درآمدهای بخش معدن یکی از امیدهای اقتصاد ایران برای خلاصی از درآمدهای نفتی است. ایران در زمره کشورهای غنی از نظر مواد معدنی است و این امید وجود دارد که در صورت فراهم کردن زمینه لازم برای مشارکت با سرمایه گذاران داخلی و خارجی بتوان به بهترین و بیشترین بهره برداری از این موهبت طبیعی و الهی رسید. موهبتی که به گفته محمدرضا بهرامن، رییس خانه معدن در سال گذشته علاوه بر مشکل رکود با کاهش قیمت مواد معدنی در بازارهای جهانی هم دست و پنجه نرم کرده است.
محمدرضا بهرامن رییس خانه معدن در گفت و گو با سایت خبری اتاق تهران درباره رفع رکود اقتصادی در این بخش معدن گفت: ما در معدن مشکلاتی مثل پایین آمدن قیمت جهانی نفت و دیگر مواد معدنی را داریم که باعث می شود در عمل علاوه بر سنگین تر شدن سایه رکود داخلی، دچار مشکلات بین المللی هم باشیم.
بهرامن گفت: کشورهایی مثل عراق، افغانستان و کشورهای حوزه خلیج فارس بازار ایران در صادرات محصولات معدنی اند که در سال های اخیر با چالش هایی برای حضور در این کشورها مواجه شدیم. صنعت سیمان ایران در مورد صادرات به عراق دچار مشکلات بسیاری شده است. تولید ما نسبت به تقاضای دو سال گذشته در کشورهای منطقه انجام شده است اما در حال حاضر با کاهش تقاضا از سوی کشورهای واردکننده مواجه شدیم.
عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران با اشاره به اینکه کارهای عمرانی در عراق متوقف شده گفت: تنها در بازار عراق دچار مشکل نیستیم. در بخش فولاد بحرین و عربستان تلاش هایی را صورت دادند که به چالش جدید ما در بازار این محصول صنعتی تبدیل شده است. بازارهای منطقه ای ما در مورد بسیاری از محصولات معدنی دچار مشکل است. غیر از مس که با وجود کاهش قیمت جهانی، دچار کمبود تقاضا نیست و مبادلات آن صورت می پذیرد، در دیگر رشته ها شرایط خوبی نداریم.
رییس خانه معدن با اشاره به اینکه در فروش بیشتر محصولات معدنی کشور با مشکل مواجهیم ادامه داد: هرچند بازار معدن ایران در کشورهای حوزه خلیج فارس و عراق و افغانستان دچار چالش است اما در کشورهای حوزه قفقاز بازارهای خوبی داریم. کاشی و سرامیک ایران در این کشورها تقاضا دارد اما تا زمانی که تنش ها در مرکز و شمال عراق ادامه دارد و کارهای عمرانی متوقف است نمی توان به بهبود وضعیت صادرات به این کشور به ویژه سیمان امید داشت.