در نشست هماهنگی بخش خصوصی برای حضور در کاپ 31 مطرح شد

حضور در کاپ 31 به افزایش بهره‌وری در اقتصاد ایران کمک خواهد کرد | تشکیل کارگروه‌های 9 گانه بخش خصوصی برای حضور در کاپ 31

در نشست هماهنگی بخش خصوصی برای حضور در کاپ 31 تأکید شد: حوزه اقتصاد بی کربن و اقدامات برای افزایش بهره‌وری مشمول تحریم‌ها نیست و توسعه این بخش به افزایش بهره‌وری در اقتصادی ایران منجر خواهد شد.
تاریخ: 30 دی 1404
شناسه: 88962

آرش نجفی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران در نشست هماهنگی بخش خصوصی برای حضور در کاپ 31، تأکید کرد: با توجه به معافیت حوزه بهینه‌سازی و کاهش کربن از تحریم‌ها، بخش خصوصی مصمم به استفاده از این فرصت و حضور در کاپ 31 است.

فرشید شکرخدایی، رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری هم با بیان اینکه کشور به شدت دچار عارضه کوتاه‌مدت شده و باید تلاش کنیم افق دورتر را ببینیم، ادامه داد: در کمیسیون سرمایه‌گذاری کمیته مستقلی ایجاد کردیم و چون پروژه‌های حوزه تغییر اقلیم و ای اس جی معاف از تحریم هستند، پروژه تحقیقاتی تعریف کردیم و می‌خواهیم 10 تا 15 پروژه‌ای اس جی را آماده کنیم.

او با بیان اینکه تعداد زیادی نهاد مالی در کاپ حاضر هستند اما رقم زیادی برای این موضوع تا الان جذب نکرده‌ایم، تأکید کرد: باید برای آن برنامه‌ریزی جدی کنیم.

توحید صدرنژاد، رئیس کمیسیون استاندارد، محیط‌زیست، توسعه پایدار و آب اتاق ایران، هم بیان کرد: مهم‌ترین آورده سرمایه‌گذاری در حوزه اقتصاد بی کربن و چرخشی افزایش بهره‌وری است. به ویژه که این حوزه شامل تحریم‌ها نیست. باید تلاش کنیم تا آن دسته از اقدامات اصلاحی که می‌توانیم انجام دهیم که اثر در سیستم آق دارند را اراده کنیم تا اهمیتان بین تصمیم گیران و تصمیم سازان روشن شود.

عرفان افاضلی دبیرکل فدراسیون صنعت نفت با تشریح انگیزه‌های بخش خصوصی برای حضور در کاپ 31 گفت: امروز با تاترازی انرژی مواجهیم و پاشنه آشیل ماست. موضوع بعدی تأمین مالی و اعتمادسازی برای جذب سرمایه‌گذاری است. خروجی کاپ 28 امارات، سه برابر کردن ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر و دو برابر کردن بهره‌وری بود.

او با بیان اینکه ما هم حوزه انرژی و هم تأمین مالی را در کاپ رصد می‌کنیم ادامه داد: اگر نتوانیم انرژی‌های سبز را جایگزین کنیم و از ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری خارجی استفاده نکنیم به مشکل برمی‌خوریم.

به گفته او صنعت نفت با تمرکز بر فلر، بازیافت، پتروشیمی، خودرو، انرژی‌های تجدیدپذیر، انرژی اتمی، بهینه‌سازی، فولاد، ساختمان و سازگاری عناوین کارگروه‌های دبیرخانه کاپ 31 است.