مهدی تقوی در مورد دستاوردهای برجام در حوزه بیمه و بانک گفت: در زمان تحریمها شرکتهای کشتیرانی ایرانی حمل بار، نمیتوانستند در خارج از کشور بیمه شوند، اما با اجرای برجام این معضل حل شد و شرکتها از این پس میتوانند با بیمه های خارجی کار کنند، این در حالی است که پیش از برجام روابط بیمههای خارجی با ایران به دلیل تحریم ها محدود و در پارهای موارد قطع شده بود و اگر شرکتی اروپایی با ایران کار میکرد، آمریکا برایشان مشکل به وجود میآورد.
وی با اشاره به حل شدن برخی از موانع بانکی نیز افزود: بسیاری از موانع از بین رفته و هم اکنون تجار میتوانند اعتبارات اسنادی باز کنند و مبادله کالا نیز به راحتی صورت میگیرد و این اتفاق مبارک با چانهزنیهای آقای ظریف وزیر امور خارجه رخ داد و شرایط اقتصادی رو به عادی شدن است.
وی با بیان اینکه این موضوع به سرعت صورت نمیگیرد و زمانبر خواهد بود، تصریح کرد: یک سری از تحریمها همچنان وجود دارد، زیرا مربوط به تحریمهای اولیه میشود و ارتباطی با برجام ندارد. اما روابطی که قطع شده بود، دوباره برقرار شده و تا رسیدن به نتایج مثبت کمی به زمان نیاز است.
تقوی تصریح کرد: آقای روحانی زمانی که دولت را تحویل گرفت، نرخ تورم 40 درصد و رشد اقتصادی منفی بود و ایشان تمام تلاش خود را برای مثبت کردن این نرخ انجام داد تا نقل و انتقالات و معاملات به زمان قبل از احمدی نژاد برگردد و این دوره انتقال کمی زمان بر خواهدبود.
این اقتصاددان در مورد وضعیت رکودی گفت: افرادی که مدعی هستند اقتصاد ایران هم اکنون در رکود بسر میبرد اشتباه میکنند. زمانی که نرخ رشد منفی به سمت مثبت شدن در حرکت است، دوره رونق آغاز شده و این موضوع را بنده بارها در کلاس های دانشگاه تدریس کردهام و در کتاب نظریه ادوار تجاری نیز به این موضوع اشاره کردهام و این افراد می توانند این کتاب ها را مطالعه کنند.
وی تصریح کرد: نرخ رشد اقتصادی منفی 3 درصدی زمان احمدی نژاد هم اکنون مثبت شده و این مسلما رکود نیست و در اقتصاد به آن رونق گفته می شود.
این اقتصاددان در پایان خاطرنشان کرد: رکود زمانی است که در سر پایینی هستیم. نرخ رشد 4 درصدی زمانی که به منفی 3 درصد در زمان احمدی نژاد رسید، رکود وجود داشت، ولی زمانی که نرخ رشد سربالایی است، به آن رکود نمیگویند، بلکه دوره رونق خواهد بود.