رئیس اتاق ایلام در دیدار با رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در استان

مراودات تجاری بین ایران و عراق تسهیل شود

رئیس اتاق ایلام در نشست با رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در استان با تاکید بر ظرفیت اقتصادی مرز بین المللی مهران خواستار سهولت در مراودات تجاری بین تجار ایرانی و طرف عراقی شد.
تاریخ: 06 اسفند 1404
شناسه: 89404

سید محمد موسوی نسب با اشاره به شرایط اقتصادی کشور نیاز به واردات کالاهای اساسی گفت : با توجه به صدور مجوز دولت مبنی بر واردات کالاهای اساسی از استان‌های مرزی، دیپلماسی خارجی می‌تواند باعث تسهیل واردات از طریق کشور عراق شود.

وی، افزایش نشست با کنسولگری‌های ایران در شهرهای مختلف عراق را زمینه ساز رفع موانع مختلف واردات کالا از طریق مرز بین‌المللی مهران دانست و افزود : وزارت خارجه می‌تواند همگام با بخش خصوصی در جهت رونق مبادلات مرزی و رونق تجارت گام بردارد.

 موسوی نسب با اشاره به اینکه ایلام استان معین در حوزه صادرات در استان‌های غرب کشور است افزود: ضرورت دارد به منظور معرفی ظرفیت‌های اقتصادی استان از سفرای کشورهای مختلف به منظور بازدید از این ظرفیت ها و انتقال آن به سرمایه گذاران کشورهای خود دعوت شود.

رئیس اتاق ایلام با توجه به سرمایه گذاری گسترده چین و ترکیه در کشور عراق اظهار کرد:  چنانچه نتوانیم کیفیت محصولات صادراتی خود را بالا ببریم بدون تردید بازار عراق از دست تجار ایرانی خارج خواهد شد.

موسوی نسب با انتقاد از وجود واسطه‌ها در مرزبین المللی مهران بیان کرد: ایجاد ساز و کار قانونی در مراودات تجار ایرانی و عراقی باعث می‌شود جنس با کیفیت ایرانی به دست مصرف کننده واقعی در عراق برسد .

وی تاکید کرد: یکی از مطالبات به حق فعالان اقتصادی پیگیری راه‌اندازی گذرگاه مرزی چیلات دهلران است که می‌توان با رایزنی و دیپلماسی وزارت امور خارجه ، موانع پیش روی بازگشایی این دروازه صادراتی را مرتفع کرد.

رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در استان ایلام نیز در این نشست ، نقش اتاق بازرگانی در پیشبرد اهداف دولت را مهم دانست و گفت:  تعامل دولت و فعالان اقتصادی می‌تواند بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور را حل کند.

 قاضی زاهدی اظهار کرد : برای تامین نیازها و کالاهای اساسی نباید نگاه تجار و فعالان اقتصادی استان محدود به کشور عراق باشد بنا بر این می‌توان از ظرفیت‌های اقتصادی هند و پاکستان و حتی کشورهای آفریقایی استفاده کرد.

 وی ادامه داد: با وجود تحریم‌های ظالمانه که کشورمان گریبانگیر آن است می توان با برنامه‌ریزی و نگاه هدفمند و همچنین با تکیه به توانمندی‌های فعالان اقتصادی کشور تحول عظیمی در حوزه اقتصاد ایجاد کرد.

موضوعات :
در همین رابطه