در نشست صمد حسن‌زاده و سفیر بوسنی و هرزگوین در ایران تأکید شد

توافق تجارت ترجیحی ایران و بوسنی اجرایی شود | تأکید بر ایجاد مرکز تجاری و برگزاری هفته اقتصادی ایران در بوسنی

در نشست رئیس اتاق ایران و سفیر بوسنی در تهران، اجرای توافق تجارت ترجیحی میان دو کشور، ایجاد مرکز تجاری و برگزاری هفته اقتصادی ایران در بوسنی به عنوان راه‌کارهای افزایش سطح همکاری‌های تجاری مطرح شد.
تاریخ: 07 اسفند 1403
شناسه: 73891

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، گفت: حجم تجارت ایران و بوسنی و هرزگوین قابل قبول نیست و دولت‌ها و بخش‌های خصوصی دو کشور باید با برنامه‌ریزی‌های اقتصادی این رقم را افزایش دهند.

صمد حسن‌زاده در نشست با نیاز چارداکلیا، سفیر بوسنی و هرزگوین در ایران، ادامه داد: در ایران ظرفیت‌های بسیار زیادی در حوزه‌های خدمات مهندسی، ساخت جاده، پل، هتل، ساختمان و بیمارستان، مصالح ساختمانی، کاشی و سرامیک، شیشه، پتروشیمی، آهن‌آلات و فولاد، صنایع غذایی، صیفی‌جات و محصولات گلخانه‌ای، صنایع شیمیایی و پلیمری، تجهیزات پزشکی، لوازم خانگی، صنایع نساجی و پوشاک و ... وجود دارد و زمینه برای همکاری‌های مشترک فراهم است.

او با تأکید بر رقابتی بودن قیمت‌ها و کیفیت بالای کالاهای تولید ایران، افزود: تولیدات کشاورزی ما با استانداردهای جهانی به بیشتر کشور دنیا صادر می‌شود. ما آمادگی داریم مصالح ساختمانی نیمه آماده به بوسنی صادر کنیم تا در آنجا تولید نهایی شده و وارد بازار بوسنی و یا صادرات مجدد شود. این همکاری‌ها می‌تواند به افزایش مراودات تجاری دو کشور منجر شود.

حسن‌زاده با اشاره به سهولت صدور روادید میان ایران و بوسنی و هرزگوین، اظهار کرد: توسعه برنامه‌های گردشگری و به ویژه گردشگری سلامت می‌تواند به توسعه همکاری‌های بیشتر منجر شود.

او با تأکید بر اهمیت تبادل هیات های تجاری میان دو کشور، افزود: ما آماده پذیرش هیات های تجاری بوسنیایی را داریم و امیدوارم شرایط برای حضور هیات تجاری ایران در این کشور نیز فراهم باشد.

نیاز چارداکلیا، سفیر بوسنی و هرزگوین در ایران، با اشاره به جمعیت سه میلیون نفری این کشور، گفت: تجار ایرانی در مراودات تجاری با بوسنی نباید صرفاً این کشور را ببینند. بوسنی می‌تواند دروازه ورود کالاهای ایرانی به حوزه بالکان و کشورهای اروپایی باشد. بنابراین صادرات مجدد کالا می‌تواند یکی از زمین‌های خوب همکاری میان دو کشور باشد.

او با بیان اینکه دو کشور همکاری‌های زیادی در حوزه‌های فرهنگی دارند، ادامه داد: با این حال اما تجار ایرانی حضور کمرنگی در بوسنی هرزگوین دارند. این رویکرد را باید تغییر دهیم و در کنار همکاری‌های فرهنگی، همکاری‌های اقتصادی را پررنگ کنیم.

چارداکلیا با بیان اینکه ایران توانایی تأمین طیف زیادی از اقلام مورد نیاز ما را دارد، افزود: ما باید راه‌های حدیدی برای همکاری پیدا کنیم تا بتوانیم حجم مبادلات را افزایش دهیم. برگزاری هفته اقتصادی ایران در بوسنی با حضور تجار ایرانی، یکی از آن راهکارهاست. این امر می‌تواند به ایجاد زمینه آشنایی بیشتر میان تجار و ظرفیت‌های تجاری دو طرف، منجر شود. تجار بوسنیایی اطلاعات خیلی کمی از ظرفیت‌های تجاری و اقتصادی ایران دارند.

او تأکید کرد: یکی دیگر از راه‌های افزایش همکاری‌های تجاری، ایجاد شعبه‌ای از اتاق ایران در سارایوو و یا ایجاد یک مرکز تجاری در بوسنی است.

سفیر بوسنی و هرزگوین با بیان اینکه این کشور توافق تجارت ترجیحی با ایران دارد، افزود: متأسفانه این توافق اجرا نشده و تنها از 10 درصد ظرفیت آن استفاده شده است. بخش‌های خصوصی دو طرف باید تلاش کنند تا در زمینه افزایش تجارت همکاری‌ها را افزایش دهند. 75 درصد صادرات بوسنی و هرزگوین به کشورهای اتحادیه اروپا است و بنابراین کیفیت کالاهای ما بالاست.

در پایان رئیس اتاق ایران نیز با استقبال از راهکارهای ارائه شده برای افزایش سطح همکاری‌های دو کشور، گفت: اتاق ایران با بررسی این راه‌کارها آماده هرگونه همکاری برای افزایش حجم تجارت ایران و بوسنی و هرزگوین است.

موضوعات :
در همین رابطه