در نشست مشترک صمد حسن‌زاده و سفیر سوئد در ایران تأکید شد

دعوت از سوئد برای احیاء برنامه سرمایه‌گذاری مشترک در صنعت خودرو و برق ایران | سوئد به دنبال شبکه‌سازی‌های جدید با بخش خصوصی ایران است

رئیس اتاق ایران با دعوت از سوئد برای احیا برنامه سرمایه‌گذاری مشترک در صنعت خودرو و برق ایران، گفت: امکان سرمایه‌گذاری در حوزه‌های غیرتحریمی وجود دارد و دولت تضامین لازم در این زمینه را ارائه می‌کند.
تاریخ: 14 اردیبهشت 1404
شناسه: 85144

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، با بیان اینکه سفارتخانه‌ها و اتاق‌های بازرگانی ایران و سوئد باید تلاش کنند تا سطح روابط تجاری دو کشور را به سطح گذشته و حتی بیشتر از آن برسانند، گفت: ایران از ورود تکنولوژی‌های زیربنایی سوئد به کشور استقبال می‌کند. ما تجربه خوب سرمایه‌گذاری مشترک سوئد در ایران در حوزه خودرو و برخی واحدهای صنعتی را داشته‌ایم و امیدواریم باز هم این تجربه تکرار شود.

صمد حسن‌زاده، در نشست با سفیر سوئد در ایران، به ظرفیت ایران در زمینه‌های مختلف از جمله در صنایع پتروشیمی، تولیدات پالایشگاهی، دارویی، کشاورزی، غذایی و خشکبار، صنایع‌دستی و فرش، اشاره کرده و ادامه داد: در این حوزه‌ها فرصت‌های زیادی در اختیار دو کشور برای توسعه روابط اقتصادی وجود دارد. با توجه به قیمت‌های مناسب و رقابتی در ایران، فرصت خوبی برای مشارکت سوئد در مگاپروژه های ما از جمله ایجاد نیروگاه‌های برق، ایجاد شده است.

حسن‌زاده، با اشاره به مذاکرات ایران و آمریکا، افزود: امروز رویکرد حاکمیت و دولت بر توسعه روابط با همه کشورهاست و با توجه به چشم‌انداز مثبت مذاکرات، به نظر می‌رسد به زودی بتوان روابط نزدیک‌تری را با سوئد و دیگر کشورهای اروپایی شکل داد. اطمینان دارم مذاکرات به زودی به شکل خوبی برای ایران و طرف‌های دیگر پایان خواهد گرفت.

او تأکید کرد: با وجود محدودیت‌ها امروز هم کشورهای خارجی در حوزه‌های غیر تحریمی سرمایه‌گذاری‌های مشترک انجام دادند و دولت تضامین لازم بر برگشت سرمایه و منافع آن‌ها ارائه کرده است.

رئیس اتاق ایران، گفت: به عنوان نماینده بخش خصوصی از آقای سفیر دعوت می‌کنم برای احیای برنامه تولید مشترک خودروی ولوو و برخی صنایعی که سوئد قبلاً در ایران مشارکت داشت، مطالعات لازم را انجام داده و موانع پیش رو را به اتاق ایران گزارش کند. ما در اتاق برای رفع این موانع تمام تلاش خود را خواهیم کرد.

او در پایان با تأکید بر آمادگی اتاق ایران برای توسعه روابط دوجانبه با سوئد، از رئیس اتاق بازرگانی این کشور برای سفر در رأس هیاتی تجاری به ایران دعوت کرده و گفت: این امر زمینه آشنایی بیشتر تجار دو طرف و توسعه روابط تجاری میان ایران و سوئد را فراهم خواهد کرد. همچنین تشکیل اتاق مشترک متناظر ایران و سوئد در این کشور می‌تواند گام مثبتی در افزایش سطح همکاری‌ها باشد.

به دنبال شبکه‌سازی‌های جدیدی با بخش خصوصی ایران هستیم

در ادامه ماتیاس اوترستد، سفیر سوئد در ایران نیز با بیان اینکه اقتصاد و صنایع ایران و سوئد تطابق خوبی با یکدیگر دارند، افزود: زمینه‌های زیادی برای همکاری بین دو کشور به ویژه در حوزه خودروهای سنگین، تولید برق، مخابرات، صنایع دارویی، فولاد و استخراج معادن وجود دارد.

او با بیان اینکه یکی از مشکلات امروز در مسیر همکاری‌های دوجانبه مسئله نقل و انتقالات پولی و بانکی است، ادامه داد: امیدواریم با موفقیت مذاکرات، رفع تحریم‌ها اتفاق بیفتد تا بتوانیم روابطمان را احیا کنیم.

اوترستد گفت: تحریم‌ها از 10 سال پیش اعمال شده و در این مدت نسلی از تجار کنار رفتند و در نتیجه بخشی از تجارب مشترک از بین رفته است که احیای این تجارب و انتقال اطلاعات وظیفه اتاق‌های دو طرف است.

او با بیان اینکه برخی موانع تجارت، قابل برطرف شدند هستند، افزود: ما می‌خواهیم شبکه‌سازی‌های جدید با بخش خصوصی ایران ایجاد کنیم. اگر تحریم‌ها لغو شوند با توجه به جنگ تعرفه‌ای ترامپ، تولیدکنندگان حتماً محل‌های جدیدی از جمله ایران را برای تولید انتخاب خواهند کرد.