سفیر لهستان در تهران با رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران دیدار کرد. در این نشست، تهیه و تدوین نقشه راه منسجم برای توسعه مناسبات تجاری مورد تأکید قرار گرفت.
غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران با اشاره به ایجاد دفتر توسعه سرمایهگذاری لهستان در تهران بعد از نهایی شدن برجام، تصریح کرد: این دفتر از زمان آغاز فعالیت اقدامات اثرگذاری انجام داد اما متأسفانه بعد از خروج آمریکا از برجام و آغاز تحریمها علیه ایران، فعالیت این دفتر هم متوقف شد. امیدواریم با حضور شما در ایران، زمینه احیای فعالیتهای این دفتر فراهم شود.
وی همچنین ظرفیتهای همکاری بین ایران و لهستان را متنوع و گسترده خواند و گفت: فعالان اقتصادی علاقه زیادی به تداوم همکاری با شرکای خود در لهستان دارند، گواه این ادعا هم ایجاد کمیته مشترک ایران و لهستان و فعالیت گسترده آن طی 3 گذشته است. متأسفانه با آغاز تحریمها سطح مناسبات ایران و لهستان سیر نزولی پیدا کرده که مایه تأسف است. امیدوارم بتوانیم با همکاری هم و از طریق تدوین نقشه راه منسجم، راهها توسعه روابط تجاری بین دو کشور را پیدا کنیم.
رئیس پارلمان بخش خصوصی مبنای حرکتهای اقتصادی را داشتن اطلاعات دقیق و جامع از بازارهای هدف عنوان کرد و افزود: سفارت لهستان اطلاعات خوبی از اقتصاد این کشور در اختیار ما قرار داده و به زودی اطلاعات موردنیاز و مهم از اقتصاد ایران نیز تهیه و در اختیار سفارت این کشور در تهران قرار میگیرد.
شافعی در ادامه به تفاهمی که طی سفر وزیر اقتصاد لهستان به تهران برای همکاری دو کشور در حوزه تولید محصولات غذایی صورت گرفته بود، اشاره و تصریح کرد: متأسفانه هنوز این تفاهم به مرحله اجرا نرسیده است. امیدوارم مقدمات عملیاتی شدن این تفاهم نیز هرچه سریعتر فراهم شود.
رئیس اتاق ایران همچنین با نگاهی به برنامه ششم توسعه و تأکید آن بر لزوم توسعه خطوط ریلی در ایران، پیشنهاد داد تا شرکتهای لهستانی اقدام به سرمایهگذاری در این بخش کرده و با همکاری مشترک زمینه توسعه مناسبات را مهیا کنند.
اعزام هیات تجاری به لهستان از سوم تا ششم آذر
در ادامه رحیم بنامولایی، رئیس کمیته مشترک ایران و لهستان به اعزام هیاتی از سوم تا ششم آذر (24 تا 27 نوامبر) به این کشور خبر داد و تأکید کرد: از سال 95 تا به امروز 6 هیات از کشور لهستان به ایران سفر کردهاند و پذیرای آنها بودهایم. در این بین طی سال 96 یک هیات به لهستان اعزام کردیم و قرار است دومین هیات ایرانی را اوایل آذر به این کشور اعزام کنیم. بدون شک این رفتوآمدها میتواند زمینه آشنایی بیشتر فعالان اقتصادی با یکدیگر را فراهم کند.
این فعال اقتصادی که ریاست اتاق کرج را نیز به عهده دارد از برگزاری اولین نمایشگاه اقتصاد لهستان در ایران با حضور 20 شرکت و دو دانشگاه از این کشور سخن گفت و قرار است دومین نمایشگاه نیز بهمن ماه سال جاری برگزار شود.
احیای مناسبات تجاری به نقشه راه منسجم و منظم نیاز دارد
ماچئی فالکوفسکی، سفیر لهستان در تهران، با تأکید بر اهمیت تدوین نقشه راه و برنامهریزی دقیق برای احیای مناسبات تجاری بین ایران و لهستان، پایه و مبانی هرگونه فعالیت اقتصادی را سرمایهگذاری هدفمند دانست و تصریح کرد: آنچه باید در نقشه راه موردنظر دیده شود، زمانبندی مناسب، ارائه راهکار برای حذف موانع ناشی از تحریم، شناسایی توانمندیها و ظرفیتهایی که میتوان روی آن متمرکز شد و یافتن جایگزینی برای نقل و انتقالات مالی است.
او بازار ایران را برای فعالان اقتصادی لهستان مهم خواند و تأکید کرد: ما میخواهیم به صورت تدریجی و قدم به قدم بخشهای مختلفی را که در آنها ظرفیت برای همکاری داریم شناسایی کرده و زیرساختهای کار بر روی آنها را آماده کنیم. این اقدام نیازمند استراتژی و برنامهریزی دقیق است.
وی نبود اطلاعات کافی از بازار دو کشور را مورد انتقاد قرار داد و آن را بسیار ناچیز و اندک توصیف کرد. به باور سفیر لهستان در تهران اگر قرار باشد دو کشور برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی برنامهریزی کنند باید در قدم اول اطلاعات خود را از بازار یکدیگر تکمیل کنند. البته تحریمها علیه ایران موجب شده تا حدودی دسترسی به اطلاعات با دشواری همراه باشد.
فالکوفسکی در ادامه از علاقه مندی شرکتهای کوچک و متوسط لهستانی برای فعالیت در ایران خبر داد و گفت: سفارت باید فرصتهای سرمایهگذاری در ایران را شناسایی و در اختیار متقاضیان قرار دهد و تا حد ممکن با همکاری مقامات ایرانی راههایی را برای توسعه روابط بین ایران و لهستان پیدا کند.