عضو هیات نمایندگان اتاق بجنورد مطرح کرد

قیمت خرید تضمینی گندم برای کشاورز صرفه اقتصادی ندارد

سید علی شریعت، عضو هیات نمایندگان اتاق بجنورد و فعال صنعت آرد، می‌گوید: قیمت خرید تضمینی گندم با توجه به تورم و رشد هزینه‌ها، برای کشاورز صرفه اقتصادی ندارد و باید راهکاری برای آن اندیشیده شود.
تاریخ: 14 اردیبهشت 1404
شناسه: 85141

برداشت گندم از مزارع اهر در آذربایجان شرقی. عکس: تسنیم، مهدی دایلاری.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بجنورد، بر ارتقای کیفیت و بهره‌وری گندم در استان خراسان شمالی تأکید کرد و گفت: اکنون باید راه کارهای از سوی دستگاه‌ها و سازمان‌های مرتبط ازجمله سازمان جهاد کشاورزی با برنامه‌ریزی و آموزش‌های ترویجی برای ارتقای کیفیت گندم و افزایش بهره‌وری در واحد سطح انجام شود.

به گزارش روابط عمومی اتاق بجنورد، سید علی شریعت، اظهار کرد: باوجوداینکه قیمت خرید تضمینی گندم اکنون به ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است اما با توجه به تورم‌ها و قیمت ارز هنوز هم برای کشاورز صرفه اقتصادی ندارد چراکه تولید گندم در هکتار بسیار پایین است درحالی‌که باید تولید در واحد سطح افزایش داشته باشد تا تولید در اراضی زراعی صرفه اقتصادی داشته باشد و منجر به سوددهی برای کشاورز شود.

مدیرعامل کارخانه آرد ارمغان بجنورد گفت: اکنون با توجه به افزایش هزینه‌های کاشت، داشت و برداشت افزایش قیمت خرید تضمینی گندم تأثیر زیادی در درآمد کشاورزان ندارد که در این راستا باید بهره‌وری را افزایش دهیم که این مهم موجب افزایش درآمد کشاورز خواهد شد چراکه اکنون هزینه‌ها بسیار بالا رفته است.

وی با بیان اینکه افزایش قیمت خرید تضمینی گندم چشمگیر نیست ادامه داد: تنها راهکار سوددهی در بخش کاشت غلات افزایش بهره‌وری در واحد سطح است و سازمان‌ها و ارگان‌های مربوط باید برنامه‌هایی در راستای افزایش کمیت و کیفیت داشته باشند.

عضو هیات نمایندگان اتاق بجنورد نسبت به کیفیت گندم استان خراسان شمالی در مقایسه با گندم استان گلستان و خوزستان انتقاد کرد و تأکید کرد: اکنون کیفیت گندم استان خراسان شمالی برای آرد خبازی به نسبت مناسب است اما آرد صنعت و قنادی از کیفیت مناسبی برخوردار نیست.

وی تصریح کرد: آرد قنادی استان گلستان بسیار مناسب است که همین امر باعث شده است تا قنادی‌ها و صنعت استان از آرد سایر استان‌ها استقبال داشته باشند.

شریعت بر ارتقای کیفیت گندم با آموزش به بهره برداران، برنامه‌های ترویجی، استفاده از بذرو اصلاح شده، بذرهای مناسب و مقاوم به بیماری‌های و آفات و مقاوم به کم آبی و تنش دمایی تأکید کرد و گفت: استفاده از بذر مناسب بر روی کیفیت آرد خبازی و آرد صنعت بسیار تأثیر گذار است که باید این امر مورد توجه زارعان قرار گیرید.

وی اظهار کرد: سال گذشته تولید غلات استان نیاز این خطه را برآورده کرد اما در سال‌هایی که تولید کمتر باشد از گندم سایر استان‌ها نیز استفاده خواهد شد و بعضاً برای ارتقای کیفیت نیز از گندم سایر استان‌ها استفاده می‌شود.

موضوعات :
در همین رابطه