رئیس اتاق خرم‌آباد در نشست با مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان

نیروی انسانی بزرگ‌ترین سرمایه برای توسعه اقتصادی است

رئیس اتاق خرم‌آباد در نشست با احمد توصیفان، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان، با تأکید بر نقش کلیدی نیروی انسانی در افزایش بهره‌وری، خواستار تعامل و هم‌افزایی بیشتر میان نهادهای مرتبط با حوزه اشتغال شد.
تاریخ: 22 اردیبهشت 1404
شناسه: 85294

به گزارش روابط عمومی اتاق خرم‌آباد، محمد خاکی با اشاره به اینکه اشتغال پدیده‌ای چندوجهی است، تصریح کرد: در سال‌های گذشته، برداشت‌هایی نادرست از تمرکز اختیارات در وزارت کار موجب ایجاد ذهنیت‌هایی ناصحیح شده، درحالی‌که اشتغال نیازمند مشارکت و همکاری همه‌جانبه است و اتاق‌های بازرگانی می‌توانند در کنار دیگر نهادها نقش مؤثری ایفا کنند.

خاکی با تأکید بر اهمیت بهره‌وری در تولید و اقتصاد گفت: در دنیای امروز، نیروی انسانی مهم‌ترین سرمایه کشورها محسوب می‌شود. اگرچه فناوری‌های نو مانند هوش مصنوعی به‌سرعت در حال گسترش‌اند، اما تکنولوژی نمی‌تواند جایگزین کامل نیروی انسانی شود، بلکه باعث تغییر در ماهیت برخی مشاغل خواهد شد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرم‌آباد با اشاره به همراهی فعالان اقتصادی در تصمیم‌گیری‌های کلان کشور افزود: سال گذشته در شورای عالی کار، نمایندگان بخش خصوصی در موضوع افزایش دستمزدها رویکردی منطقی در جهت صیانت از نیروی کار و افزایش قدرت خرید کارگران اتخاذ کردند و این نشان‌دهنده تغییر نگاه جامعه کارفرمایی به مسائل انسانی و معیشتی کارگران است.

وی در ادامه به برخی چالش‌های موجود در فرآیند رسیدگی به مشاغل سخت و زیان‌آور اشاره کرد و گفت: اتاق بازرگانی ایران طی دو سال گذشته جلسات متعددی به‌منظور اصلاح آیین‌نامه‌های مربوط برگزار کرده است تا شرایط به نفع هر دو طرف؛ هم کارگر و هم کارفرما، بازنگری شود.

خاکی با انتقاد از اجرایی نشدن دقیق برخی قوانین، تأکید کرد: اگر قانون به‌درستی اجرا شود، بسیاری از دغدغه‌های بخش خصوصی رفع خواهد شد. برخی رویه‌ها نیازمند اصلاح است، چراکه منابع صندوق تأمین اجتماعی باید حفظ شود و نباید با صدور آرای نادرست به این صندوق آسیب وارد شود.

وی افزود: متأسفانه در بررسی وضعیت مشاغل سخت و زیان‌آور، نهادهای مسئول از انجام وظایف قانونی خود شانه خالی می‌کنند که این روند باید اصلاح شود و در جهت تغییر وضعیت و اصلاح فرآیند تولید و شیوه انجام کار کوشید.

وی در پایان گفت: تغییر نگاه به کارفرما و تقویت فرهنگ کار، راهکاری اساسی برای حل بسیاری از مسائل است. اگر فرهنگ کار در جامعه نهادینه شود، دیگر نیازی به برخی اصلاحات قانونی نخواهد بود و منافع کارگر و کارفرما هم‌زمان تأمین و حفظ خواهد شد.

در همین رابطه