رئیس اتاق شهرکرد مطرح کرد

ترجیح منافع ملی بر منافع شخصی، پیش شرط توسعه پایدار | بیش از ۹۰ درصد ارز تخصیص‌یافته به واردات به انحراف می‌رفت

رئیس اتاق شهرکرد با تاکید بر اینکه جسارت دولت چهاردهم برای تک نرخی کردن ارز قابل تحسین است، گفت: اگر در کشور منافع ملی بر منافع شخصی ارجح شود، توسعه پایدار محقق می شود و بسیاری از چالش‌ها حل خواهد شد.
تاریخ: 25 بهمن 1404
شناسه: 89181

به گزارش روابط‌عمومی اتاق شهرکرد، جلسه کمیسیون کشاورزی، صنایع‌تبدیلی، آب، منابع‌طبیعی و محیط‌زیست اتاق شهرکرد با دستور کار بررسی آثار تغییرات نرخ ارز بر نهاده‌های دامی و تدوین راهکارهای حمایتی توسط مدیران محترم شعب بانک های کشاورزی و تجارت، بررسی چالش‌های تامین سوخت واحدهای آبزی پروی در پی الزام نصب کنتور هوشمند، بررسی مشکلات واحدهای آبزی پروری موجود در اجرای ضوابط دامپزشکی کد یکتا و فاصله ۲۵ متری) برگزار شد.

شهرام زارع، رئیس اتاق شهرکرد در این جلسه با تاکید بر اینکه جلسات کمیسیون‌های تخصصی اتاق بازرگانی محلی برای شنیده شدن صدای فعالان اقتصادی، تجار و بازرگانان است، اظهار کرد: رویکرد کمیسیون‌های تخصصی در گام اول احصای مشکلات و سپس حل این مشکلات از روش‌های مختلف است.

وی با اشاره به اینکه جسارت دولت چهاردهم برای تک نرخی کردن ارز قابل تحسین است، گفت: اگر در کشور منافع ملی بر منافع شخصی ارجح شود، آن کشور به توسعه پایدار خواهد رسید و بسیاری از چالش‌های آن حل خواهد شد.

زارع افزود: طبق پژوهش‌های صورت گرفته بیش از ۹۰ درصد ارز تخصیص یافته برای واردات به انحراف کشیده می‌شد، این اقدام دولت در بلندمدت تاثیرات خوبی بر اقتصاد کشور خواهد داشت، البته باید یارانه اختصاص یافته به خانوارها به درستی مدیریت شود.

رئیس اتاق شهرکرد با اشاره به اینکه تشکل‌ها و انجمن‌های تخصصی می‌توانند برای حل مشکلات صنف خود گام‌های موثری بردارند، بیان کرد: انجمن‌ها باید قوی باشند تا بتوانند در تصمیم‌گیری‌های مهم دخیل شوند و همچنین باید مطالبه‌گر باشند.

وی با اشاره به اینکه دولت برای جبران مشکلات تامین مالی واحدهای تولیدی پس از حذف نرخ ارز ترجیحی ۷۰۰ همت اختصاص داده است، عنوان کرد: طبق این مصوبه تأمین مالی واحد‌های مشمول به این میزان از محل منابع داخلی بانک‌ها جهت تأمین سرمایه در گردش و جبران تأمین نقدینگی از طریق اعطای تسهیلات و ابزار‌های تأمین مالی زنجیره تولید و تعهدی (زیر خط) از جمله اوراق گام، برات الکترونیکی و اعتبارات اسنادی (IC) تأمین می‌شود، پیشنهاد می‌شود بودجه‌ای به بانک‌های عامل اختصاص پیدا کند تا از طریق LC، مواداولیه واحدهای تولید خوراک و آبزیان را خریداری کنند.

خلیل شریفی، رئیس کمیسیون کشاورزی، صنایع‌تبدیلی، آب، منابع‌طبیعی و محیط‌زیست اتاق شهرکرد در این جلسه با بیان اینکه بهره‌برداران حوزه کشاورزی برای خرید نهادهای دامی با مشکلات متعددی مواجه بودند، اظهار کرد: با حذف نرخ ارز ترجیحی مشکلات این قشر بیش‌تر شده است.

وی افزود: در حوزه تامین اعتبار برای خرید نهادهای دامی باید اطلاع‌رسانی کافی به بهره‌برداران صورت بگیرد، در صورت نیاز می‌توان دوره آموزشی برای ارائه راهکار تخصصی برگزار شود.

شریفی با انتقاد از عدم اجرایی شدن برخی مصوبات کمیسیون‌ کشاورزی، منابع‌طبیعی، آب و محیط‌زیست اتاق بازرگانی، یادآور شد: خواهشمندیم دستگاه‌های اجرایی به عملی شدن مصوبات اهتمام داشته باشند.

موضوعات :
در همین رابطه