نشست هماهنگی تشکیل کمیته مشترک بازرگانی ایران - چک، به همت معاونت بینالملل اتاق ایران و با حضور 23 شرکت فعال در حوزههای نساجی، مواد غذایی، حملونقل، خودرو، هواپیمایی، نفت و گاز و پتروشیمی در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد.
در این نشست محمدرضا کرباسی، معاون بینالملل اتاق ایران ضمن اشاره به ناکافی بودن حجم مبادلات بین دو کشور، چک را بهعنوان یکی از باثباتترین و شکوفاترین اقتصادها در منطقه اروپای شرقی و مرکزی برشمرد و ضمن اشاره به واگذاری بسیاری از صنایع دولتی این کشور و اختصاص 90 درصد کسبوکارها به بخش خصوصی، تصریح کرد: جمهوری چک توانسته با تغییر قوانین بانکی و اصلاح الگوهای بازرگانی بر اساس استانداردهای بینالمللی، جذب سرمایهگذاران و گشایش بازار سرمایه روند رو به توسعهای را در حوزه اقتصاد تجربه کند.
در حال حاضر حجم مناسبات دو کشور در حدود 58 میلیون دلار ارزیابی میشود.
وی ادامه داد: اقتصاد این کشور صادرات محور بوده و سعی دارد در مسیر تنوعبخشی اقتصادی به سمت اقتصادی مبتنی بر تکنولوژی مدرن و دانشمحور حرکت کند.
کرباسی 30 شریک اول تجاری، 30 قدرت اول اقتصاد دنیا و 15 کشور همسایه ایران را به عنوان کشورهای هدف در اتاق ایران معرفی کرد و گفت: در اتاق ایران از طریق تشکیل اتاقهای مشترک، کمیتههای مشترک و تعیین اتاق معین از بین اتاقهای سراسر کشور، تلاش شده در قالب یک تقسیم کار، میزان مشارکت بخش خصوصی با مسئولیت مشخص در مسائل بینالمللی را بالا ببریم.
معاون بینالملل اتاق ایران اظهار امیدواری کرد: با تشکیل کمیته مشترک ایران و چک و مساعدتهای وزارت امور خارجه و وزارت صمت در آینده شاهد تأثیرگذاری مثبت این کمیته در مناسبات تجاری دو طرف هستیم.
وی تأکید کرد: این کمیته میتواند در همه حوزهها زمینهساز توسعه ارتباطات با کشور چک باشد و پیگیریهای لازم برای رفع مشکلات احتمالی را انجام دهد.
بر اساس اظهارات معاون بینالملل اتاق ایران، عملکرد کمیته، طی بازه 6 ماهه و یکساله، بررسی خواهد شد و برای ادامه فعالیت کمیته تصمیمگیری میشود. همچنین گزارش جلسه برای انتخاب اعضای کمیته مشترک ایران-چک به هیات رئیسه اتاق ایران ارائه میشود و با توجه به شاخصهای معرفی شده، اعضا انتخاب خواهند شد.
در ادامه این نشست، 23 نفر از فعالان در حوزههای مختلف ضمن معرفی زمینههای فعالیت خود در کشور چک از مشکلات و موانع پیش رو سخن گفتند.