رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

حسین پیرموذن در همایش تجاری ایران و هلند در آمستردام

ارتقای همکاری‌های تجاری ایران و هلند نیازمند تلاش بخش‌های خصوصی دو کشور است

همایش تجاری ایران و هلند با حضور فعالان اقتصادی دو کشور و اعضای هیات رییسه اتاق‌های بازرگانی ایران و هلند در محل اتاق هلند در آمستردام برگزار شد. در این همایش حسین پیرموذن عضو هیات رییسه اتاق ایران و محمدرضا کرباسی معاون بین‌الملل اتاق ایران سخنرانی کردند.

09 تیر 1397 - 10:03
کد خبر : 14105
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

همایش تجاری ایران و هلند با حضور فعالان اقتصادی دو کشور و اعضای هیات رییسه اتاق‌های بازرگانی ایران و هلند در محل اتاق هلند در آمستردام برگزار شد. در این همایش پس از سخنرانی حسین پیرموذن عضو هیات رییسه اتاق ایران، محمدرضا کرباسی معاون بین‌الملل اتاق ایران از طریق ارایه یک پاورپوینت به معرفی فعالیت‌ها و ظرفیت‌های اقتصادی ایران پرداخت.

معاون بین‌الملل اتاق ایران با تشریح توانایی‌های مرتبط با فعالیت اقتصادی در ایران، ضمن اشاره به وضعیت کلی اقتصاد ایران، آمارهای مرتبط با ‌سرمایه‌گذاری، وضعیت بخش‌های صنعت، تجارت، کشاورزی، خدمات، صادرات و واردات کالا پرداخت.

کرباسی همچنین در بخشی از سخنانش با بیان اینکه اروپایی‌ها می‌دانند ایران مقررات بین‌المللی را رعایت می‌کند،‌ گفت: در سال‌های گذشته ما همواره تحت تحریم بوده‌ایم اما ما در پیشبرد فناوری‌های مختلف، فناوری نانو و… علیرغم تحریم، متوقف نشدیم.

وی با اشاره به اینکه چین و اروپا و روسیه مقابل تحریم ترامپ ایستاده‌اند،‌ افزود: تأکید می‌کنم که این تحریم ترامپ است و نه آمریکا. ایران و اروپا با هم همکاری خواهند کرد و کسی نمی‌تواند جلوی ما را بگیرد.

در ادامه پس از پرسش و پاسخ فعالان اقتصادی دو طرف، نشست رو در رو بین حاضران برگزار شد.

متن سخنرانی حسین پیرموذن در سمینار تجاری ایران و هلند به این شرح است:

حضار محترم؛

خانم­ها و آقایان؛

بسیار خرسند هستیم که امروز در جمع تجار و صاحبان صنایع دو کشور هستم.

روابط سیاسی ایران و هلند از قدمتی ۴۰۰ ساله برخوردار است و در سال‌های اخیر به ویژه پس از برجام، شاهد رشد روابط در همه زمینه‌ها خصوصاً در جنبه‌های اقتصادی و تجاری بوده­ایم.

در شرایط فعلی، بخش خصوصی ایران به دنبال یافتن شرکای تجاری مطمئن برای استفاده از فرصت های فراوان پیش رو است. برای فعالین اقتصادی ایران تلاش در جهت دستیابی به این هدف با در نظر گرفتن علایق مشترک و گسترش روابط تجاری متقابل بسیار حائز اهمیت می­باشد.

کشور ایران با برخوردای از شرایط ژئوپلیتیکی و ژئواستراتژیکی مناسب، جایگاهی مهم در میان کشورهای منطقه داشته و با ایفای نقشی سازنده­ی در تأمین امنیت اقتصادی و انرژی جهان، شرایط منحصر به فردی را ازآن خود کرده است. همچنین قرار گرفتن در مسیر کریدورهای ترانزیتی و مرکزیت جغرافیایی باعث گردیده تا شاهراه­های بزرگ تجاری جهان در دریا و خشکی از ایران یا نزدیکی آن عبور نمایند.

تقویت همکاری‌ها و افزایش تعاملات اقتصادی با هلند به عنوان یکی از قدیمی ترین شرکای تجاری ایران به خصوص در حوزه صنعت از جایگاه خاصی برای ایران برخوردار است.

با توجه به نکات فوق و پیشینه غنی مبادلات تجاری میان ایران و هلند، نگاهی به روابط اقتصادی دو کشور نشان می دهد در سال 2017 میلادی حجم روابط تجاری دو کشور بالغ بر 2 میلیارد و شصت میلیون دلار بوده است. با توجه به حجم مبادلات دو کشور در سال های نه چندان دور و توجه به پتانسیل های فراوان دو کشور، ارتقا این ارقام به سطحی بالاتر از این دور از انتظار نخواهد بود.

پس از برجام، شاهد رشد روابط ایران و هلند به صورت فزاینده­ای در زمینه­های اقتصادی و تجاری بودیم. در مقایسه با چهار سال پیش از آن در سال 2013 که حجم روابط تجاری دو کشور بر اثر تحریم­ها به 437 میلیون دلار رسیده بود می­توان گفت به طور تقریبی حجم این روابط در حدود پنج برابر شده است که بی تردید بخش زیادی از این افزایش چشمگیر حاصل تلاش بخش‌های خصوصی هر دو کشور بوده است.

از سوی دیگر، ظرفیت و امکانات هلند، موجب شده شاهد این رشد فزاینده در بخش اقتصادی باشیم. ایران تمایل بسیار زیادی دارد که بخش خصوصی هلند در زمینه‌های آب، کشاورزی، بنادر و دریانوردی و انرژی وارد معاملات و سرمایه­گذاری پرسود در ایران شوند. امیدواریم با کمک بخش­های خصوصی دو کشور و دانشگاه‌های فنی هلند و حمایتی که دولت پادشاهی هلند و سفارت محترم آن در تهران نسبت به بخش خصوصی به کار می­بندند، به زودی شاهد ارتقاء بیشتر روابط تجاری دوجانبه باشیم.

ذکر این نکته نیز ضروری است که هدف ما تنها مقوله صادرات نبوده و بخش مهمی از اهداف مد نظر ما در زمینه سرمایه گذاری می باشد. سرمایه گذاری خارجی در زمینه توسعه صادرات نیز یکی از نیاز های اساسی ما است و با توجه به تفاوت نرخ پول و کارمزد در بازار اروپا و ایران، می­توان آن را به عنوان محلی برای سرمایه گذاری مشترک برای تولید و برندسازی و صدور به بازارهای وسیع منطقه در نظر گرفت.

 حضار محترم؛

ایران امروز به عنوان باثبات ترین و با پتانسیل ترین کشور خاورمیانه، بدون شک مهمترین بازیگر اقتصادی این منطقه و یکی از اقتصادهای تپنده جهان، در سال­های پیش رو خواهد بود. بنابراین در سالهای آتی ایران برای اقتصادهای فعال و فرصت جوی جهان، شریک اقتصادی جذابی خواهد بود.

فرصتهای همکاری در حوزه های متعددی بین شرکتهای ایرانی و هلندی فراهم  است که امیدواریم در این سفر با دستیابی به نتایج مطلوب در زمینه­های مختلف توسعه­ی بیش از پیش مبادلات تجاری را شاهد باشیم.

همچنین در بخش تأمین مالی علاوه بر امکان تامین اعتبار لازم جهت پروژه های نیمه تمام داخل ایران، دو کشور می توانند در زمینه سرمایه گذاری در کشورهای ثالث نیز همکاری سازنده ای داشته باشند. در بخش گردشگری نیز از آنجایی که هر دو کشور دارای پتانسیل قابل توجهی هستند و پرواز مستقیم بین دو کشور هم وجود دارد زمینه­ی همکاری بسیار مناسبی فراهم است که در پیشبرد اهداف اقتصادی و فرهنگی دو کشور و افزایش تردد گردشگران و تجار، نقش مهمی ایفا خواهد کرد و این­ها همه از جمله دستاوردهای بهبود روابط ایران و اتحادیه اروپایی بوده است.

زمینه­های اصلی همکاری که تجار، صاحبان صنایع و کارآفرینان، و متخصصین فنی و کارشناسان دو کشور ایران و هلند می­توانند در آن حوزه­ها فعال باشند از طیف گسترده­ای برخوردار است که مدیریت منابع آب و سیستم­های آبیاری؛ کشاورزی (بذر، خاک، تولیدات، شیلات، دامپروری، و...)، بهداشت و درمان، لجستیک و حمل‌ونقل، صنایع تبدیلی، آبزیان و شیلات؛ صنایع مربوط به نفت، گاز و پتروشیمی؛ صنایع غذایی به­ویژه صنایع لبنی؛ انرژی­های پاک است. همکاری­های مشترک در کشورهای ثالث (همسایگان ایران) به­ویژه در خصوص صادرات خدمات فنی و مهندسی؛ فناوری نانو؛ گل و گیاه؛ دارو و تجهیزات پزشکی؛ صادرات مجدد کالا با برند هلندی از آن جمله می­باشند. بازاریابی بین­المللی، تحقیقات و فناوری و صنایع الکترونیک نیز از دیگر زمینه­های همکاری میان دو کشور می­تواند محسوب شود.

در کنار همکاری صنایع بزرگ دو کشور و با توجه به این موضوع که بخش اصلی خدمات در هلند توسط بنگاه‌های کوچک و متوسط ارائه می‌شود، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران آمادگی دارد صنایع کوچک و متوسط هلندی را برای ایجاد و افزایش همکاریهای خود با بخش خصوصی ایران به گرمی فرا خوانده، به تبادل هیأت های تجاری و صنعتی تخصصی بپردازد.

هلند از لحاظ موقیت جغرافیایی و سیستم حمل و نقل، از زیربنای محکم از بنادر، کانال‌ها، راه آهن و بزرگراه­های بسیار مجهز و پیشرفته برخوردار است و بندر روتردام به عنوان یکی از بزرگ‌ترین بنادر اروپا و جهان که دروازه­ی ورود نفت به اروپا محسوب می­شود از نقش و جایگاه بنیادی در این ارتباط برخوردار است که به طور همزمان دروازه­ی ورود و خروج بسیاری از کالاها میان اروپا و سایر کشورهای جهان است. در گذشته کشتی های تجاری ایران، رفت و آمدهای فراوانی به این بندر داشتند با توجه به زیرساخت‌های بسیار مناسب هلند در امر ترانزیت، دسترسی به بازارهای بزرگ اروپا مانند آلمان و فرانسه از کشور هلند فرصت بسیار خوبی برای تجار ایرانی فراهم آورده است و در مقابل ظرفیت­های عظیم اقتصادی در ایران در حوزه های مختلف و موقعیت استراتژیک منطقه ای ایران به عنوان کشوری با ثبات و با امنیت بسیار بالا از یک طرف  و اقتصاد متنوع و کمتر وابسته به نفت و گاز از طرف دیگر می تواند  به عنوان پل ارتباطی مناسبی با کشورهای آسیای میانه و حوزه خاور میانه برای کشور هلند محسوب شده و مورد توجه شرکت‌های هلندی قرار گیرد.

حضار محترم؛

متأسفانه روند خوب گسترش روابط تجاری و اقتصادی ایران با دیگر کشورها خصوصاً کشورهای اروپایی بعد از امضای برجام به دلیل تصمیم یکجانبه­ی آمریکا برای خروج از توافقنامه­ی مذکور دچار وقفه شد و با تردیدهایی روبروست. این اقدام آمریکا به عنوان نقض قوانین حاکم بر روابط بین­الملل و بی­اعتبار کردن پیمانی که پس از امضای ایران و 5 عضو ثابت شورای امنیت و آلمان و نماینده­ی اتحادیه اروپا در شورای امنیت، تأیید و ثبت شده محسوب می­شود، که روابط سالم بین طرف­های پیمان را به شدت تهدید می­کند. ما باید در مقابل مقررات فرامرزی و خودساخته­ی دولت آمریکا ایستادگی کنیم و از نتیجه­ی سازنده و مثبت تلاش­های طولانی دولتمردان کشورهایمان حفاظت کنیم. امیدوارم همکاران اروپایی ما بهترین و مناسب­ترین راه برای دور ماندن از آثار و تصمیم­های غیرمنطقی و ناقض اصول و عرف روابط بین­الملل توسط دولت آمریکا را اتخاذ کرده و روابط سنتی و دیرین ایران و اروپا را در جهت منافع ملی طرفین از تهدیدات خارجی حفظ نمایند.

خانم­ها و آقایان؛

در خاتمه، با توجه به ترکیب هیات اقتصادی حاضر در این سمینار امید است شاهد توسعه همکاریهای گسترده ای در زمینه سرمایه گذاری مشترک در صنایع یادشده باشیم و آرزومندم که این نشست نتایج خوب و پرباری برای دو طرف ایرانی و هلندی داشته باشد. با توجه به بستر فراهم شده برای همکاری مشترک، مشتاقانه پذیرای هیأت های هلندی در ایران هستیم.

از حسن توجه شما حضار محترم سپاسگزارم.

موضوعات :
در همین رابطه