قائم مقام وزیر نیرو گفت: ما در ایران برق را ارزان میفروشیم و این برق ارزان موجب شده تا هم با انباشت یارانه دولتی در این بخش مواجه باشیم و هم موجب شود که سرانه مصرف انرژی الکتریکی در بخش خانگی ایران بسیار بیشتر از متوسط جهانی باشد.
ستار محمودی اظهار داشت: صنعت برق ایران صنعتی است که در تأمین تجهیزات و اجرای پروژههای مختلف این صنعت از طراحی تا مهندسی و اجرا به درصد بالایی از خودکفایی رسیده است.
وی افزود: امروزه دغدغه اصلی صنعت برق مباحث مالی و تأمین سرمایه است که نبود یک ساختار مطلوب اقتصادی در این صنعت موجب شده نقدینگی و گردش سرمایه در صنعت برق، آنطور که باید نباشد و نتوانیم صنعتی مولد برای تأمین مالی داشته باشیم.
قائممقام وزیر نیرو با اشاره به بدهی انباشته وزارت نیرو به بخش خصوصی صنعت برق گفت: از مهمترین دلایل انباشت بدهیها در صنعت برق همین است که خرج این صنعت با دخلش نمیخواند و همواره به ازای هر کیلووات ساعت برق تولیدی باید یارانه دولتی پرداخت شود.
وی ادامه داد: قیمت تمامشده تولید هر کیلووات ساعت برق بدون احتساب هزینه سوخت مصرفی، حدود 950 ریال است که حدود 500 ریال از این رقم از مصرفکنندگان دریافت میشود؛ یعنی به ازای تولید و مصرف هر کیلووات ساعت برق در کشور، 450 ریال یارانه دولتی باید در نظر گرفته شود و همواره این صنعت در تلاشی برای تأمین مابهالتفاوتها است که گاهی به صورت بدهیهای انباشته خود را نشان میدهد و گاهی به صورت کمبود نقدینگی که متأثر از همان بدهیهای انباشته دولتی و نبود چرخه مناسب گردش مالی در این صنعت است.
محمودی با بیان اینکه هزینه مصرف برق در سبد خانوار با بسیاری از هزینهها قابل مقایسه نیست، گفت: ما در ایران برق را ارزان میفروشیم و این برق ارزان موجب شده تا هم با انباشت یارانه دولتی در این بخش مواجه باشیم و هم موجب شود که سرانه مصرف انرژی الکتریکی در بخش خانگی ایران بسیار بیشتر از متوسط جهانی باشد و با وجود تمامی تلاشها برای فرهنگسازی مصرف بهینه برق، دستاورد کمی در افزایش بهرهوری مصرف داشته باشیم.