رتبه ۱۲۷ ایران در رنکینگ جهانی سهولت کسب‌وکار؛ زنگ خطر سرمایه‌گذاری

رئیس کمیسیون کارآفرینی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز، اخذ رتبه ۱۲۷ ایران در رنکینگ جهانی سهولت کسب‌وکار را بسیار نامناسب توصیف کرد.
تاریخ: 17 اسفند 1403
شناسه: 74064

به گزارش پایگاه خبری اتاق ایران آنلاین به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی تبریز، نوید امجد، رئیس کمیسیون کارآفرینی، اقتصاد دانش‌بنیان و بهبود فضای کسب‌وکار اتاق تبریز، در نشست این کمیسیون، اخذ رتبه ۱۲۷ ایران در رنکینگ جهانی سهولت کسب‌وکار یا نمره ۴.۶۳ شاخص آزادی اقتصادی ایران در آخرین بررسی جهانی آزادی اقتصادی و کسب رتبه ۱۵۸ از میان ۱۶۵ کشور مورد بررسی را بسیار نامناسب توصیف کرد و افزود: با افت رتبه کشور در رتبه‌بندی سهولت کسب و‌کار، ریسک سرمایه‌گذاری در ایران بالا می‌رود.

او با بیان این مطلب تاکید کرد: علیرغم تمام تحریم‌های داخلی و‌ خارجی، ما باید در راستای بهبود رتبه و ارتقای شرایط ایجاد و راهبری کسب‌وکار تلاش کنیم.

امجد با اشاره به اهمیت پایش در فضای کسب‌وکار، گفت: ما باید روش‌های پایش را در راستای بهبود آمار، پاسخ دقیق‌تر، سریع‌تر و بهتر تغییر دهیم ‌و دستگاه‌هایی که در استان وجود دارند، باید هرچه سریع‌تر برنامه‌ عملیاتی و اجرایی خود را برای اصلاح و بهبود فضای کسب‌وکار استان ارائه دهند.

رئیس کمیسیون کارآفرینی، اقتصاد دانش‌بنیان و بهبود فضای کسب‌وکار اتاق تبریز بر لزوم فرهنگ‌سازی بین فعالان اقتصادی در راستای پاسخگویی به پرسشنامه‌های پایش بهبود فضای کسب‌وکار تاکید کرد و گفت: اگر دستگاه‌های اجرایی، این پرسش‌ها را در قالب طرح تکریم ارباب رجوع انجام دهند، یک ‌نوع فرهنگ‌سازی صورت می‌گیرد و از این طریق هم تعداد پاسخ‌ها و نمونه‌ها افزایش پیدا می‌کند و هم کیفیت نتایج به‌دست آمده قابل استنادتر خواهد بود.

او بر اهمیت شاخص بهبود فضای کسب‌وکار در اقتصاد جهانی تاکید کرد و افزود: با توجه به اهمیت شاخص‌ها و معیارهای تسهیل فضای کسب‌و‌کار در سرمایه‌گذاری و سرمایه‌پذیری، صندوق بین‌المللی پول در این زمینه رنکینگ جهانی تعریف کرده است.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز ادامه داد: مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب‌وکار کشور به استناد مصوبه شماره 50868 مورخ 1396/5/1 ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در ذیل معاونت امور اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی با هدف توسعه بخش خصوصی و بهبود فضای کسب‌وکار تشکیل و مستقر گردید.

او با تاکید بر اینکه با مشارکت جمعی، می‌توانیم فضای کسب‌و‌‌کار را در آذربایجان ‌شرقی بهبود ‌بخشیم، تصریح کرد: در راستای رسیدن به رتبه‌های بالای کشوری علاوه بر توجه به میانگین کشوری، باید به بهترین امتیازات استان‌های برتر در هر حوزه نیز توجه کنیم.

کمیسیون کارآفرینی، اقتصاد دانش‌بنیان و بهبود فضای کسب‌وکار اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز، با محوریت احصاء شاخص‌ها و چالش‌های استان در بهبود فضای کسب‌وکار و بررسی برش استانی شاخص‌های مهم برای بهبود فضای کسب‌وکار استان، با حضور نمایندگانی از بخش خصوصی و دولتی در اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد.