رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان با اشاره به اینکه کرمان و روسیه در 4 محور گردشگری، کشاورزی، معدن و صنعت می توانند ارتباطات خوبی با هم داشته باشند، گفت: باید نقشه راه توسعه روابط با روسیه تعریف و یک برنامه مدون، قابل ردیابی و اندازه گیری تدوین شود و به صورت عملی روی آن کار کنیم.
به گزارش روابط عمومی اتاق کرمان، سیدمهدی طبیب زاده، در نشست با سرکنسول روسیه در اصفهان با اشاره به اینکه تاکنون جلسات و برنامه های متعددی برای افزایش ارتباطات ایران و روسیه برگزار شده اما منجر به نتیجه مطلوب نشده است، گفت: علیرغم ارتباطات فرهنگی، سیاسی و اجتماعی ایران و روسیه چرا دو کشور نمی توانند سهمی از بازارهای یکدیگر را تصاحب کنند؟
وی با اشاره به حجم بالای مبادلات تجاری روسیه و ترکیه در مقایسه با ایران، تصریح کرد: تجار ایرانی معتقدند در روسیه مورد تبعیض قرار می گیرند و محدودیت هایی وجود دارد که این موضوعات چندین مرتبه مطرح شده اما نتیجه ای نداشته است.
طبیب زاده، با بیان اینکه کرمان به دلیل داشتن فرودگاه های متعدد، اقلیم متنوع و ظرفیت گلخانه ای، می تواند بخش بزرگی از بازار مصرفی روسیه در بخش کشاورزی را تأمین کند، ادامه داد: اما این ارتباطات دچار مشکلاتی از قبیل مشکلات لجستیکی، قراردادهای تعرفه ای و ارتباطات مالی است.
رئیس اتاق کرمان خاطر نشان کرد: برای ارتباط بیشتر با روسیه پیشنهاد می کنیم نشست مشترک سفیر و رایزنان بازرگانی روسیه با تجار کرمانی برگزار شود و بازدیدهایی را از ظرفیت های کرمان داشته باشند.
گردشگری در ایجاد نگرش مثبت بین کرمان و روسیه نقش مهمی دارد
نایب رئیس اتاق کرمان نیز در این نشست برای افزایش ارتباطات حوزه گردشگری کرمان و روسیه تأکید کرد و گفت: از تور اپراتورهای روسیه برای حضور در کرمان دعوت خواهیم کرد زیرا جاذبه های بسیاری در استان وجود دارد که از جمله آنها 10 اثر ثبت یونسکو و گرم ترین نقطه زمین در کرمان است و می توانیم تبادل توریسم داشته باشیم.
محمدرضا بهرامی، با بیان اینکه قابلیت های تجاری کرمان و روسیه را پیگیری خواهیم کرد، افزود: مواد معدنی بسیاری در استان وجود دارد که برای فراوری آنها و همچنین تأمین ماشین آلات معدنی می توانیم ارتباط خوبی با روسیه برقرار کنیم.
وی با بیان اینکه ارتباط دو کشور می تواند اثر تحریم ها را بر دو کشور ایران و روسیه کمتر کند، افزود: ایران و روسیه همسایه های ابدی هستند و نگرش های منفی را می توان از طریق تبادل توریسم تبدیل به نگرش مثبت کرد.
وی با اشاره به نقشی که اتاق کرمان به عنوان مشاور سه قوه برای حل مشکلات فعالان اقتصادی ایفا می کند، افزود: یکی از اقدامات اتاق کرمان برگزاری و شرکت در نمایشگاه هاست که می تواند فرصت ارتباطات و نشست رو در روی تجار را فراهم کند.
استقبال از پیشنهادات اتاق کرمان برای افزایش ارتباطات ایران و روسیه
در ادامه سرکنسول روسیه در اصفهان از برنامه ریزی برای عقد تفاهمنامه ای بین کرمان و شهر نیژنی روسیه خبر داد، گفت: امیدواریم این تفاهمنامه نقطه عطفی در ارتباط بین دو کشور باشد و مطمئن هستیم با این تفاهمنامه مسیری فراهم می شود که دو کشور ایران و روسیه بتوانند روابط تجاری خود را تقویت کنند.
آندری ژیلتسوف، با اشاره به ظرفیت های کشاورزی کرمان و زمینه های همکاری که در این ارتباط می تواند وجود داشته باشد، افزود: نکته مهم در انعقاد تفاهمنامه موضوع گردشگری است و امیدواریم بتوانیم تبادل گروه های توریستی را پیش بینی کنیم.
وی با درخواست از اتاق کرمان برای ارائه پیشنهاداتی در راستای افزایش ارتباطات تجاری با روسیه، افزود: از جمله موانع ارتباط تجاری با روسیه عدم وجود سیستم تبادل پول است. همچنین تجار دو کشور شناخت کافی از یکدیگر ندارند و تبلیغات بسیار کمی از ایران در روسیه وجود دارد.
وی با بیان اینکه کالاهای بسیاری از محصولات کشاورزی و صنعتی کرمان وارد بازارهای روسیه می شود اما کالاهای روسی را در بازار ایران نمی بینیم، اظهار کرد: مشکلات لجستیکی وجود دارد. همچنین قراردادهایی که هیات های مختلف ایران و روسیه منعقد می کنند، اجرایی نمی شود.
سرکنسول روسیه در اصفهان با تأکید بر تشویق تجار برای افزایش ارتباطات ایران و روسیه، گفت: روابط ایران و روسیه باید در مسیری قرار بگیرد که به نفع دو ملت باشد.
گفتنی است، در این نشست پیشنهاداتی برای توسعه روابط تجاری و گردشگری ایران و روسیه ارائه شد.