رئیس کمیسیون صنعت ‌و معدن اتاق کرج مطرح کرد

سال ۱۴۰۴ باید سال اقدام برای عبور از ناترازی‌ها باشد

رئیس کمیسیون صنعت ‌و معدن اتاق کرج گفت: سال پیش‌رو را سال اقدام و تصمیم‌گیری‌های جدی برای عبور از چالش‌هایی مانند کمبود برق، بحران آب و ضعف زیرساخت‌های تولیدی برای تضمین آینده صنعت می‌دانیم.
تاریخ: 23 فروردین 1404
شناسه: 84614

به گزارش روابط عمومی اتاق کرج، بیست‌ودومین نشست کمیسیون صنعت ‌و معدن این اتاق با حضور رئیس کمیسیون، فعالان صنعتی، نمایندگان دانشگاه‌ها و کارشناسان حوزه‌های مختلف با هدف بررسی چالش‌های اساسی صنعت استان، بررسی فرصت‌های نوین در حوزه انرژی، آب، هوش مصنوعی و نیز تقویت همکاری‌های میان صنعت و دانشگاه برگزار شد.

در ابتدای این نشست، سید محمدباقر رضوی تقوی، رئیس کمیسیون صنعت ‌و معدن اتاق کرج ضمن تبریک سال و تقدیر از حضور و مشارکت اعضاء در جلسات سال گذشته بر اهمیت تدوین برنامه‌های کاربردی برای مقابله با بحران‌های زیرساختی در سال جدید تأکید کرد.

رئیس کمیسیون صنعت ‌و معدن اتاق کرج با اشاره به ناترازی موجود در حوزه انرژی، به ویژه برق، آب و گاز، خاطرنشان کرد: سال گذشته تجربه‌های زیادی کسب کردیم و حالا زمان آن رسیده که با هم‌فکری و هم‌افزایی، راهکارهایی عملی برای چالش‌های موجود ارائه دهیم.

رضوی تقوی با بیان اینکه سال گذشته، سالی پرفراز و نشیب برای صنعت بود، افزود: در حوزه انرژی خورشیدی شاهد اتفاقات خوبی بودیم. از ابتدای سال هیچ انگیزه‌ای برای سرمایه‌گذاری در این حوزه نبود اما در پایان سال استاندار البرز شخصاً جلسات هفتگی برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی برگزار می‌کرد. اکنون بیش از ۲۰۰۰ هکتار زمین برای این منظور تخصیص یافته و مسیر جدیدی در حال شکل‌گیری است.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه امسال برنامه‌های جدی از جمله تهیه بسته‌های آموزشی برای صاحبان صنایع در زمینه هوش مصنوعی، همکاری با دانشگاه‌ها برای اجرای طرح‌های پژوهشی در حوزه مصرف بهینه آب و انرژی و نیز انعقاد تفاهم‌نامه‌های مشترک با خانه صنعت به منظور تعریف پروژه‌های مؤثر در نظر گرفته‌ایم، عنوان کرد: اگر امسال به خوبی از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم، می‌توانیم شاهد جهشی در مدیریت بحران و ارتقای بهره‌وری صنعت باشیم.

رئیس کمیسیون صنعت ‌و معدن اتاق کرج در بخش دیگری از این نشست با تاکید بر هم‌افزایی بیشتر بخش خصوصی، همکاری نهادهای دولتی و ایجاد راهکارهای عملی برای عبور از چالش‌های پیش‌رو در حوزه تولید و صنعت گفت: در شرایطی که با ناترازی انرژی، کمبود منابع آبی و فرسودگی زیرساخت‌های تولیدی مواجه هستیم، تنها راه پیشرفت، حرکت جمعی و برنامه‌ریزی دقیق است. امسال باید اولویت ما بهینه‌سازی مصرف، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌گیری از ظرفیت علمی دانشگاه‌ها برای حل مسائل صنعت باشد. اگر با هم حرکت نکنیم، درجا خواهیم زد.

در ادامه جلسه، اعضاء کمیسیون به بیان دغدغه‌ها و پیشنهادات خود پرداختند که یکی از مهم‌ترین موضوعات، بحران آب و راهکارهای مقابله با آن بود، در این رابطه پیشنهاداتی چون بهره‌گیری از سیستم‌های جمع‌آوری آب باران، توسعه کشت هیدروپونیک، استفاده از پساب‌های تصفیه شده و اجرای پروژه‌های آبخیزداری مطرح و اعضا تاکید کردند که بدون برنامه‌ریزی منسجم و قانونی نمی‌توان بر این بحران فائق آمد.

همچنین ارتباط میان دانشگاه و صنعت از دیگر محورهای کلیدی جلسه بود. اعضا با اشاره به شکاف موجود میان فضای آکادمیک و صنعتی، خواستار طراحی مدل‌هایی نوین برای بهره‌برداری از توان علمی دانشجویان و محققان در صنعت شدند. راه‌اندازی دبیرخانه دائمی ارتباط صنعت و دانشگاه و برنامه‌ریزی برای طرح‌های تحقیقاتی مشترک از جمله اقدامات در دست اجرا است.

در حوزه نوآوری، اعضاء کمیسیون صنعت ‌و معدن بر توسعه استفاده از هوش مصنوعی در صنعت تاکید کرده و اذعان داشتند که استفاده هوشمندانه از داده‌ها و تحلیل‌های پیش‌بینی‌پذیر می‌تواند کمک شایانی به بهینه‌سازی تولید، کاهش مصرف انرژی و افزایش بهره‌وری داشته باشد. در همین راستا مقرر شد بسته‌های آموزشی برای مدیران صنایع تدوین و اجرا شود.

نماینده شرکت شهرک‌های صنعتی استان البرز نیز در این نشست در خصوص هفتمین دوره نمایشگاه ایران اکسپو، این پیشنهاد را مطرح کرد که این مجموعه، استانداری، اداره‌کل صمت و دیگر نهادهای مرتبط به حوزه اقتصادی در استان به صورت هماهنگ و همراه با اتاق کرج برای برپایی پاویون این استان در رویداد مذکور مشارکت کنند.

وی در بخش دیگری نیز از آمادگی شرکت شهرکهای صنعتی استان برای عارضه‌یابی بنگاه‌های صنعتی و استفاده از هوش مصنوعی برای شناسایی این چالش‌ها سخن گفت.

از دیگر مباحث مهم در نشست کمیسیون صنعت ‌و معدن، برنامه‌ریزی برای مشارکت فعال در نمایشگاه‌های بین‌المللی به ویژه اکسپو و آگروفود بود و اعضا پیشنهاد کردند که با انسجام و هماهنگی میان دستگاه‌های دولتی و خصوصی از فرصت این نمایشگاه‌ها برای معرفی ظرفیت‌های صنعتی استان استفاده شود. همچنین ایده برگزاری نخستین همایش بین‌المللی "محصولات حلال" در حاشیه این نمایشگاه‌ها مطرح شد.

در پایان جلسه، نماینده استانداری البرز نیز به عنوان مسئول پیگیری پروژه‌های انرژی در استان، گزارشی از اقدامات انجام‌شده ارائه داد و ضمن اشاره به ناترازی برق استان در تابستان پیش‌رو، بر لزوم تسریع در احداث نیروگاه‌ها و آغاز عملیات اجرایی تاکید کرد. وی همچنین بر اهمیت مدیریت منابع آبی و بازچرخانی پساب‌های صنعتی تاکید کرد و خواستار ورود صنایع به حوزه توسعه تصفیه‌خانه‌ها شد.

موضوعات :
در همین رابطه