست‌های بخش خصوصی در امارات را ارائه کردیم، اظهار کرد: موضوع دیگر درباره جذب سرمایه‌گذاری خارجی بود. درخواست ما این بود که شرایط و قوانین سرمایه‌گذاری را تسهیل و فرایندها را کوتاه کرده و برای سرمایه‌گذار جذابیت ایجاد کنند. ضمن اینکه تأکید کردیم تثبیت نرخ ارز می‌تواند برای سرمایه‌گذار خارجی جذاب باشد.

او ادامه داد: نکته دیگر، ضرورت شفاف‌سازی پروژه‌های قابل سرمایه‌گذاری بود. توضیح دادیم که موارد زیادی برای سرمایه پذیری در کشور وجود دارد ما باید چند موضوع برای سرمایه‌گذاری‌های بزرگ با کشورهای دیگر برنامه‌ریزی کرده و درباره آن‌ها رایزنی کنیم.

شاکری با بیان اینکه در مورد طولانی بودن صف تخصیص‌های ارز و ابهامات مرکز مبادله و نقل و انتقالات ارز و ایرادات برخی بخش‌نامه‌ها در حوزه داخلی، نیز نکاتی مطرح شد، خاطرنشان کرد: در این جلسه چالش‌های بخش خصوصی درباره رفع تعهد ارزی را مطرح کردیم و راهکار ارائه دادیم. قرار شد در جلسات جداگانه اطلاعات را تکمیل کرده و پیشنهادات را به نتیجه برسانیم.

او تأکید کرد: با پیشنهاد روسای اتاق‌های مشترک، قرار شد بانک مرکزی مساعدتی در زمینه افزایش مهلت تخصیص‌های ارز داشته باشد.

در همین رابطه