کارشناس ارشد مسائل بانکی با رد اثرگذاری اظهارات ترامپ بر قیمت ارز در ایران، گفت: رئیسجمهور آمریکا از همان ابتدای کار در سازمان ملل مواضع خود علیه ایران را اعلام کرد و اثرات آن در بازار نیز تخلیه شد اما حالا تحولات بازار ارز ایران به اظهارات ترامپ ربطی ندارد بلکه ناشی از افزایش تقاضای فیزیکی برای ارز است.
احمد حاتمی یزد، در گفتوگو با پایگاه خبری اتاق ایران افزود: ما در مقطعی هستیم که بین یک تا دو میلیون نفر برای عزیمت به عراق آماده میشوند که معمولاً اکثر آنها هم به سنت معمول ایرانیان قصد دارند از این سفر برای دوستان و آشنایان خود سوغاتی بیاورند.
حاتمی یزد، با اشاره به اینکه اگر هر زائر ایرانی فقط هزار دلار با خود به عراق ببرد بازار باید بین یک تا دو میلیارد دلار اسکناس عرضه کند، تصریح کرد: بانک مرکزی و دولت مشکلی برای تأمین ارز بازار ندارند اما تهیه و توزیع این مبلغ اسکناس دلار کار بهمراتب سختتری است.
او با بیان اینکه بانک مرکزی و صادرکنندگان، دو گروه عمده عرضهکننده ارز در کشور هستند، گفت: نیازهای کشور به ارز مسافرتی، از محل عرضه ارز توسط صادرکنندگان، بهویژه صادرکنندگان پتروشیمی، بهراحتی تأمین میشود اما تأمین اسکناس از خارج و انتقال آن به کشور باعث میشود در زمان افزایش تقاضا برای فیزیک ارز، قیمتها افزایشی شوند.
کارشناس ارشد مسائل بانکی تأکید کرد: بررسی تحولات بازار ارز در دو سال اخیر بهخوبی نشان میدهد که با نزدیک شدن به ایام اربعین، نرخ ارز در بازار افزایشی شده و پسازآن دوباره به قیمتها قبلی بازگشته است.
حاتمی یزد ادامه داد: در شرایط فعلی نیز انتظار میرود نرخ ارز تا روز اربعین بالا بماند و حتی بالاتر هم برود اما با فرارسیدن اربعین نرخها شکسته شود.
به گزارش پایگاه خبری اتاق ایران، روند اخیر افزایشی نرخ ارز که از ابتدای مهرماه آغاز شد و در این روند قیمت هر دلار آمریکا از حدود 3هزار و 820تومان در روز اول مهر، به 4هزار و 41تومان تا پایان معاملات روز 17مهرماه رسید؛ اما دیروز یکقدم عقب گذاشت و روی نرخ 4هزار و 24تومان بسته شد.