کارفرمایان خراسان شمالی هشدار می‌دهند

زنگ خطر کمبود نیروی کار ماهر به صدا درآمده است

اظهارات فعالان اقتصادی و کارفرمایان استان خراسان شمالی حاکی از این است که زنگ خطر کمبود نیروی انسانی برای بسیاری از بنگاه‌های پیشرو در این استان به صدا درآمده است.
تاریخ: 16 اردیبهشت 1404
شناسه: 85187

به گزارش روابط عمومی اتاق بجنورد، فعالان اقتصادی خراسان شمالی می‌گویند: افزایش نرخ تورم و فشار دولت بر کاهش نرخ بیکاری و اشتغال جوانان به‌نوعی کارفرمایان را در فشار شدیدی قرار داده است. افزایش تورم منجر به افزایش حقوق و دستمزد شده است و فقدان نیروی انسانی خبره و متخصص از دیگر دغدغه‌های کارفرمایان شده است.

عدم تخصص نیروی کارگری از مشکلات کارفرماها

عبدالله خدابنده، عضو هیات نمایندگان اتاق بجنورد، گفت: در حال حاضر یکی از مهم‌ترین مشکلات کارفرمایی در حوزه تولید عدم تخصص نیروی کار است و درواقع با کمبود نیروی متخصص مواجه هستیم.

وی تصریح کرد: فرد به مدت چند سال در دانشگاه تحصیل می‌کند اما تمام آموزش‌های او به‌صورت تئوری بوده و رابطه خیلی کمی با محیط واقعی کار داشته و زمانی که در محیط کاری قرار می‌گیرد نمی‌تواند کار انجام دهد و باید به مدت ۶ ماه تا یک سال زمان بگذارد تا تجربه لازم را در محیط کاری خود به دست آورد.

خدابنده افزود: در این صورت این فرد تحصیل‌کرده بدون مهارت، خود را با یک کارگر بی‌سواد و یا با تحصیلات خیلی کم در همان محیط کاری مقایسه کرده و دچار سرخوردگی و یاس می‌شود.

مهارت و خلاقیت دو اصل برای سودآوری

وی ادامه داد: اگر یک کارگر در محیط کاری خود از مهارت کافی و خلاقیت بهره‌مند باشد سبب می‌شود تا سودآوری در آن محیط کاری افزایش یابد درنتیجه حقوق و مزایای دریافتی آن‌ها نیز افزایش می‌یابد.

خدابنده تأکید کرد: انتظار ما بر این است تا کارگرها حتماً در محیط کاری خود خلاقیت داشته باشند در این صورت آن واحد تولیدی سودآور خواهد شد و می‌تواند در راستای ایجاد اشتغال و رقابت در بازارهای جهانی گام بردارد.

کارفرماها درآمد چندانی برای افزایش حقوق کارگران ندارند

امید حیدریان یکی از کارفرماهای خراسان شمالی است که در واحد تولیدی خود ۲۰۰ کارگر را به کار گرفته اظهار کرد: هزینه‌ها نسبت به سال‌های گذشته افزایش خیلی زیادی داشته اما متأسفانه حقوق کارگران افزایشی نداشته است.

وی گفت: از سوی دیگر وضعیت کارفرماها نیز با توجه به هزینه‌های بالا رشدی نداشته و درآمد آن‌چنانی برای اینکه بتوانند حقوق کارگران را افزایش دهند، ندارند.

حیدریان افزود: با توجه به شرایط موجود نه کارفرما سود می‌برد و نه کارگر توانایی چرخاندن زندگی خود را دارد و دولت باید تلاش کند تا این شکاف به وجود آمده را مدیریت کند.

موضوعات :
در همین رابطه