رییس اتاق خرم آباد در‌ جلسه شورای گفت‌وگوی لرستان تاکید کرد

مداخله فوری دولت برای حفظ زنجیره تولید در شرایط بحران ضروری است

رییس اتاق خرم آباد با تاکید بر لزوم تقویت تاب‌آوری اقتصادی کشور در شرایط خاص، خواستار مداخله هدفمند و فوری دولت برای حمایت از تولید و حفظ زنجیره تامین کالاهای اساسی شد.
تاریخ: 12 اردیبهشت 1405
شناسه: 99853

به گزارش روابط عمومی اتاق خرم آباد، محمد خاکی، رییس اتاق خرم آباد در جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی لرستان، اظهار کرد: با وحدت و همدلی و در سایه امنیت ملی می‌توان اقتصاد کشور را که مبتنی بر رویکرد اقتصاد مقاومتی است، تقویت و بازسازی کرد.

وی با اشاره به نام‌گذاری سال جاری از سوی رهبر معظم انقلاب در حوزه اقتصاد مقاومتی و با محوریت وحدت ملی، افزود: در این شرایط، دولت و بخش خصوصی رسالت سنگینی بر عهده دارند و باید با اتخاذ تصمیمات مناسب، مسیر پایداری اقتصادی کشور را هموار کنند.

خاکی با بیان اینکه بخش خصوصی در شرایط جنگی اخیر، اهلیت و توانمندی خود را به خوبی اثبات کرده است، تصریح کرد: در جریان جنگ‌های اخیر، با ایثار فعالان اقتصادی و همراهی دستگاه‌های اجرایی، هیچ‌گونه خللی در تامین کالاهای اساسی کشور ایجاد نشد.

وی از تلاش‌های ستاد تنظیم بازار که به قرارگاه امنیت غذایی تغییر نام یافته است، قدردانی کرد و گفت: این مجموعه در کنار تولیدکنندگان و فعالان بخش خصوصی، با اقدامات شبانه‌روزی مانع از بروز هرگونه مشکل در تامین مواد غذایی مورد نیاز مردم شد.

رییس اتاق خرم آباد ادامه داد: بخشی از این موفقیت، حاصل تصمیمات پیشینی و پیشنهادات بخش خصوصی به دولت، از جمله تسهیل واردات کالاهای اساسی بدون انتقال ارز بوده که منجر به تامین مناسب ذخایر راهبردی کشور شد.

وی با اشاره به دستور کار این نشست افزود: در این جلسه، بسته پیشنهادی اتاق خرم آباد که در فروردین‌ماه به مجموعه اقتصادی استانداری ارائه شده، تشریح و همچنین مسائل مربوط به زنجیره تولید و تامین گوشت مرغ بررسی می‌شود.

خاکی گفت: بسته حمایتی اضطراری تولید با هدف حفظ و احیای زنجیره تامین در شرایط بحران، در چند محور از جمله حوزه‌های بانکی، مالیاتی، تامین اجتماعی، نقدینگی، انرژی و لجستیک تدوین شده است.

وی هشدار داد: در صورت بی‌توجهی به مشکلات فعلی تولید، کشور با تبعات جدی در حوزه امنیت اقتصادی، افزایش بیکاری و کاهش سرمایه‌گذاری مواجه خواهد شد و افزود: حمایت از تولید دیگر یک انتخاب نیست، بلکه ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است.

رییس اتاق خرم آباد با اشاره به آسیب‌های ناشی از نوسانات نرخ ارز و شرایط جنگی بر واحدهای تولیدی، تاکید کرد: لازم است دولت با استفاده از اختیارات خود به ویژه در استان‌ها، زمینه حمایت موثر از واحدهای تولیدی و تامین مواد اولیه را فراهم کند.

وی همچنین با تبریک پیشاپیش روز کارگر، از تلاش کارگران و کارفرمایان در حفظ چرخه تولید در شرایط دشوار قدردانی کرد و گفت: تداوم تولید در این شرایط، نشان‌دهنده تعهد و مسئولیت‌پذیری فعالان اقتصادی کشور است.

حمایت دولت، از سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان در جهت ارتقای معیشت مردم ادامه دارد

استاندار لرستان گفت: ۲۳ هزار میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش طی سفر رئیس جمهور به استان مصوب شد که تاکنون چهار هزار میلیارد تومان از این رقم دریافت و به صاحبان صنایع پرداخت شده است.

سیدسعید شاهرخی روز دوشنبه در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی لرستان افزود: دکتر پزشکیان اسفندماه پارسال در سفری ۲ روزه به استان سفر کرد که پرداخت ۲۳ همت تسهیلات به واحدهای تولیدی و صنعتی یکی از مصوبات این سفر بود.

وی اظهار کرد: در این سفر حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان در حوزه عمرانی و بیش از ۵۸ هزار میلیارد تومان در حوزه سرمایه‌گذاری بخش خصوصی تفاهمنامه امضا شد که برای تحقق این موارد، ستاد پیگیری مصوبات سفر تشکیل و با جدیت فعال شده است.

شاهرخی همچنین با اشاره به تامین کالاهای اساسی، خاطرنشان کرد: تصمیمات مقتضی برای تامین نیازهای ضروری و کالاهای اساسی مردم، اتخاذ شده و خوشبختانه امروز کسی از کمبود کالا گلایه‌ای ندارد چراکه دولت به اندازه کافی کالاهای اساسی را در انبارها پیش‌بینی کرده است و نظارت بر قیمت‌ها و بازار را به صورت جدی دنبال خواهیم کرد.

استاندار لرستان با اشاره به بیانات رهبر انقلاب و تاکید ایشان بر ضرورت حمایت عملی و موثر از جبهه تولید، اظهار داشت: ملت ایران و رزمندگان دلاور در جنگ تحمیلی پیروز شدند و هیچ یک از اهدافی که دشمن برای سه روز طراحی کرده بود، محقق نشد.

شاهرخی تصریح کرد: وقتی دشمن ذوب‌آهن، فولاد مبارکه و پتروشیمی را هدف قرار می‌دهد، در واقع سفره‌های مردم را نشانه گرفته است بنابراین امروز تولیدکنندگان در خط مقدم جبهه اقتصادی قرار دارند و توجه دولت به این قشر است.

وی ادامه داد: دشمن ملت ایران را نشناخته و بار دیگر اشتباه کرده است چراکه جمهوری اسلامی با این عظمت و همسایگان متعدد، محاصره و تحریم شدنی نیست، مرزهای زمینی فعال دارد و واردات از چین، پاکستان، افغانستان، آذربایجان و عراق به وفور انجام می‌شود.

وی همچنین بر ضرورت ایجاد همکاری و همدلی بین واحدهای تولیدی و شرکت‌های خدماتی از جمله آب، برق و گاز تاکید کرد و گفت: با توجه به محدودیت‌های مالی تولیدکنندگان، نباید شاهد قطع خدمات واحدهای تولیدی باشیم تا چرخه تولید با تعامل مناسب، به حرکت خود ادامه دهد.

استاندار لرستان با تاکید بر عزم تمام قوا برای حمایت از تولید، افزود: حمایت از تولید به معنای پشتیبانی از مردم، معیشت، اشتغال و کارگران است و مدیران دستگاه‌های اجرایی باید خود را شریک معنوی تولیدکنندگان و بخش خصوصی بدانند.

شاهرخی ادامه داد: رمز موفقیت امروز کشور، وحدت و همدلی بی‌سابقه‌است و هرگونه مشکل واحدهای تولیدی از جمله مشکلات بانکی، مالیاتی یا تامین اجتماعی باید با همدلی و همکاری حل شود.

وی در خصوص مشکلات واحدهای تولیدی با شرکت‌های خدماتی، اظهار داشت: باید درک متقابلی بین تولیدکنندگان و دستگاه‌های خدماتی وجود داشته باشد چراکه شرایط جنگی است و زبان گفتگو باید از پشت میزهای مدیریتی به میدان عمل وارد شود.

استاندار لرستان با تاکید بر ضرورت صدور یک بخشنامه‌ خطاب به دستگاه‌های اجرایی تاکید کرد: نباید تا پایان جنگ اقتصادی، برق، آب و گاز هیچ واحد تولیدی در استان قطع شود چراکه این امر، خواسته یا ناخواسته بازی در پازل دشمن است.

در همین رابطه