بیانیه کمیسیون خدمات فنی مهندسی اتاق ایران به مناسبت روز معمار

کمیسیون خدمات فنی، مهندسی و احداث اتاق ایران طی بیانیه‌ای روز معمار را به جامعه مهندسی کشور و فعالان این صنعت بزرگ و زیرساختی تبریک گفت.
تاریخ: 03 اردیبهشت 1404
شناسه: 84863

سوم اردیبهشت، روز بزرگداشت شیخ بهایی و روز معمار نام‌گذاری شده و کمیسیون خدمات فنی، مهندسی و احداث اتاق ایران به همین مناسبت طی بیانیه‌ای ضمن گرامیداشت این روز و تبریک آن به جامعه مهندسان کشور، بر ضرورت جبران عقب‌ماندگی‌ها در فرایند طراحی و تولید و افزایش سهم بخش خصوصی در توسعه صنعت ساختمان کشور تأکید کرده است.

متن بیانیه کمیسیون خدمات فنی مهندسی اتاق ایران به این شرح است

کمیسیون خدمات فنی، مهندسی و احداث اتاق ایران در جایگاه تشکل فراگیر بخش خصوصی در صنعت بزرگ احداث کشور. سوم اردیبهشت، روز معمار و سالروز شیخ بهایی، دانشمند، ریاضی‌دان، ادیب، فقیه و مهندس معمار عالی‌قدر و ایرانی عرب تبار را به جامعه بزرگ مهندسی ساختمان کشور و همه دست‌اندرکاران این صنعت بزرگ شادباش می‌گوید.

این سالروز فرصتی است تا از کنج دلگیر فضای رکود و تحریم، خمودگی و بی‌عملی به گذشته دیر و دور خود نگاهی داشته باشیم. به گذشته‌ای که در گنجینه گران‌قدر افتخاراتمان ازجمله آهنگ شکوهمند گام‌های بلندی که در هنر، معماری و مهندسی برداشته‌ایم و در تمدن جهانی نقش‌آفرین بوده‌ایم هنوز شنیدنی است. شاید مشاهده از این زاویه آن‌چنان انگیزاننده باشد که جامعه مهندسی ما را از خمودگی و آرمان گریزی برهاند، قبل از اینکه ناتوانی و بی‌عملی به بخشی از هویت فرهنگی و حرفه‌ای ما بدل شود.

به یاد بیاوریم که صنعت ساختمان بزرگ‌ترین صنعت بوم پایه کشور ما است. در این عرصه ما از دیرباز صاحب منابع و مهارت بوده‌ایم و هستیم و از فضای تحریم و روابط بیرونی ناموزون تأثیرپذیری کمتری داریم. باور داشته باشیم که اگر این صنعت بزرگ و پیشران توسعه در چرخه عقب‌ماندگی گرفتار آمده و علیرغم نظام دانشگاهی گسترده، جامعه مهندسی دانش‌آموخته و تجربه طولانی به‌عنوان جامعه صنعتی، هنوز با فناوری قرن نوزدهم به روش دستی عمل می‌کنیم.

این نابسامانی و عقب‌ماندگی سرنوشت محتوم ما نیست. جامعه مهندسی ما قادر به ارائه خدمات فنی مهندسی روزآمد و مدیریت توسعه صنعت بزرگ ساختمان خواهد بود. ظرفیت جامعه مهندسی ما بسیار فراتر از چالش‌ها و موانع موجود است. بی‌عملی و آرمان گریزی محصول سیاست افراطی نگاه به دولت است. بخش خصوصی منسجم در اتاق ایران قادر است این صنعت بزرگ بوم پایه را با نگاه به بخش خصوصی هدایت کند.

با توجه به جایگاه معماران در پدیدآوری پروژه‌ها و نقش معماران در مدیریت فرایند طراحی و تولید ساختمان، بدیهی است که سهم بیشتری از عقب‌ماندگی در فرایند طراحی و تولید را به عهده دارند و نیز باید سهم بیشتری در توسعه بسامان صنعت ساختمان کشور را به عهده بگیرند. مسئولیت تداوم دستاوردهای ما در عرصه هنر، معماری و مهندسی به عهده نسل ماست و این مهم در گرو روزآمدسازی دانش و فناوری است و این مهم به جد در مسیر بحرانی است. زمان محدود و مغتنم است. بی‌عملی، خمودگی و آرمان گریزی موجد فاجعه انقطاع تاریخی است که هرگز مباد.