همایش «نقش داوری و مرکز داوری اتاق ایران در قراردادهای تجاری» با همکاری مرکز داوری و کمیسیون خدمات فنیمهندسی و احداث اتاق ایران با حضور رئیس و نایبرئیس اتاق ایران برگزار شد. هدف این مراسم آشنایی فعالان اقتصادی با ظرفیتهای داوری و تشویق آنها به استفاده از خدمات مرکز داوری اتاق ایران در راستای حلوفصل سریعتر، تخصصیتر و کمهزینهتر اختلافات احتمالی در مسیر فعالیتهای تجاری و اقتصادی بود.
در این همایش حسین پیرموذن، نایبرئیس اتاق ایران و عضو هیاتمدیره مرکز داوری اتاق ایران به دو مسئله مهم و اساسی عدالت و امنیت اشاره کرد و گفت: در هر موقعیتی، این دو اصل مورد توجه قرار گیرد، شاهد خیر و برکت خواهیم بود. حال در مرکز داوری که بر پایه همین دو اصل به وجود آمده است، باید بتوانیم سطح عدالت و امنیت را تقویت کنیم. تأسیس این نهاد طبق قانون به اتاق ایران سپرده شده و امروز شاهد رشد و بالندگی آن هستیم. شیوهنامههای قبلی این اجازه را میداد که شعب مرکز در اتاقهای استانی شکل بگیرد. با این حال در این دوره شیوهنامه را به همت کارشناسان این حوزه و روسای اتاقها اصلاح کرده و امکان تاسیس شعب را جدیتر از قبل، پیگیری میکنیم.
پیرموذن بازبینی شیوهنامه را برای کمک به فعالان اقتصادی ضروری خواند و افزود: امکان ایجاد شعب داوری در اتاقهای استانی را بر اساس آخرین ویرایش شیوهنامه، ابلاغ کردیم تا در مسیر تمرکززدایی قرار بگیریم. از طرفی تمام تمرکزهای موجود در چارچوب بررسی پروندهها در مرکز داوری را از بین بردیم تا امنیت روانی برای مراجعهکننده حاصل شود. آموزش را نیز در دستورکار قرار دادیم که این دورهها هم در تهران و هم سایر استانها برگزار میشود.
نایبرئیس اتاق ایران تصریح کرد: در بحث داوری، موضوعات مالی در اولویت نیست و آنچه برای هیاتمدیره مرکز داوری اهمیت دارد، ایجاد امنیت و رعایت عدالت است و بر همین اساس برنامهریزی کرده و جلو میرویم.
عضو هیاتمدیره مرکز داوری اتاق ایران به ویژگیهای اصلی داوری اشاره کرد و افزود: سرعت برای فعال اقتصادی خیلی مهم است و داوری میتواند این نیاز فعالان اقتصادی را در حل اختلافات احتمالی تأمین کند. در کنار آن رعایت محرمانگی است، حفاظت از اطلاعات و دادههای مراجعهکنندگان در قالب پروندهها بسیار مهم بوده و در هر شرایطی این محرمانگی در بالاترین حد، رعایت میشود.
پیرموذن به لزوم استفاده از هوش مصنوعی و جایگاه آن در روند داوری پرداخت و افزود: عدالت و امنیت بر اساس دیدگاه جهانی را باید مورد توجه قرار دهیم و از سوی دیگر در تلاشیم از روشهای جدید هوش مصنوعی در مسیر داوری بهره ببریم.