رئیس اتاق کرج در نشست کارگروه ستاد تسهیل استان البرز مطرح کرد

کل مسئولیت برگزاری نمایشگاه اکسپو به اتاق ایران واگذار شود

رئیس اتاق کرج در پی حضور مؤثر و نقش‌آفرینی حرفه‌ای اتاق ایران در هفتمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی کشور (ایران اکسپو ۲۰۲۵)، واگذاری کامل مسئولیت برگزاری این رویداد مهم به اتاق ایران را خواستار شد.
تاریخ: 14 اردیبهشت 1404
شناسه: 85125

به گزارش روابط عمومی اتاق کرج، پرهام رضایی در یازدهمین نشست کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان البرز که با حضور استاندار، مدیران عامل بانک‌های استان، مسئولان دستگاه‌های اجرایی و جمعی از فعالان اقتصادی برگزار شد، از برگزاری موفق هفتمین دوره نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی کشور (ایران اکسپو ۲۰۲۵) قدردانی کرد.

وی ضمن تجلیل از تلاش‌های سازمان توسعه تجارت، وزارتخانه‌های مرتبط و سایر نهادهای اجرایی در برپایی این رویداد ملی، با اشاره به عملکرد چشمگیر اتاق ایران در فرآیند برنامه‌ریزی و اجرای نمایشگاه، نقش این نهاد را در شکل‌گیری یک نمایشگاه هدفمند، حرفه‌ای و هم‌راستا با ظرفیت‌های واقعی صادراتی کشور، «محوری و تعیین‌کننده» توصیف کرد. رضایی در همین زمینه خواستار واگذاری کامل مسئولیت اجرایی دوره‌های آتی ایران اکسپو به اتاق ایران شد و آن را اقدامی در راستای تقویت جایگاه بخش خصوصی در دیپلماسی اقتصادی کشور دانست.

درخشش اتاق ایران در ایران اکسپو ۲۰۲۵ با نقش‌آفرینی حرفه‌ای

رضایی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره جایگاه اتاق بازرگانی به‌عنوان بازوی بخش خصوصی، خاطرنشان کرد: اتاق ایران در این دوره از نمایشگاه نشان داد که می‌تواند به‌طور رسمی و ساختاریافته، مسئولیت کامل برگزاری ایران اکسپو را از مرحله برنامه‌ریزی تا اجرا بر عهده گیرد.

وی افزود: اتاق ایران نه‌تنها از زیرساخت‌های فنی، شبکه ارتباطات بین‌المللی و تجربه سازمانی لازم برخوردار است، بلکه با ایجاد هم‌افزایی میان ظرفیت‌های ملی و استانی، قادر است ایران اکسپو را به ویترینی واقعی از توانمندی‌های صادراتی کشور تبدیل کند. وی ضمن قدردانی از تلاش‌های سازمان توسعه تجارت، وزارتخانه‌ها و سایر نهادهای مرتبط، تأکید کرد: شایستگی اتاق ایران در مدیریت حرفه‌ای و هماهنگ این رویداد بین‌المللی به‌روشنی اثبات شده است.

حضور قدرتمند البرز در نمایشگاه؛ از پاویون صادراتی تا تفاهم‌نامه بین‌المللی

رئیس اتاق کرج همچنین حضور این استان در ایران اکسپو ۲۰۲۵ را نقطه عطفی در معرفی ظرفیت‌های صادراتی منطقه دانست و افزود: با مشارکت فعال تولیدکنندگان و صنعت‌گران استان و در قالب پاویونی مشترک با انجمن صادرکنندگان، توانمندی‌های البرز در فضایی بیش از سه هزار مترمربع به نمایش گذاشته شد.

وی ادامه داد: حضور استان البرز در این نمایشگاه با استقبال مقامات ملی و استانی همراه بود؛ از جمله استاندار، رئیس اتاق ایران، نمایندگان مجلس و مهمانان خارجی. در جریان این حضور، تفاهم‌نامه همکاری میان اتاق کرج و انجمن مستقل صنایع و بازرگانان ترکیه (موسیاد) به امضا رسید که گامی مؤثر در مسیر گسترش دیپلماسی اقتصادی و توسعه بازارهای صادراتی استان به شمار می‌رود.

سه مانع کلیدی نظام بانکی در مسیر تولید؛ از نرخ‌های غیرواقعی تا تبعیض در تخصیص منابع

در ادامه نشست، رضایی با اشاره به گزارش عملکرد بانک‌های عامل استان در حوزه تسهیلات، به سه چالش اساسی برای فعالان اقتصادی اشاره کرد و گفت: عدم تناسب نرخ تسهیلات با بازده واقعی تولید، پیچیدگی و طولانی بودن فرآیند دریافت وام و تبعیض در تخصیص منابع بانکی میان بخش‌های مولد و غیرمولد، موانع جدی در مسیر رشد تولید کشور هستند.

وی با تأکید بر این‌که بانک‌ها نباید صرفاً نقش خزانه‌دار منابع مالی را ایفا کنند، اظهار داشت: شبکه بانکی کشور باید از نگاه سنتی و ریسک‌گریز عبور کرده و به شریکی توسعه‌گرا برای بخش تولید تبدیل شود. اتاق کرج نیز آمادگی دارد با همکاری نظام بانکی، سازوکاری برای معرفی، ارزیابی و تسریع در تأمین مالی پروژه‌های تولیدی و فناورانه ایجاد کند.

اصلاح فوری رابطه بانک و تولید؛ لازمه تحقق شعار سال

رضایی با اشاره به شعار سال و ضرورت جهش در تولید، تصریح کرد: تحقق اهداف اقتصادی کشور بدون اصلاح جدی در نظام بانکی ممکن نخواهد بود. اگر اصلاحات لازم در سیاست‌های بانکی به تأخیر بیفتد، شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» تنها در حد سخن باقی می‌ماند.

وی در همین زمینه پیشنهاد داد که جلسات کارشناسی مشترک میان بانک‌ها و کمیسیون‌های تخصصی اتاق به صورت منظم و با حمایت ستاد تسهیل برگزار شود تا درک مشترکی از ریسک‌ها، فوریت‌ها و نیازهای واقعی بخش تولید شکل گیرد.

رضایی تاکید کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری، به نظام بانکی نیاز داریم که نگاه پروژه محو، سرعت در عمل و درک دقیق از چالش‌های اقتصاد تولید محور را در دستور کار خود قرار دهد.

موضوعات :
در همین رابطه