در کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق اصفهان مطرح شد

خانه معدن در اصفهان تشکیل می‌شود

نایب‌رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق اصفهان گفت: خانه معدن ایران به این کمیسیون مأموریت داده است تا خانه معدن را در اصفهان تشکیل دهد.
تاریخ: 26 اسفند 1403
شناسه: 74307

حسام‌الدین فرهادی نسب، نایب‌رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق اصفهان در شانزدهمین جلسه این کمیسیون اظهار کرد: به‌طورقطع، بخش معدن کشورمان تا چند سال آینده دچار کمبود شدید نیروی فنی خواهد شد؛ چون ورودی دانشگاه‌ها در رشته معدن و زمین‌شناسی به‌شدت کاهش یافته است.

 وی در ادامه گفت: این کمیسیون از سال ۱۳۹۴ به‌صورت مستقل فعالیت خود را آغاز کرد و تاکنون رویدادها و برنامه‌های متعدد و متنوعی را اجرا کرده است.

نایب‌رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق اصفهان اهداف این کمیسیون را بهبود مستمر فضای کسب‌وکار و رفع موانع تولید بخش معدن و صنایع معدنی، ترویج فعالیت‌های معدنی پایدار و مسئولانه، حفظ و تقویت روابط جامعه معدنی با سایر نهادهای مرتبط و تحقیق و توسعه فناوری‌های جدید در بخش معدن برشمرد و افزود: تولید محتوای تخصصی برای اعضاء کمیسیون و کمیته‌ها برای رشد و بهبود عملکرد، توانمندسازی اعضاء از طریق برگزاری دوره‌های آموزشی و پژوهشی و توسعه ارتباطات بین‌المللی از دیگر اهداف این کمیسیون است.

 فرهادی نسب گفت: مهم‌ترین موضوعاتی که امسال توسط این کمیسیون پیگیری شد شامل حقوق دولتی، تضامین معادن، تأمین سوخت و مواد ناریه برای انفجار معادن، ماده ۴۳ و عوارض یک درصد است.

 همچنین احمد کریمی، نایب‌رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق اصفهان با گلایه از هزینه‌تراشی‌ها برای بخش معدن استان گفت: دولت کمر همت بسته است تا درآمدهای خود را از طریق بخش صنعت و معدن جبران کند.

وی افزود: متأسفانه هیچ‌گونه حمایتی از بخش معدن استان نمی‌شود و در شورای معادن که هفته گذشته در استانداری برگزار شد تمام معادن استان در فهرست صنایع آلاینده قرار گرفت و مقرر شد یک درصد عوارض آلایندگی پرداخت کنند.

 هاجرالسادات محقق، عضو کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق اصفهان نیز به اقدامات انجام شده توسط کمیته فلزی این کمیسیون در سال ۱۴۰۳ پرداخت و گفت: برگزاری جلسات کمیته با موضوع هوشمندسازی معادن و صنایع معدنی، برگزاری همایش ملی توسعه متوازن و پایدار صنعت فولاد کشور، برگزاری کارگاه معدن و صنایع معدنی و تحول دیجیتال ازجمله اقداماتی است که امسال توسط کمیته فلزی کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی برگزار شد.

 وی افزود: این کمیته برای سال ۱۴۰۴ برنامه‌ای را تدوین کرده است که شامل ارائه گزارش آخرین پایش طرح‌های جامع فولاد، مس، آلومینیوم و طلا با حضور متخصصان و فعالان این حوزه، برگزاری کمیته‌های تخصصی کانی‌های فلزی برای رفع مشکلات فعالان فلزات پایه و فلزات اساسی و ادامه برگزاری جلسات کمیته با موضوع هوشمندسازی معادن و صنایع معدنی است.

 این عضو کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق اصفهان ادامه داد: تشکیل دبیرخانه دائمی همایش فولاد در محل اتاق بازرگانی و برگزاری دومین رویداد ملی توسعه متوازن و پایدار صنعت فولاد کشور هم‌زمان با برگزاری نمایشگاه تخصصی فولاد در شهریورماه ۱۴۰۴ و برگزاری دوره‌های آموزشی و بازدید تخصصی مرتبط با معدن و صنایع فلزی از دیگر برنامه‌های کمیته فلزی کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق اصفهان برای سال آینده است.

 همچنین علی برنجیان، رئیس کمیته سنگ‌های ساختمانی کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق اصفهان گفت: مهم‌ترین اقدامات این کمیته در سال ۱۴۰۳، بررسی تأسیس انجمن سنگ اصفهان بود که این انجمن در آذرماه امسال تأسیس شد.

وی افزود: اگرچه حدود ۱۹ تشکل صنفی در حوزه سنگ در استان اصفهان وجود دارد؛ ولی انجمن سنگ اصفهان اصلی‌ترین تشکل صنفی در حوزه سنگ ساختمانی استان است.

وی، بررسی نقاط قوت و ضعف نمایشگاه سنگ ساختمانی، برگزاری جلسه به‌منظور بهره‌وری از معادن سنگ‌های ساختمانی با حضور اساتید دانشگاه، بررسی نقاط قوت و ضعف الزام به‌کارگیری مسئول فنی در کارخانه‌های سنگ‌بری را از اقدامات این کمیته برشمرد و گفت: قرار است انجمن سنگ اصفهان و کانون کارفرمایان موضوع الزام به‌کارگیری مسئول فنی در کارخانه‌های سنگ‌بری را از وزارت صنعت، معدن و تجارت پیگیری کند تا به‌کارگیری مسئول فنی در کارخانه‌های سنگ‌بری اختیاری شود.

 همچنین کامران سیامکی، رئیس کمیته کانی‌های غیرفلزی و مصالح ساختمانی کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق اصفهان گفت: ناترازی انرژی به‌خصوص کمبود گاز در فصل سرد آسیب زیادی به واحدهای تولید مصالح ساختمانی همچون کارخانه‌های تولید سیمان، کاشی و سرامیک و آجر استان وارد کرد به‌نحوی‌که این واحدها یا تعطیل بودند یا با ۳۰ درصد ظرفیت کار می‌کردند و در تابستان با کمبود برق روبرو خواهند شد.

وی افزود: این کمیته تصمیم دارد در نمایشگاه ساختمان اصفهان که دی‌ماه ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد به مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان بپردازد؛ چون بیشترین انرژی در ساختمان‌های مسکونی به هدر می‌رود و اگر موضوع مبحث ملی مقررات ملی ساختمان در صنعت ساختمان جدی گرفته شود موجب صرفه‌جویی انرژی خواهد شد.

 ابراهیم حبیب‌الهی، رئیس کمیته فلزات گران‌بها و سنگ‌های قیمتی کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق اصفهان نیز با بیان اینکه این کمیته، امسال نخستین همایش گوهرسنگ‌های ایران را به میزانی اصفهان برگزار کرد و دومین همایش را در سال آینده برگزار خواهد کرد، گفت: با پیگیری‌های اتاق اصفهان ممنوعیت واردات سنگ‌های قیمتی حذف شد.

وی افزود: از برنامه‌های سال آینده این کمیته، تشکیل بازار سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی در اصفهان است؛ چون زیرساخت‌ها و ظرفیت آن در اصفهان وجود دارد.

 وی، بر احداث موزه سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی در اصفهان به‌عنوان یک ظرفیت در حوزه گردشگری تأکید کرد و گفت: این ظرفیت در اصفهان وجود دارد؛ ولی جای موزه سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی در دیار نصف جهان خالی است.

رئیس کمیته فلزات گران‌بها و سنگ‌های قیمتی کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق اصفهان افزود: راه‌اندازی آزمایشگاه استاندارد همکار در حوزه سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی توسط سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، حضور در نمایشگاه طلا و جواهر استانبول ترکیه برای ارائه آخرین دستاوردها در حوزه سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی، برگزاری نخستین نمایشگاه استانی گوهرسنگ‌ها در اصفهان از برنامه‌های این کمیته در سال آینده است.

 همچنین علیرضا رستگار، دبیر کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق اصفهان گفت: کمیته خدمات فنی و مهندسی و اکتشاف این کمیسیون علیرغم همه مشکلات و تحریم‌ها، امسال سمینار «روش‌های اکتشاف و فراوری طلا» را برگزار کرد. چشم‌انداز این کمیته، استفاده اقتصادی از ذخایر پنهان معدنی و باطله‌ها است.

وی افزود: ازجمله برنامه‌های سال آینده این کمیته، برگزاری سمینارهای اکتشافی کانی‌های سرب، روی، ذوب و مس و دیگر کانی‌هایی که ظرفیت اقتصادی دارند و برگزاری همایش بین‌المللی روش‌های علمی اکتشاف با همکاری اساتید دانشگاه‌ها است.

موضوعات :
در همین رابطه