به گزارش روابط عمومی اتاق اصفهان، صد و پنجاه و دومین جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان اصفهان با تمرکز بر بررسی راهکارهای تقویت همافزایی میان بخش دولتی و خصوصی در شرایط خاص و پیشبینینشده برگزار شد.
در این جلسه بر نقش حیاتی شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی بهعنوان مرجع تصمیمگیر و تصمیمساز در شرایط حساس تأکید شد. همچنین ضرورت تدوین دستورالعملهای همکاری مشترک، تقویت زیرساختهای انرژی و پشتیبانی لجستیکی، مشارکت فعال اتاقهای بازرگانی و تشکلهای غیردولتی در بحرانها و ضرورت بازتعریف نقش کارفرمایان و کارگران در مواقع خاص مطرح شد.
ضرورت حفظ نشاط و انگیزه فعالان اقتصادی در شرایط حساس
مهدی جمالینژاد، استاندار اصفهان، اظهار کرد: امید، آرامش و امنیت سه مؤلفه اصلی فضای کسبوکار است و در شرایط خاص باید تمام تلاش خود را برای حفظ انگیزه و نشاط فعالان اقتصادی به کار گرفت. تثبیت اشتغال، هوشمندسازی مصرف، تسهیلگری مالی و حمایت از شرکتهای کوچک و متوسط در اولویت هستند.
وی افزود: باید درک متقابل میان بخش دولتی و خصوصی ایجاد شود تا در مواقع غیرعادی پشتیبان یکدیگر باشند. شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی و ستاد تسهیل، دو ظرفیت مهم برای تأمین امنیت اقتصادی هستند.
دعوت به همبستگی ملی
امیر کشانی، رئیس اتاق اصفهان، با اشاره به لزوم همدلی در شرایط بحرانی گفت: وقتی پای کشور در میان است، اختلافها باید کنار گذاشته شود و همه نهادها، اعم از دولتی و غیردولتی، در کنار هم برای حفظ کشور تلاش کنند.
پایداری زنجیره تأمین و حفظ اشتغال
سید عبدالوهاب سهلآبادی، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران، تأکید کرد: فعالان اقتصادی باید تلاش کنند تا در شرایط غیرعادی هیچ کارگر یا کارمندی بیکار نشود. در مقابل، کارگران نیز باید با درک شرایط، همراهی لازم را با کارفرمایان داشته باشند.
تدوین دستورالعمل همکاریهای اضطراری
کوروش خسروی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اصفهان، با اشاره به ظرفیتهای موجود در بخش خصوصی گفت: بخش خصوصی توان بالایی در حوزه نیروی انسانی، تجهیزات و امکانات امدادی دارد. نیاز است دستورالعملی برای تقسیم وظایف و ارائه آموزشهای لازم در شرایط بحران تهیه شود.
نقش تشکلها در مدیریت بحران
اکبر صالحی، معاون امنیتی و انتظامی استاندار اصفهان، عنوان کرد: تشکلهای اقتصادی مانند اتاق بازرگانی، اتاق اصناف و خانه صنعت و معدن میتوانند در بسیج همه ظرفیتهای کشور در مواقع خاص نقش مهمی ایفا کنند. بهخاطر همین اهمیت بالا نیز در دولت نیز نگاه ویژهای به بخش خصوصی وجود دارد و در استانداری اصفهان از این بخشها حمایت کامل میکنیم و تلاش بر این است در حوزه اقتصادی تاحدامکان کمترین زیان و خسارت به بخش خصوصی و فعالان اقتصادی وارد شود.
ظرفیت بخش کشاورزی در امنیت غذایی
محمدجعفر فوده، نایبرئیس اتاق اصفهان، با تأکید بر ظرفیتهای کشاورزی و دامپروری استان گفت: استان اصفهان در حوزه صنایع کشاورزی و دامپروری جزو استانهای پیشرو و فعال کشور محسوب میشود و صنایع بزرگی در این استان فعالیت دارند. ازاینرو باید در شرایط خاص و حوادث پیشبینینشده از ظرفیتهای این بخش در وهله نخست برای حفظ و تأمین امنیت غذایی کشور و سپس در پشتیبانی سایر حوزهها با استفاده از امکانات و نیروی انسانی موجود در این بخش استفاده کرد. به همین خاطر حضور نمایندگان کارفرمایان حوزه کشاورزی و دامپروری، نمایندگان کشاورزان و سازمان جهاد کشاورزی در جلسات تصمیمگیری و هماهنگی ضروری است.
انرژی پایدار؛ ضرورت غیرقابلچشمپوشی
محمدرضا گلاحمد، رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی شرکتی اتاق اصفهان، بر ضرورت پژوهش درباره روشهای تأمین پایدار انرژی تأکید کرد و گفت: اطمینان از فعالیت مستمر صنایع در شرایط بحرانی، نیازمند برنامهریزی دقیق در حوزه انرژی است.
حرکت بهسوی انرژیهای نو در شهرکهای صنعتی
محمدجواد بگی، مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان اصفهان، از تدوین برنامهای برای تجهیز شهرکهای صنعتی استان به انرژی خورشیدی خبر داد و گفت: انرژی خورشیدی میتواند جایگزین مناسبی برای تأمین پایدار انرژی در شرایط ناترازی باشد.