کیوان کاشفی در گفت‌وگو با اتاق ایران آنلاین خبر داد

222 مصوبه شوراهای گفت‌وگوی استانی در سال 1403 گره‌گشا بوده‌اند | معرفی شش استان برتر در زمینه تعداد مصوبات اثربخش شورای گفت‌وگو

قائم‌مقام دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی اعلام کرد: در سال 1403، تعداد 222 مصوبه شوراهای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در استان‌ها منتج به بهبود محیط کسب‌وکار در استان‌ها شده‌اند.
خبرنگار
تاریخ: 18 تیر 1404
شناسه: 85997

عضو هیات رئیسه اتاق ایران با توجه به اینکه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی و شوراهای استانی متناظر آن از مکانیسم‌هایی هستند که می‌توانند به وفاق بین دولت و بخش خصوصی برای اصلاح فرآیندها و رفع موانع حوزه تولید و سرمایه‌گذاری منجر شوند، گفت: در سال 1403، تعداد 222 مصوبه شوراهای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در استان‌ها منتج به رفع مشکلات اقتصادی و بهبود محیط کسب‌وکار در استان‌ها شده‌اند.

کیوان کاشفی، قائم‌مقام دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران آنلاین، ضمن تشریح برخی از جزئیات گزارش عملکرد سال 1403 شوراهای گفت‌وگوی استانی که توسط وزارت کشور تهیه و برای رئیس‌جمهور ارسال شده است، گفت: جایگاه این شورا به عنوان نهادی گفتمان‌ساز که در رفع موانع کسب‌وکار و اصلاح ساختارهای اقتصادی نقش کلیدی دارد، حائز اهمیت است.

او افزود: شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی و شوراهای استانی متناظر آن، با توجه به ماهیت عملکردی و جایگاه قانونی خود از جمله ماده 75 قانون برنامه پنجم توسعه، از مکانیسم‌هایی هستند که می‌توانند به وفاق بین دولت و بخش خصوصی برای اصلاح فرآیندها و رفع موانع حوزه تولید و سرمایه‌گذاری به‌منظور نیل به توسعه اقتصادی کشور کمک کنند.

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران ادامه داد: با توجه به اهمیت جایگاه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، وزارت کشور مطابق وظایف حاکمیتی خود و در راستای نظارت و رصد فعالیت استان‌ها با همکاری استانداری‌ها و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و بر اساس شاخص‌ها و مؤلفه‌های ارزیابیِ مورد توافق، گزارش ‌«عملکرد شوراهای استانی گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در سال 1403» را تهیه کرده است.

کاشفی از شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی به عنوان نهادی گفتمان‌ساز یاد کرد و افزود: گفتمان‌سازی پیرامون بهبود فضای کسب‌وکار در سطح کشور، بسترسازِی تعامل سازنده دولت و بخش خصوصی برای رفع موانع مخل تولید، بهبود محیط کسب‌وکار، اصلاح ساختار اقتصادی کشور، افزایش رقابت‌پذیری اقتصادی و تسهیل فعالیت بخش خصوصی از جمله مواردی هستند که به همت شورای گفت‌وگو دنبال می‌شوند.

عضو هیات رئیسه اتاق ایران در ادامه، نگاهی به نتیجه بررسی مجموعه دستاوردهای شوراهای استانی داشت و گفت: شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در استان‌ها در مجموع تعداد 1762 مصوبه داشته‌اند که 222 مصوبه منجر به حل مشکلات و مسائل اقتصادی و بهبود محیط کسب‌وکار استان شده است.

او اعلام کرد: شوراهای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان‌های سمنان، زنجان، تهران، البرز، خراسان رضوی و بوشهر دارای بالاترین مصوبات منجر به حل مشکلات و مسائل اقتصادی بوده‌اند.

قائم‌مقام دبیر شورای گفت‌وگو درباره عملکرد شوراهای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استانی بر اساس شاخص‌های اصلی مورد ارزیابی نیز گفت: با توجه به رتبه‌بندی انجام شده (در سال 1403)، استان خراسان رضوی رتبه اول، کرمان رتبه دوم و مازندران رتبه سوم را به خود اختصاص داده است.

متن کامل گزارش عملکرد شوراهای استانی گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در سال 1403 از اینجا در دسترس است.

در همین رابطه