به گزارش روابط عمومی اتاق اهواز، شهلا عموری اظهار کرد: در حال حاضر، میتوان گفت که بهواسطه عدم تأثیرگذاری ریزش ارزش دلار بر قیمت کالاها، بازار دچار تحریف است.
وی با بیان اینکه بهواسطه شرایط تورمی در طول دهههای گذشته، اقتصاد کشور با پدیدهای با عنوان «چسبندگی قیمت» روبرو است ادامه داد: در چنین شرایطی باید سیاستگذاری نهادهای تنظیمگر همگام با نظارتهای لازم، همراه با کارآمدی نیز باشد.
رئیس اتاق اهواز تصریح کرد: حمایت از رقابت سالم بازار و افزایش شفافیت اقتصادی از دیگر مؤلفههایی است که میتواند در مسیر تلاش برای کاهش قیمتها مورد توجه قرار گیرد.
عموری با تأکید بر اینکه وجود دلالان باعث مقاومت قیمت کالاها در برابر کاهش نرخ ارز است ادامه داد: باید توجه داشت که ایجاد اعتماد به ثبات اقتصادی و رفع ساختارهای انحصاری میتواند در کاهش قیمتها در مواجه با کاهش ارزش دلار تأثیرگذار باشد.
رئیس اتاق اهواز بیان کرد: یکی از ابهاماتی که منجر به کاهش قیمتها میشود؛ تردید نسبت به پایداری کاهش نرخ ارز است اما این در حالی است که افزایش نرخ ارز منجر به رشد فوری قیمتها میشود که در این شرایط، فروشندگان به دلیل ذخیرهسازی کالاها با قیمت بالا از کاهش قیمتها خودداری میکنند.
وی با بیان اینکه ۳۰ درصد کالاهای مصرفی کشور از طریق واردات تأمین میشود گفت: کاهش نرخ ارز بر کالاهای جدید وارداتی اثر میگذارد و این روند بر کالاهای قبلی تأثیرگذار نیست.
عموری همچنین قدرت انحصاری در بازارها را یکی دیگر از شرایط مقاومت قیمت محصولات در برابر کاهش نرخ ارز عنوان کرد و گفت: بعضاً سیاستهای مربوط به حوزه خودروسازی و یا صنایع فولادی که بهصورت انحصاری فعالیت دارند، زمینه این شرایط را فراهم میآورد.
وی یادآور شد: تا زمانی که شفافیت، رقابت و اعتماد به سیاستگذاریهای حوزه اقتصادی ایجاد نشود، این چرخه معیوب در بازار ادامه خواهد داشت و گرانی اجناس حتی با کاهش نرخ ارز را شاهد هستیم.