محمود اولیایی در همایش تجلیل از زنان کارآفرین گلستان مطرح کرد

ظرفیت زنان در جامعه دست‌کم گرفته شده است

رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی اتاق ایران با تأکید بر اهمیت نقش زنان در مسائل اقتصادی، گفت: نرخ مشارکت اقتصادی زنان در ایران به دلیل عوامل مختلف پایین است و از این ظرفیت عظیم استفاده نمی‌شود.
تاریخ: 05 اسفند 1403
شناسه: 73817

رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی اتاق ایران گفت: ظرفیت زنان در جامعه ما دست‌کم گرفته شده است و این در حالی است که استفاده از این ظرفیت خاصه در مسائل اقتصادی نقش مهمی در توسعه دارد.

محمود اولیایی در همایش زن، خود باروری، اقتصاد و دومین همایش تجلیل از زنان کارآفرین گلستانی که محل تالار اتاق بازرگانی گرگان برگزار شد، اظهار کرد: خودباوری را باید در زنان ایرانی دید که همواره در عرصه‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی و حتی سیاسی پابه‌پای مردان حرکت کرده ونشان دادند که زنان در توسعه کشور تأثیر زیادی دارند.

و رئیس شبکه ملی مؤسسات نیکوکاری و خیریه، افزود: در حال حاضر ۲۵ میلیون بانوی در سن کار در کشور داریم که متأسفانه غیرفعال هستند و در عرصه‌های اقتصادی حضور ندارند که البته این مسئله نتیجه کم‌توجهی به حضور بانوان در عرصه‌های اقتصادی است.

اولیایی بیان کرد: این ظرفیت عظیم در کشور در حال از بین رفتن است، درحالی‌که می‌تواند بخشی از اقتصاد کشور و زندگی‌شان را تأمین کند.

وی ادامه داد: امروز فرزند آوری به‌شدت در کشور کم شده و هرم سنی کشور به سمت پیری می‌رود و باید از جمعیت غیرفعال بانوان در عرصه‌های مختلف استفاده کرد.

اولیایی گفت: مسئولان نباید ظرفیت زنان را در حوزه‌های اقتصادی دست‌کم بگیرند و به‌جای ایجاد موانع برای آنها بهتر است موانع را از سر راه برداریم و با حمایت و آموزش از این ظرفیت برای توسعه و اشتغال‌زایی استفاده کنیم.

وی بیان کرد: زنان ما باید برای نشان دادن ظرفیت‌های اقتصادی که دارند سقف‌های شیشه‌ای را بشکنند و به این عرصه ورود کنند.

اولیایی گفت: زنان توانمند استان گلستان نشان دادند که در عرصه‌های مختلف اقتصادی بسیار قوی و شجاعانه ورود کرده‌اند اما متأسفانه بازهم توجه خاصی به حوزه بانوان در استان نشده است.

 

نرخ مشارکت اقتصادی زنان پایین‌تر از مردان است

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان نیز در این همایش گفت: نرخ مشارکت اقتصادی زنان در کشور بسیار پایین‌تر از مردان است.

میثم دومهری اظهار کرد: حضور زنان در عرصه‌های اقتصادی یک ضرورت است چراکه آنها به‌عنوان قشری توانمند و تربیت‌کننده در جامعه نقش بسیار مهمی در توسعه اقتصادی کشور و استان دارند.

وی افزود: متأسفانه زنان ما به‌رغم داشتن توانمندی‌های بسیار زیاد برای ورود به عرصه‌های اقتصادی با چالش‌های متعددی روبرو هستند که شایسته آنان نیست.

دومهری بیان کرد: ۱۵ تا ۳۰ درصد نرخ مشارکت اختصاص به زنان دارد که بسیار پایین‌تر از مردان است و این در حالی است که آنها توانمندی‌های پنهانی در عرصه‌های اقتصادی دارد که نشان‌دهنده شکاف جنسیتی در کشور است.

عضو هیات نمایندگان اتاق گرگان افزود: بیکاری بانوان در کشور به‌مراتب بالاتر از مردان است و با اینکه ما در کشور زنان تحصیل‌کرده بسیار زیادی داریم اما در مشارکت‌های اقتصادی جامعه از آمار چشمگیری برخوردار نیستند.

وی افزود: تغییر نگرش‌های فرهنگی و سنتی نسبت به زنان و توانمندی آنان و همچنین تصویب قوانین حمایتی در قانون دو مقوله مهمی است که می‌تواند مسیر ورود زمان به فعالیت‌های اقتصادی را هموار کند.

دومهری بیان کرد: باید موانع فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی را از سر راه زنان برای ورود مؤثر آنان به جامعه و توسعه کشور از سر راه برداشت.

موضوعات :
در همین رابطه