با توجه به اهمیت جایگاه تجاری و اقتصادی محصول مهم و استراتژیک پسته دامغان در بازارهای داخلی و خارجی و لزوم ثبت ملی، جهانی و نشان جغرافیایی این محصول، نشستی با حضور مدیرکل دفتر حمایت از مالکیت صنعتی وزارت صنعت، معدن و تجارت در سمنان برگزار شد.
مدیرکل دفتر حمایت از مالکیت صنعتی وزارت صنعت، معدن و تجارت در این نشست گفت: محصولات استراتژیک ایران باید ثبت بینالمللی شوند تا در بازارهای جهانی با توجه به نشان جغرافیایی شناخته بشوند.
سید مهدی میرصالحی تصریح کرد: مذاکرات مختلفی با سازمان جهانی مالکیت معنوی (وایپو) صورت گرفته است. اظهارنامه مرتبط به ثبت جغرافیایی پسته دامغان ارسالشده و تا ماههای آینده جواب کارشناسی این سازمان به دفتر مالکیت وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران ارسال میشود.
میر صالحی گفت: دفتر حمایت مالکیت صنعتی وزارت صنعت، معدن و تجارت تفاهمنامههای با عناوین «مداخله سیستماتیک نسبت به یک تغییر و تحول و کاهش کربن در ایران» و «مدرنیزه کردن صنایع کوچک و متوسط ایران با رویکرد کاهش مصرف انرژی» را با موسسه فناوری اتریش، یونیدو و وزارت محیطزیست ایتالیا منعقد کرده است.
او از ارسال 11 پرونده محصول استراتژیک «خاویار ایران، عسل اردبیل، زعفران خراسان ایران، پسته دامغان، خرمای ربی سیستان و بلوچستان، خرمای پیارم هرمزگان، خرمای استعمران خوزستان، خرمای کبکاب تنگستان، خرمای زاهدی دشتستان، زرشک خراسان جنوبی و عناب بیرجند» به سازمان جهانی WIPO خبر داد.
در ادامه این نشست بر همفکری و تعامل بیشتر باغداران پسته با دانشگاه و اتاقهای بازرگانی تأکید شد.