چهل و هفتمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان سمنان با حضور فعالان بخش خصوصی و مدیران دولتی در محل اتاق سمنان برگزار شد.
علیاصغر جمعهای، رئیس اتاق سمنان در این نشست گفت: مقام معظم رهبری امسال را سال رونق تولید نامگذاری کرده و فرمودند: رونق تولید نیاز به الزاماتی دارد و تا زمانی که این الزامات نهادینه و اجرایی نشود تولید توسعه نخواهد یافت.
جمعهای افزود: تاکنون دو بسته حمایتی از تولید ابلاغ شده که از این میان سازوکار رونق تولید سازمان تأمین اجتماعی منوط به ابلاغ و دستورالعملهای اجرایی شده است درحالیکه همه میدانند ابلاغ و اجرا مفاد مذکور زمانبر بوده و در حقیقت فعالان اقتصادی زمان را از دست میدهند.
رئیس اتاق سمنان ادامه داد: از سوی سازمان امور مالیاتی نیز تمهیداتی با عناوین بخشودگی جرائم و تقسیط اقساط بلندمدت اعلام شده؛ اما تاکنون یک مشوق تشویقی برای واحدهای که امورات مالیاتی خود را بهدرستی انجام دادهاند صادر نشده است.
جمعهای همچنین از نماینده مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس خواست: سازوکاری در قوه مقننه ایجاد کند که قانون مالیات بر ارزشافزوده تبدیل به قانون مالیات بر مصرف بشود.
او معتقد است: مجلس با اصلاح قانون مالیات بر ارزشافزوده و تغییر آن با رویکرد مالیات بر مصرف میتواند بر دهکهای مختلف بازار نظارت کاملاً مستقلی داشته باشد بهطوریکه معضل قاچاق کالا در این طرح بهطور کامل حل میشود.
رستم سعدالهی، رئیس انجمن مدیران صنایع نیز در این نشست گفت: واحدهای تولیدی با مشکل تأمین منابع و مواد اولیه روبرو هستند و از سوی دیگر کاهش نقدینگی و چند برابری قیمت تولید مواجه شدهاند بهطوریکه بهسختی دارند فرآیند تولید را ادامه میدهند.
عسگری، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار سمنان در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان گفت: در سال گذشته استان در حوزه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید عملکرد مثبتی رخ داده هرچند ضعفهایی وجود دارد که بخشی از آن داخل استان قابلرفع است و بخشی نیز به همت دستگاههای ملی نیاز به اصلاح رویه دارد.
او ادامه داد: امروز در کشور با پدیدهای مواجه هستیم بهعنوان مقاومت در برابر تصمیمات و اصلاح، که نیاز است تا این مهم واکاوی، بررسی و برطرف شود
معاون اقتصادی و توسعه منابع انسانی استانداری سمنان نیز تصریح کرد: این مورد یکی از آسیبهای جدی است، وقتی پیشنهادی را در سطح ملی ارائه میدهیم، مجموعه اقداماتی را برای اصلاح و گرفتن مصوبه به انجام میرسانیم، باید سازوکاری برای باز ارسال و استمرار نظرها و بازگشت آن وجود داشته باشد تا محتوی کامل و بدون نقص با قابلیت اجرایی قابل ارائهای داشته باشیم
در ادامه استاندار سمنان در چهل و هفتمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی گفت: تمرکز جدی برنامههای دولت در سال 98 باید واکنش سریع نسبت به فشارهای اقتصادی خارجی و رفع موانع تولید باشد.
علیرضا آشناگر افزود: فشار روانی دشمن با تحریمهای ظالمانه و ایجاد تشنج در بازار عرضه و تقاضای کشور روزبهروز رو به افزایش است و دستگاههای اجرایی باید نسبت به خنثیسازی این توطئهها اقدام کنند.
او خاطرنشان کرد: تولیدکنندگان و مردم شرایط سختی را با فشارهای اقتصادی خارجی میگذرانند که باید با اتخاذ برنامههای راهبردی و عملیاتی از ایجاد فشارها جلوگیری کرد.
استاندار سمنان ادامه داد: احتکار خانگی و خرید هیجانی مردم باید با برنامهریزی اصولی حل شود و با ارائه گزارشهای دقیق مردم را از فراوانی کالا در بازار مطلع کرد.
آشناگر افزود: قوانین دست و پاگیر و موانع تولید با برنامهریزی اصولی و همکاری وزارتخانهها و نمایندگان مجلس برطرف شود.
وی تصریح کرد: در شرایط سخت اقتصادی باید قوانینی که در این شرایط کاربرد ندارد حذف شود اما به معنی واقعی این رویه در سطح ملی اجرا نمیشود.
استاندار سمنان گفت: تمامی دستگاههای اجرایی آرایش مقابله با جنگ اقتصادی دشمن بگیرند و با درک اصولی از شرایط میتوان از این گردنه سخت عبور کرد.
در ادامه احمد همتی، رئیس مجمع نمایندگان استان سمنان گفت: اظهارنظرهای غیرمسئولانه و غیر کارشناسی برخی افراد خاص به افزایش مشکلات اقتصادی و فشارهای خارجی دامن میزند.
نماینده مردم سمنان، مهدیشهر، و سرخه در مجلس افزود: بعضی از افراد خاص باوجود مشکلات اقتصادی در کشور سخنرانیهای جهتداری انجام میدهند که این اظهارنظرها اساس منطقی ندارد و در چارچوب قانون اساسی نیست.
او خاطرنشان کرد: لازم است اعضای اتاق بازرگانی و مسئولان دلسوز نظام نسبت به این سخنرانیهای دردسرساز و مشکلآفرین در نشستهای مختلف در کشور واکنش نشان دهند.