دبیر کل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌المللی در نشست اتاق اهواز مطرح کرد

شبکه ارتباطی اتاق‌های کشور برای برون‌رفت از انزوای اقتصادی تشکیل شود

دبیرکل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌المللی در نشست اتاق اهواز، تاکید کرد: تشکیل شبکه ارتباطی میان اتاق‌های بازرگانی کشور برای برون‌رفت از انزوای اقتصادی ضروری است.
تاریخ: 17 بهمن 1403
شناسه: 73487

دبیر کل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌المللی با تأکید بر اهمیت تشکل نمایندگان رابط اتاق‌های بازرگانی در ICC، افزود: این تشکل باید به‌عنوان اهرم و بازوی مناسبات بین‌المللی بخش خصوصی کشور عمل کند. شبکه‌سازی و سازمان‌دهی این تشکل میان اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور یک ضرورت است که تاکنون به‌طور کامل محقق نشده است.

محمد خزاعی در نشست نمایندگان رابط کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌المللی ICC که با حضور 20 نماینده از اتاق‌های سراسر کشور در اتاق اهواز برگزار شد، ضمن تبریک ایام‌الله دهه مبارک فجر به تحلیل وضعیت اقتصادی کشور و اهمیت همکاری‌های بین‌المللی پرداخت.

وی گفت: حضور نمایندگان حدود ۲۰ اتاق بازرگانی از سراسر کشور در این جلسه، تداعی‌گر روحیه جهادی در دوران جنگ است که همگان با انگیزه به دنبال حل مشکلات اقتصادی کشور هستند.

خزاعی با اشاره به ضعف‌های بخش خصوصی کشور در حوزه‌های بین‌المللی، گفت: یکی از مهم‌ترین چالش‌ها، عدم اشراف به مناسبات تجاری و حقوقی بین‌المللی است. دنیای تجارت دیگر بسیار پیچیده‌تر از گذشته است و ما باید آماده ورود به باشگاه‌های جهانی به‌ویژه در زمینه‌های بانکی، تجاری و اقتصادی باشیم و به این مسئله توجه کنیم.

دبیر کل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌المللی ICC همچنین بیان کرد: با فرض رفع تحریم‌ها، هنوز آمادگی لازم برای تعاملات بانکی و اقتصادی جهانی را نداریم زیرا بحث‌ها ما در کشور بسیار سنتی هستند و دنیای تجارت و اقتصاد امروز بسیار پیشرفت کرده و متفاوت از قبل شده است.

خزاعی ادامه داد: تشکیل شبکه ارتباطی میان اتاق‌های بازرگانی کشور و پرهیز از موازی کاری، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و باید به این مسئله به‌عنوان یک رویکرد جدی توجه شود.

وی همچنین گفت: آموزش‌های سنتی اقتصادی در داخل کشور باید به سمت آموزش‌های پیشرفته‌تر و مدرن‌تر تغییر کند تا بتوانیم با اشراف به تحولات جهانی، برای مراودات مالی و اقتصادی در آینده آمادگی کامل داشته باشیم.

دبیر کل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌المللی عنوان کرد: تشکل نمایندگان رابط اتاق در icc یک تشکلی است که دو نقش مهم را باید ایفا کند. باور ما برای ایجاد این تشکل ایجاد یک شبکه قوی میان اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور است.

خزاعی ادامه داد: در تشکلی که با حضور نمایندگان رابط اتاق‌های بازرگانی شکل گرفته باید با سازمان‌دهی و برنامه‌ریزی حرکت کنیم تا بتوانیم فعالیت‌های بخش خصوصی را با اهداف توسعه صادرات و برون‌رفت از انزوای اقتصادی و مبارزه با تحریم‌ها و باز کردن راه‌های جدید به بازارهای جهانی و کمک به بخش خصوصی برای افزایش تسلط بر بحث‌های بین‌المللی برنامه‌ریزی کنیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: همه ضعف‌های اقتصادی ما در کشور ناشی از تحریم‌ها نیست بلکه برخی از این مشکلات به دلیل مسائل داخلی و ساختارهای نادرستی است که باید برای حل‌وفصل آن تصمیمات درست اتخاذ شود.

تقویت ظرفیت‌های بخش خصوصی، کلید حل مشکلات اقتصادی کشور

معاون بین‌الملل کمیته ایرانی ICC با تأکید بر اهمیت تقویت ظرفیت‌های بخش خصوصی به‌عنوان کلید حل مشکلات اقتصادی کشور، آخرین تحولات بین‌المللی ICC را تشریح کرد.

ناصر مقدسی، معاون بین‌الملل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌المللی (ICC)، در نشست نمایندگان رابط کمیته ایرانی ICC که در اتاق اهواز برگزار شد، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و دهه مبارک فجر، گزارشی از آخرین تحولات بین‌المللی ICC ارائه کرد.

وی در این نشست با اشاره به اهمیت تقویت ظرفیت‌های بخش خصوصی کشور، گفت: یکی از مسائلی که در نشست‌های ادواری کمیته ICC به آن تأکید می‌شود، چگونگی تقویت ظرفیت‌های بالقوه و پتانسیل‌های واقعی بخش خصوصی کشور است.

مقدسی عنوان کرد: این مسئله در هر دو سطح داخلی و بین‌المللی قابل‌تحلیل است و ازاین‌رو باید گفت که کلید حل مشکلات اقتصادی کشور در دست بخش خصوصی است، همان‌طور که مقام معظم رهبری نیز به آن اشاره کرده‌اند.

وی همچنین به تحولات بین‌المللی در دهه‌های اخیر اشاره کرد و افزود: در این سال‌ها شاهد شکل‌گیری نهادها و سازمان‌های بین‌المللی، سازمان‌های مدنی و نهادهای ناظر بوده‌ایم که مسائل تصمیم‌سازی در سطح کلان بین‌المللی را از انحصار دولت‌ها خارج کرده‌اند و این مسئله باعث دوچندان شدن اهمیت کمیته‌هایی همچون ICC و... است.

مقدسی با بیان این‌که کمیته ICC در حال حاضر در سطح جهانی با ۴۵۰ میلیون شرکت در بیش از ۱۷۰ کشور و با حجم ۱۷.۵ تریلیون دلار تجارت فعالیت می‌کند، ادامه داد: اکنون ICC در حوزه‌های مختلفی وارد شده است، از جمله بحث اصلاحات در سازمان تجارت جهانی که یکی از کارهای اصلی این کمیته است.

وی همچنین به نقش ICC در پیشبرد توسعه بخش خصوصی و تعامل با نهادهای بین‌المللی مانند بانک جهانی، سازمان گمرک جهانی و بخش‌های مالیاتی اشاره کرد و گفت: ICC به این حوزه‌ها وارد شده و در حال انتقال پیام‌های بخش خصوصی به این نهادها است.

مقدسی به چالش‌ها و فرصت‌های جهانی در زمینه تغییر اقلیم و تجارت پایدار نیز اشاره کرد و اظهار داشت: ICC به دنبال ایجاد بستری برای بخش خصوصی جهت ارائه تخصص فنی و بینش اقتصادی واقعی به دولت‌ها و سایر گروه‌های جامعه مدنی است تا شاهد تجارت پایدار و تحول در این زمینه باشیم.

وی در ادامه، بر اهمیت مباحث اقتصادی دیجیتال و پیمان جهانی دیجیتال تأکید کرد و گفت: ICC به این حوزه‌ها نیز ورود کرده و در تلاش است تا از این مسیرها زمینه‌ساز توسعه پایدار و حل چالش‌های بخش خصوصی باشد.

معاون بین‌الملل کمیته ایرانی ICC در پایان به کاهش سرانه سرمایه‌گذاری در جهان اشاره کرده و افزود: سرانه سرمایه‌گذاری در جهان نصف شده است، که این مسئله نشان‌دهنده یک رکود اقتصادی جهانی است و ضرورت دارد که دولت‌ها به سمت متولی‌گری و سیاست‌گذاری سوق پیدا کنند.

اهمیت آشنایی با ICC برای ورود به بازارهای جهانی

محمد جواد امانی رئیس اتاق بازرگانی اهواز در نشست نمایندگان رابط کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین المللی (ICCIran) که در محل اتاق بازرگانی اهواز برگزار شد، هدف از برگزاری این کنفرانس را آشنا کردن فعالان اقتصادی با مفاهیم و اهداف ICC عنوان کرد و افزود: امیدواریم نتایج بسیار خوبی از این نشست به دست آید. هدف اصلی ما این است که با آشنایی کامل از ظرفیت‌های ICC، بتوانیم با همکاری‌های مستمر، وارد بازارهای جهانی شویم.

وی همچنین بیان کرد: با توجه به اهمیت این موضوع، این اولین بار است که کنفرانس ICC در اتاق بازرگانی اهواز برگزار می‌شود و امیدواریم این رویداد بتواند برای استان خوزستان و فعالان اقتصادی آن مفید واقع شود.

رئیس اتاق اهواز تأکید کرد: با کسب اطلاعات کامل از این حوزه، می‌توان گام‌های مؤثری در راستای توسعه روابط اقتصادی و بین‌المللی برداشت و به بازاریابی و تجارت جهانی وارد شد.

نشست نمایندگان رابط کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین المللی (ICCIran) امروز ۱۷ بهمن ماه در محل اتاق بازرگانی اهواز و با حضور نمایندگان اتاق های بازرگانی کشور برگزار شد.

براساس این گزارش، در این نشست نمایندگان رابط منتخب گزارشی از فعالیت های استانی برخی از اتاق های بازرگانی از جمله اتاق شهرکرد، کرج و... ارائه کردند.

کمیته ICC زنجیره‌های ارزش را در اتاق‌های بازرگانی تکمیل کند

نایب رئیس اتاق بازرگانی اهواز با اشاره به اهمیت و نقش کمیته ICC در توسعه اقتصادی کشور گفت: امیدواریم کمیته ICC نقشی ایفا کند تا شاهد ایجاد و تکمیل زنجیره های ارزش در اتاق های بازرگانی باشیم.

شهلا عموری در نشست نمایندگان رابط کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین المللی (ICCIran) که در محل اتاق بازرگانی اهواز برگزار شد، ضمن بررسی وضعیت اقتصادی خوزستان، به چالش‌ها و فرصت‌های این استان اشاره کرد و همچنین گزارشی درخصوص زیرساخت و پتانسیل های اقتصادی استان ارایه کرد.

وی افزود: خوزستان یک استان پر پرتانسیل و پرظرفیت است و زیرساخت های اقتصادی خوبی دارد که بخش خصوصی می تواند با بهره مندی از این ظرفیت ها زمینه ساز رونق و توسعه شود.

نائب رئیس اتاق بازرگانی اهواز گفت: خوزستان بالغ بر ۶۴ هزار کیلومتر مربع مساحت دارد و از نظر جمعیت پنجمین استان کشور است. ۲۹ شهرستان در استان خوزستان وجود دارد و با کشور عراق دارای مرز تجاری است.

عموری با بیان اینکه خوزستان با سهم ۱۵ درصدی از اقتصاد کشور بعداز تهران دررتبه دوم است، عنوان کرد: علی رغم این رتبه دوم در کشور در بحث اقتصاد، خوزستان در رتبه سوم نرخ بیکاری در میان همه استان های کشور است.

وی افزود: با وجود سهم ۷۰ درصدی نفت از اقتصاد استان خوزستان فقط ۳ درصد اشتغال مربوط به این حوزه در خوزستان است. همچنین خوزستان در حوزه صنایع متوسط و کوچک به میزان صنایع بزرگ رشد نکرده اند اما اگر بتوانیم این صنایع را توسعه دهیم قطعا شاهد حل مشکلات مربوط به اشتغال در خوزستان خواهیم بود.

نائب رئیس اتاق بازرگانی اهواز با بیان اینکه رتبه سوم صادرات غیر نفتی را در کشور داریم، تصریح کرد: اولین مقصد صادرات محصولات ما کشور عراق است اما به دیگر کشورها نیز صادرات داریم. در این زمینه باید به این نکته اشاره کرد که تراز تجاری استان خوزستان همواره منفی است زیرا بخش عمده واردات کشور از ۸ بندر خوزستان انجام می شود.

وی با اشاره به چالش ناترازی انرژی در کشور افزود: امیدواریم مسولان بتوانند این مساله راحل و فصل کنند تا شاهد حل چالش های صنایع در این زمینه باشیم و بتوانیم رونق اقتصادی و جهش تولید را در بخش های صنعتی فعال در استان داشته باشیم.

در همین رابطه