رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

رئیس اتاق ایران در نشست هیات نمایندگان اتاق مشهد

بخشی از معافیت‌ها، عدالت مالیاتی را به چالش کشیده است

غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران در جلسه هیات نمایندگان اتاق مشهد، بار دیگر لایحه بودجه 99 را رؤیایی توصیف کرد و افزایش درآمدهای مالیاتی را یکی از مسائل بحث‌برانگیز در این لایحه برشمرد. او با تأکید بر اینکه رشد درآمدهای مالیاتی باید از محل حذف معافیت‌های غیرموجه و جلوگیری از فرار مالیاتی افزایش یابد، بخشی از معافیت‌های مالیاتی را ناقض عدالت مالیاتی عنوان کرد.

01 بهمن 1398 - 11:44
کد خبر : 31957
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: فعالان اقتصادی در خصوص بودجه سال آینده کشور، نگرانی‌هایی جدی دارند. بسیاری از زوایای لایحه‌ای که دولت به همین منظور ارائه داده، با ابهام روبه‌روست و یکی از دغدغه‌های جدی در این حوزه نیز متوجه درآمدهای مالیاتی است.

غلامحسین شافعی در چهاردهمین جلسه هیات نمایندگان اتاق مشهد که با حضور مدیرکل امور مالیاتی استان خراسان رضوی برگزار شد، بار دیگر لایحه بودجه 1399 را «رؤیایی» توصیف کرد و افزود: رشد 25 درصدی درآمدهای مالیاتی در بودجه سال آینده، این سؤال را ایجاد می‌کند که در شرایط موجود اقتصادی منابع تأمین این درآمدها چه خواهد بود؟

شافعی ادامه داد: ما نیز در بخش خصوصی اعتقاد داریم که مالیات‌ها به‌عنوان درآمد پایدار باید سهم عمده‌ای در اقتصاد کشور داشته باشند؛ اما این مسئله نباید به فشار مضاعفی برای بخش‌های شفاف اقتصاد بدل شود. رشد پایه‌ها، حذف معافیت‌ها و مهار فرارهای مالیاتی می‌تواند بخشی از این افزایش را جبران کند.

او نسبت به سهم خراسان رضوی از درآمدهای مالیاتی کشور ابراز نگرانی کرد و گفت: در خطه‌ای که عمده بار اقتصاد بر دوش بخش خصوصی است، چنین رشدی قطعاً فشار را بر بخش‌های شناسنامه‌دار افزون می‌کند.

به گفته شافعی، بحث بازنگری در سهم درآمد مالیاتی خراسان رضوی به‌دفعات و از مراجع مختلف پیگیری شده و به‌رغم وعده‌های مکرر مسئولان، تغییری پیدا نکرده است.

رئیس اتاق ایران تأکید کرد: معتقدیم که بخشی از معافیت‌های مالیاتی، عدالت در این بخش را به چالش کشیده است؛ ازاین‌رو اتاق بازرگانی و تشکل‌های فعال اقتصادی باید همت کرده و پیگیری‌های مؤثری را در خصوص معافیت‌های مالیاتی صورت دهند.

او توضیح داد: یک واحد تولیدی به‌رغم وابستگی به یک نهاد یا سازمان، از مالیات معاف می‌شود اما واحد مشابهی که بخش خصوصی متولی آن است باید در همان شرایط دست به تولید بزند، رقابت کند و مالیات بپردازد پس طبیعتاً قیمت تمام‌شده کالای او به‌مراتب بیشتر است و کلیت این شرایط با عدالت مالیاتی در تضاد قرار دارد.

شافعی به پیگیری‌های مستمر پارلمان بخش خصوصی در موضوع مالیات ارزش‌افزوده نیز اشاره کرد و گفت: جلسات بسیاری در همین رابطه با حضور مسئولان، نمایندگان و صاحب‌نظران این حوزه برگزار کردیم تا لایحه مالیات بر ارزش‌افزوده به سامانی برسد. پیگیری‌های ما از مجلس همچنان تداوم دارد و امیدواریم روند بررسی و تصویب این لایحه قانونی با سرعت بیشتری محقق شود.

تسلسل اتفاقات تلخ اخیر، آحاد جامعه را متأثر کرده است

رئیس اتاق ایران در بخش دیگری از اظهارات خود به حوادث اخیر کشور اشاره و بیان کرد: ایران همواره با فرازوفرودهایی در تاریخ خود روبه‌رو بوده است اما تسلسل اتفاقات تلخ اخیر، آحاد جامعه را بیش از هر زمان دیگر متأثر ساخت.

او ادامه داد: شهادت سردار «قاسم سلیمانی» فقدان بزرگی برای کشور و جامعه ایران است. شماری از انسان‌ها، چه در دوران حیات و چه پس از مرگ، اثرگذار هستند و این چهره مبارز نیز از چنین ویژگی برجسته‌ای برخوردار بود. در مراسم تشییع او، خیل عظیم جمعیت و آحاد جامعه با هر نوع باوری حضور داشتند. به برکت خونی که ریخته شد، وحدتی ملی را شاهد بودیم اما متأسفانه اتفاقات تلخی که از پسِ آن آمد، چه جان سپردن هم‌وطنانمان در استان کرمان و چه حادثه تلخ سقوط هواپیمای اوکراینی، شوک بزرگی را به جامعه وارد ساخت.

شافعی تأکید کرد: از پس این اتفاق تلخ، خبر سیل سیستان و بلوچستان رسید. استانی که منهای چنین حوادث طبیعی‌ای، خود از محرومیت‌های فراوانی رنج می‌برد و این سیل، آواری از مشکلات و تلخی‌های جدید برای مردم مظلوم این خطه به همراه آورد.

او از فعالان اقتصادی استان، که سال گذشته در حوادث سیل و زلزله شمال و غرب کشور، یاری‌رسان هم‌وطنانشان بودند، دعوت کرد تا بار دیگر همراهی و همدلی خود را در این روزهای دشوار به مردم استان سیستان و بلوچستان نشان دهند.

شافعی افزود: اگرچه امروز عمده تلاش‌ها بر امدادرسانی‌های اورژانسی به این خطه متمرکز است اما نباید از رویکردهای اساسی نیز غفلت شود. سیل بسیاری از زیرساخت‌های سیستان را از میان برده و بخشی از تلاش خیران باید متوجه احیا و ساخت مجدد آن‌ها باشد.

به گفته او اتاق ایران مجدانه پیگیر این است که به اتکای کمک‌های فعالان اقتصادی نیک‌اندیش، اقدامات شایسته‌ای را در سیستان و بلوچستان رقم بزند.

موضوعات :
در همین رابطه