در نشست پایداری و مسئولیت اجتماعی در صنعت غذا مطرح شد

تاسیس سازمان سلامت غذا ضامن کیفیت مواد غذایی است | در مصرف غذا گرفتار عدم توازن و هدررفت منابع هستیم

در نشست انجمن ارگانیک ایران پایداری و مسئولیت اجتماعی بنگاه‌های اقتصادی بررسی شد. در برنامه هفتم پیشرفت پیش‌بینی شده که سالانه نیم درصد از تولید و کشت، ارگانیک باشد.
تاریخ: 06 اسفند 1403
شناسه: 73867

نشست تخصصی «پایداری و مسئولیت اجتماعی در صنعت غذا» به همت انجمن ارگانیک ایران در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد.

در ابتدای این نشست حسین محمودی، دبیر انجمن ارگانیک ایران با اشاره به اهمیت پایداری  بنگاه‌های فعال در حوزه صنعت غذا گفت: غذا جایگاه بالایی در سلامت، امنیت و فرهنگی ایرانی دارد. غذایی که به آن قسم می‌خوریم باید به سلامت و پاکی آن هم توجه شود.

محمودی تصریح کرد:  پایداری، CSR  فرق دارد. در پایداری نسبت به محیط زیست، پیشگیرانه رفتار می‌کند و جلوی آلودگی زمین را می‌گیرند ولی در CSR می‌خواهند برخی از آسیب‌های محیط زیستی و اجتماعی بنگاه‌ها را جبران کنند.

او ادامه داد: در گزارش پایداری شرکت‌ها باید به بخش تولید سلامت محور توجه شود و باید به این سؤال پاسخ داد که چگونه می‌توان یک بنگاه را به سمت پایداری سوق داد؟

سیدرضا نورانی، رئیس انجمن ارگانیک ایران با اشاره به امنیت و ایمنی غذا برای مردم گفت: دولت‌ها موظف هستند که امنیت غذایی مردم را تأمین کنند. سلامت غذا برای مردم اهمیت بالایی دارد.

نورانی تصریح کرد: امروزه به‌جای آنکه مواد غذایی داروی جسم ما باشند، متأسفانه داروهای شیمیایی به غذای ما تبدیل شده‌اند. باید سازمان سلامت غذا به‌جای سازمان غذا و دارو راه‌اندازی شود، تا کیفیت مواد غذایی افزایش یابد. اگر دولت بخشی از یارانه‌های کود و سموم به کشاورزان را در اختیار تولیدکنندگان محصولات ارگانیک قرار دهد، جامعه و محیط‌زیست سالم‌تری خواهیم داشت.

او ادامه داد: باید به تولید سلامت محور توجه شود. توجه به تولید ارگانیک جز برنامه دولت است و در برنامه هفتم پیشرفت عنوان شده که سالانه نیم درصد تولید و کشت کشور باید ارگانیک باشد.   

صدرالدین نیاورانی، نایب‌رئیس کمیسیون صادرات غیرنفتی اتاق ایران هم  در ادامه نشست، گزارشی از نمایشگاه گلفود دبی و مقایسه صنعت غذا و بسته‌بندی ایران به کشورهای دیگر ارائه کرد.

سهیلا محبی، نایب‌رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق ایران هم گفت: باید سعی کنیم مفهوم مسئولیت اجتماعی را دقیق‌تر در جامعه تسری دهیم. باید در این مسیر از ظرفیت کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق ایران استفاده شود.

محبی ادامه داد: کیفیت سبد غذایی مردم به دلیل مشکلات اقتصادی تغییر کرده است. تا زمانی که مشکلات اقتصادی حل نشود، وضعیت تمام صنایع و صنعت غذا بدتر خواهد شد.

در ادامه این نشست از لزوم توجه به مسئولیت اجتماعی گفته شد. غذا بی‌واسطه‌ترین نیاز برای تأمین بقای جامعه است. تمرکز بر انتخاب غذایی سالم اولین گامی است که مصرف کننده را به سمت الگوی مصرف بهینه سوق می‌دهد. ماده غذایی با کیفیت باعث می‌شود دور ریز غذا کمتر شود و این در ادبیات جهانی غذا بسیار مهم است.

همچنین عنوان شد که اولین اولویت مسئولیت اجتماعی در حوزه غذا، جلوگیری از هدررفت غذاست و در این زمینه باید به مصرف کننده آموزش داده شود. باید «نجات غذا» در دستور کار قرار گیرد.

در بخشی از این نشست عنوان شد که در مصرف غذا گرفتار عدم توازن و هدررفت منابع هستیم. این وضعیت به دلیل عدم آشنایی است. واحدهای تولیدی باید در تعیین شاخصه‌های مرتبط تلاش کنند. فقر به شدت در حال گسترش است و ما بخشی از غذا را به صورت پسماند دور می‌ریزیم و باید سعی کنیم جلوی این موضوع را بگیریم.

در ادامه این نشست ویژه‌نامه مسئولیت اجتماعی در صنعت غذا معرفی شد.

در همین رابطه