ساختمان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران. عکس: بهاره تقیآبادی.
اتاق ایران در هفته سوم بهمنماه میزبان روسای کمیسیونهای تخصصی و روسای اتاقهای استانی سراسر کشور بود تا دغدغههای خود را با اعضای هیاترئیسه در میان بگذارند. در ادامه سفیر تونس در تهران ملاقاتی با رئیس اتاق ایران داشت. همچنین اعضای هیاترئیسه اتاق ایران طی سفری دو روزه به گرگان ضمن حضوردر مراسم افتتاح ساختمان جدید این اتاق در همایش تجلیل از صادرکنندگان برگزیده استان شرکت کردند.
همایش تبیین سیاستهای کلی تولید ملی با محوریت دانشبنیانها، نشست ایثارگران به مناسبت روز پاسدار و ایثارگران و بازدید نایبرئیس اتاق ایران از شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران از دیگر رویدادهای این هفته از بهمنماه بود.
روسای کمیسیونهای تخصصی اتاق ایران در نشست با اعضای هیات رئیسه اتاق ایران حضور هدفمند اعضای اتاق ایران در هیاتهای تجاری که به کشورهای مختلف اعزام میشوند و هماهنگی بین بخش بینالملل و اتاقهای مشترک با کمیسیونهای اتاق ایران برای مشارکت منسجم بخش خصوصی در نمایشگاههای تخصصی بینالمللی را ضروری توصیف کردند و خواستار هماهنگی بیشتر بین این دو حوزه شدند.
در ادامه روسای اتاقهای سراسر کشور در نشست با اعضای هیات رئیسه اتاق ایران، آییننامه تشکلها را که در حال تدوین و اصلاح است، مورد بررسی قرار دادند. به باور روسای اتاقهای استانی آنچه برای بخش خصوصی اهمیت دارد، وفاق و یکصدایی بین اعضای هیات نمایندگان، حفظ جایگاه اتاقهای سراسر کشور و کمک به اقتصاد ایران است.
در نشست رئیس اتاق ایران و سفیر تونس در تهران نیز به اهمیت تبادل اطلاعات بهروز تجاری میان تجار دو کشور اشاره و بر ضرورت احیای شورای مشترک تجار دو کشور تأکید شد.
در این نشست صمد حسنزاده، رئیس اتاق ایران از نقش مهم سفارتخانههای دو کشور در توسعه روابط تجاری، صحبت کرد. به باور او اگر سفارت تونس در ایران، اطلاعات بهروزی از نیازهای عمده این کشور و اینکه ایران در چه زمینههایی امکان پاسخ به این نیازها را دارد، به اتاق ایران اعلام کند، تأثیر زیادی بر شکلگیری زمینه همکاریها میان بخشهای خصوصی دو کشور دارد.
عماد الرحمونی، سفیر جمهوری تونس در تهران هم به تلاشهای خود برای توسعه روابط تجاری تونس و ایران اشاره کرد و یادآور شد: روابط سیاسی بین دو کشور درخشان است؛ اما روابط تجاری هنوز به این سطح نرسیده است. هدف اصلی سفارت تقویت روابط تجاری ایران و تونس است.
او با اشاره به لغو روادید میان ایران و تونس و امکان توسعه گردشگری و افزایش سفر شهروندان و تجار دو کشور به کشورهای یکدیگر، تأکید کرد: این امر به ایجاد پرواز مستقیم بین ایران و تونس بستگی دارد. در این راستا تلاش میشود پرواز مستقیم تهران-تونس برقرار شود.
در ادامه برنامههای این هفته اتاق ایران، همایش تبیین سیاستهای کلی تولید ملی با محوریت دانشبنیانها، برگزار شد. در این مراسم قدیر قیافه، نایبرئیس اتاق ایران از لزوم پیوستن به FATF گفت. به اعتقاد او FATF بر ابعاد متعدد اقتصاد کشور اثرگذار است و ناگزیر هستیم برای همکاری با شرکای خود به آن بپیوندیم.
او در بخشی از سخنان خود از لزوم اعتماد به بخش خصوصی سخن گفت. اینکه چقدر در سیاستگذاریها به بخش خصوصی اعتماد میشود و یا به گفته کارشناسی بخش خصوصی رجوع میشود؟ بهعنوانمثال در قیمتگذاریهای دستوری بارها بخش خصوصی نظر خود را مطرح کرده و درنهایت به این الگوی فکری توجه نشده است.
در این همایش سه تن از روسای کمیسیونهای تخصصی اتاق ایران نیز دیدگاههای خود را مطرح کردند. در این راستا آرش نجفی، رئیس کمیسیون انرژی از جایگاه نهاد رگولاتور حوزه انرژی گفت و خاطرنشان کرد: نباید ذینفع خود قانونگذاری کند و بخواهد نهاد رگولاتور در اختیار او باشد.
همچنین محسن میرصدری، رئیس کمیسیون کسبوکارهای نوین و دانشبنیان اتاق ایران گفت: نپیوستن ایران به FATF باعث شده است هزینه مبادله در حوزه دانشبنیانها بالاتر رود. از طرفی در حوزه هایتک خرید دستاول نداریم و این ممکن است موقعیت ایران را آسیبپذیر کند.
در ادامه فرشید شکرخدایی، رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و تامین مالی اتاق ایران از نگرانی بخش خصوصی نسبت به سرنوشت سرمایه خود صحبت کرد و گفت: اگر این اعتماد وجود نداشته باشد، سرمایهگذاری هم رخ نخواهد داد. او خاطرنشان کرد: زیر سؤال بردن مالکیت خصوصی حرام است و باید قانونگذار به صراحت از مالکیت خصوصی دفاع کند.
سفر هیاترئیسه اتاق ایران به گرگان
سفر هیات رئیسه اتاق ایران به گرگان برای حضور در مراسم افتتاح ساختمان جدید اتاق این شهر از رویدادهای اصلی این هفته بود. رئیس اتاق ایران بعد از افتتاح در جمع اعضای هیات نمایندگان اتاق گرگان حاضر شد و با اشاره به ضرورت رفع مسئله FATF، گفت: با اینکه ممکن است در ایران عدهای فرصتطلب برای منافع خود حاضر نباشند این اصلاحات اتفاق بیفتد؛ اما همانگونه که معاون حقوقی رییسجمهوری به تازگی در یک گفتوگوی رسانهای مطرح کرد، 6 میلیون ایرانی خارج از کشور به دلیل مشکلات FATF نمیتوانند حساب بانکی داشته باشند. شایسته تاجر و بازرگان ایرانی نیست که بدون کارت اعتباری به کشور دیگری برود. انتظار داریم این مشکل زودتر برطرف و تعیین تکلیف شود.
او همچنین در مراسم تجلیل از صادرکنندگان برگزیده استان گلستان حضور پیدا کرد و در آنجا با اشاره به مانع رفع تعهد ارزی در مسیر صادرکنندگان، گفت: پیشنهاد اتاق ایران که به دولت تقدیم شده، این است که بخش کشاورزی باید از رفع تعهد ارزی معاف شود.