رادیو مجازی اتاق ایران : 17 خرداد 1404

رضا رستمی در گفت‌وگو با اتاق ایران آنلاین

طی جنگ تحمیلی سوم حمل کالاهای اساسی 31 درصد افزایش یافت

رضا رستمی رئیس کمیسسیون حمل‌ونقل اتاق ایران تاکید کرد: در دوران جنگ تحمیلی سوم بخش حمل‌ونقل مقتدرانه و بدون تعطیلی در میدان بود، چنانکه در تخلیه بنادر و حمل کالاهای اساسی 31 درصد افزایش فعالیت داشتیم.

11 خرداد 1405 - 08:42
کد خبر : 100183
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

حمل‌ونقل به عنوان یک صنعت میان‌بخشی که روی همه حوزه‌های اقتصادی اثر مستقیم دارد، همواره مورد توجه است. فعالان این بخش در دوره جنگ 12 روزه و جنگ رمضان توانستند در راستای رفع نیازهای جامعه، قدم‌های جدی بردارند. در این رابطه رئیس کمیسیون حمل‌ونقل اتاق ایران از افزایش فعالیت آنها در دوره جنگ تحمیلی سوم، سخن گفت.

رضا رستمی، رئیس کمیسسیون حمل‌ونقل، ترانزیت و لجستیک اتاق ایران در گفت‌وگو با اتاق ایران آنلاین، درباره وضعیت مرزهای جایگزین برای واردات کالاهای موردنیاز کشور در دوره جنگ و آتش‌بس گفت: در زمینه ترانزیت کالا در دوره آتش‌بس، پیشنهاداتی داده‌ایم، یکی مرز بازرگان است که کالاهای اساسی از مرز مرسین ترکیه وارد می‌شود. دیگری مرز اینچه برون- سرخس است که این دو مسیر ریلی هستند و مرزهای پاکستان، عراق و افغانستان هم مدنظر هستند.

او در ادامه به سه مسئله اصلی افزایش قیمت تمام شده حمل کالا به صورت زمینی، افزایش قیمت بیمه و صادر نشدن روادید اروپا برای رانندگان ایرانی اشاره و تصریح کرد: یک نکته مهم این است که در مقایسه با واردات کالا از جنوب، ورود کالاهای اساسی از بنادر شمالی کشور یا از مرزهای پاکستان و ترکیه و...، قیمت تمام شده حمل‌ونقل را بالاتر می‌برد. این امر واردات را غیرجذاب می‌کند.

این فعال اقتصادی به موضوع دوم اشاره کرد و گفت: علاوه بر تعلیق ایران از صدور بیمه سبز برای ناوگان جاده‌ای، شرایط جنگی قیمت بیمه را بالا برده است و در نتیجه کامیون‌های ترانزیتی نمی‌توانند با کامیون‌های افغانستان و ترکیه و عراق و پاکستان رقابت کنند و فعالیت چندانی ندارند . 

رئیس کمیسسیون حمل‌ونقل، ترانزیت و لجستیک اتاق ایران تاکید کرد: برای حل این مسائل نخستین موضوع مهمی که دولت باید پیگیری کند، برقراری صدور بیمه سبز است. برای این منظور لازم است بیمه مرکزی و وزارت خارجه نشست مجمع فوق‌العاده شورای بیمه سبز کمیسیون اقتصادی سازمان ملل (COBB)  را با هدف لغو تعلیق ایران، به صورت جدی پیگیری کنند. در مورد روادید هم وزارت امور خارجه باید رایزنی کند تا مشکل رانندگان برطرف شود و بتوانند امکان سفر در منطقه اروپا را داشته باشند.

رستمی ادامه داد: البته درحال حاضر کالاهای موردنیاز توسط کامیون‌های کشورهای همسایه با قیمت‌های مناسب حمل می‌شوند.

این فعال اقتصادی با اشاره به مرزهای ریلی فعال هم گفت: غیر از بندر مرسین ترکیه که کالاهای اساسی به صورت ریلی وارد کشور می شود پیشنهاد دیگری هم مطرح است که هنوز عملیاتی نشده و در دست بررسی است.

او با بیان این نکته که اکنون هیچ کمبود کالایی در کشور نداریم، خاطرنشان کرد: برنامه‌ریزی‌های لازم برای ماه‌های آینده هم صورت گرفته است. از طرفی نباید فراموش کرد که در دوران جنگ بخش حمل‌ونقل مقتدرانه و بدون تعطیلی در میدان بود، چنانکه در تخلیه بنادر و حمل کالاهای اساسی 31 درصد افزایش فعالیت داشتیم.

در همین رابطه