رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

نایب رئیس اتاق ایران در مراسم تجلیل از صادرکنندگان استان لرستان؛

رشد اقتصادی مناسب، با صادرات غیرنفتی حاصل می‌شود

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی لرستان گفت: رشد اقتصادی مناسب و مفید، رشدی است که با صادرات غیرنفتی حاصل می‌شود.

11 دی 1395 - 12:32
کد خبر : 6161
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی لرستان گفت: رشد اقتصادی مناسب و مفید، رشدی است که با صادرات غیرنفتی حاصل می‌شود.

حسین سلاح ورزی که در مراسم تجلیل از صادرکنندگان برتر لرستان سخن می‌گفت، با تأکید بر تأثیر صادرات غیرنفتی بر رشد و توسعه‌ی اقتصادی اظهار داشت: رشد اقتصادی مناسب و مفید، رشدی است که از قبال صادرات غیرنفتی حاصل می‌شود.

سلاح‌ورزی با اشاره به اینکه تجارت بین‌الملل یک موضوع پیچیده است که در اختیار یک کشور یا یک‌نهاد خاص نیست، گفت: صرفاً وجود کشور مبدأ و مقصد برای انجام تجارت بین‌الملل کافی نیست.

وی به اهمیت تفاهم‌نامه‌های دو یا چندجانبه اشاره کرد و بیان داشت: متأسفانه در این حوزه غفلت کرده‌ایم.

رئیس اتاق لرستان با تأکید بر اینکه در سال‌های گذشته شرایط سختی را تجربه کرده‌ایم، تصریح کرد: متأسفانه در آن سال‌های سخت باوجود فرصت‌هایی که به‌واسطه‌ی اوضاع کشورهای مختلف نصیب‌ کشورمان شد، نتوانستیم از آن‌ها استفاده کنیم.

نایب‌رئیس اتاق ایران در ادامه به تلاش دولت یازدهم اشاره کرد و گفت: خوشبختانه هم در حوزه‌ی بهبود فضای کسب‌وکار و هم صادرات، قدم‌های خوبی برداشته شد که بخشی از آن‌ها ناشی از برجام است.

سلاح ورزی افزود: در حوزه‌ی بهبود کسب‌وکار، آخرین اتفاق مثبت مرتبط با صادرات، اجرایی شدن دستورالعمل نحوه‌ استرداد مالیات ارزش‌افزوده صادرات بود که در 30 آذرماه گذشته نهایی شد.

وی بابیان اینکه رشد اقتصادی در کشور اتفاق افتاده و نمی‌توان در آن تردید داشت، افزود: درعین‌حال نمی‌توان منکر این مسئله شد که بخشی از این رشد ناشی از رشد درآمد نفت بوده است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی لرستان با تأکید بر اینکه رشد اقتصادی ناشی از افزایش درآمدهای نفتی پایداری کافی را ندارد، اظهار داشت: رشد اقتصادی مناسب و مفید، رشدی است که از قبال صادرات غیرنفتی حاصل می‌شود.

سلاح ورزی به رشد 36 درصدی صادرات اشاره کرد و گفت: این اتفاق، اتفاق خوشایندی است و باید آن را جشن بگیریم.

نایب رئیس اتاق ایران در ادامه با مطرح کردن این پرسش که چطور می‌توانیم روند صعودی رشد صادرات استان را حفظ کنیم، بیان داشت: در این زمینه هم‌اتاق بازرگانی و بخش خصوصی و هم مسئولان دولتی وظایفی به عهده‌دارند که باید آن‌ها را موردتوجه قرار دهند.

سلاح‌ورزی بابیان اینکه باید مسئله‌ی تولید برای صادرات در دستور کار قرار گیرد، افزود: در اتاق بازرگانی هم برای توسعه‌ صادرات غیرنفتی برنامه‌های جدی وجود دارد که یکی از آن‌ها برگزاری کارگاه‌های آموزشی در زمینه‌ تجارت خارجی است که به‌صورت هفتگی در حال انجام است.

نایب‌رئیس اتاق ایران افزود: در زمینه‌ شناسایی بازارهای جدید هم در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی لرستان مطالعات و تلاش‌هایی صورت گرفته و در حال انجام است.

سلاح ورزی به برگزاری جلسات متناوب و مداوم در سطح استان و کشور برای برطرف نمودن مشکلات حوزه‌ی کسب‌وکار اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در حال حاضر پایین‌ترین نرخ تسهیلات بانکی به بخش صادرات اعطا می‌شود.

توسعه فقط با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی اتفاق می‌افتد

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی لرستان هم در این مراسم گفت: توسعه فقط با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی اتفاق می‌افتد.

علی هادی‌چگنی اظهار داشت: تجربه‌های بین‌المللی نشان می‌دهد هر جا توسعه اتفاق افتاده، پای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در میان بوده است. این در حالی است که هرگونه تلاش در مسیری دیگر با شکست مواجه شده است.

هادی‌چگنی بابیان اینکه وظیفه‌ی دولت‌ها فراهم نمودن زیرساخت‌ها و نظارت است، تصریح کرد: امروز هیچ چاره‌ای جز سرمایه‌گذاری نداریم و اعتقاد بر این است که سرمایه‌گذاری هم باید توسط بخش خصوصی صورت بگیرد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی لرستان بیان داشت: دولت نه توان سرمایه‌گذاری دارد و نه اصل 44 قانون اساسی این اجازه را به او می‌دهد که سرمایه‌گذاری کند.

عی هادی‌چگنی در ادامه به وضعیت اقتصادی لرستان اشاره کرد و گفت: در اینکه استان ما از پتانسیل‌های اقتصادی خوبی برخوردار است، تردیدی نیست، اما متأسفانه علی‌رغم این ظرفیت‌ها و قابلیت‌ها، شاخص‌های اقتصادی مناسبی نداشته‌ایم و در واقع این شاخص‌ها متناسب با ظرفیت‌ها نیست.

وی با اشاره به تنگناهایی که از حیث بودجه در کشور وجود دارد، تصریح کرد: خوشبختانه علی‌رغم همه‌ی مشکلات، پروژه‌های زیرساختی استان ازجمله راه‌آهن و سدها فعال هستند.

هادی‌چگنی عنوان داشت: واقعیت این است که برای سرمایه‌گذار این مسئله اهمیت دارد که در کجا هزینه‌ی تمام‌شده‌ کالایش کمتر است و این موضوع ارتباط مستقیمی با فراهم بودن زیرساخت‌های هر منطقه دارد که خوشبختانه در سال‌های اخیر تلاش‌های خوبی در این زمینه در استان صورت گرفته است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی لرستان گفت: مجموع تلاش‌های صورت گرفته باعث شده‌اند شاخص‌های اقتصادی رشد داشته باشند، اگرچه هنوز با میانگین شاخص‌های کشوری فاصله‌داریم، اما نسبت به گذشته رشد داشته‌ایم.

هادی‌چگنی بیان داشت: البته معنی تغییرات حاصل‌شده این نیست که مشکلات استان برطرف شده است؛ به‌هیچ‌عنوان این تغییرات ایده‌آل نیست و البته به آن راضی نخواهیم بود.

وی با اشاره به 24 بند ابلاغی توسط مقام معظم رهبری گفت: موضوع یکی از بندها تأکید بر صادرات غیرنفتی است که این مسئله گویای اهمیت این بخش است.

هادی‌چگنی افزود: صادرات غیرنفتی علاوه بر تأثیراتی که بر درآمد سرانه و ارزش‌افزوده دارد، باعث می‌شود چرخ واحدهای تولیدی بچرخد و از حرکت نایستد.

در همین رابطه