پنجاه و هفتمین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان آذربایجان شرقی با موضوع بررسی مشکلات و موانع زنجیره تأمین کشمش و ارائه راهکارهای مدیریت زنجیره برگزار شد.
محمدرضا پورمحمدی، استاندار آذربایجان شرقی با تأکید بر لزوم اجرایی شدن مصوبات شورای گفتوگو گفت: کلیه دستگاههای اجرایی استان موظف به اجرای مصوبات شورای گفتوگو هستند و در صورت تخلف یا امتناع از اجرای آن برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.
پورمحمدی درباره اقدامات انجام شده پس از زلزله شهرستانهای میانه و سراب افزود: با کمک وام 10 میلیونی بلاعوض دولت به آسیب دیدگان در حال حاضر هیچ خانوار آسیبدیده در این حادثه در چادر اسکان ندارد و فقط معدود خانوادههایی در اتاقکهای که توسط بنیاد مسکن تهیه شده است ساکن هستند تا خانههای آنها برای زندگی آماده شود.
او در خصوص سفر رئیسجمهور به استان نیز گفت: افتتاح پروژه نفلین سینت سراب، افتتاح راهآهن بوستان آباد و میانه و بازید از کارخانهمانی از جمله برنامهها بود که رئیسجمهور و هیات همراه در این سفر از آنها بازدید کرد.
یونس ژائله، رئیس اتاق تبریز نیز در این نشست با اشاره به بیست و پنجمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی گفت: با همت همه مسئولان استانی و کشوری و همکاران در اتاق تبریز همایش با شکوهی برگزار شد و تمام مفاد قطعنامه این همایش توسط معاون اول رئیسجمهور دکتر جهانگیری تصویب شد.
او افزود: روند صادرات غیرنفتی از اولویتهای اقتصادی استان است و باید تمامی واحدهای تولیدی در این راستا تلاش کنند.
رئیس اتاق تبریز با اشاره به آتشسوزی اخیر یک کارخانه رنگ در شهرک صنعتی شهید سلیمی با قدردانی از تلاشهای مأموران آتشنشانی خواستار مجهز نمودن شهرکهای صنعتی به تجهیزات اطفای حریق شد.
ژائله با اشاره به موضوع زنجیره تأمین کشمش از مزرعه تا صادرات گفت، سابقه تولید کشمش در آذربایجان به دو هزار سال برمیگردد. در گذشته مقام اول صادرات خشکبار در دنیا متعلق به آذربایجان بود و بازار سنتی تبریز نرخهای آن زمان را تعیین میکرد.
او افزود: متأسفانه جایگاه صادرات خشکبار کشور ما در دنیا به رتبه چهارم تنزل پیدا کرده است و با شرایط موجود، عنقریب این رتبه را هم از دست خواهیم داد. باید بازار خشکبار ایران آسیبشناسی شود و ازاینرو دبیرخانه شورای گفتوگو بررسی نقاط قوت، ضعف فرصتها و تهدیدهای زنجیره تأمین را در دستور کار خود قرار داده است.
ژائله در این راستا در خصوص سایر زنجیرههای تأمین در استان گفت: درصدد آن هستیم که بهصورت موردی در خصوص مزیتهای رقابتی استان و وضعیت زنجیرههای تأمین آنها بررسیهای لازم را انجام دهیم.
او ادامه داد: قبل از کشمش زنجیره تأمین فرش دستباف با حضور کارشناسان امر مورد بررسی قرار گرفته و راهکارهای عملیاتی برای بهبود و تأمین پشم موردنیاز این صنعت با توافق مسئولان و فعالان این حوزه ارائه شده است که در صورت حذف بوروکراسیهای زائد اداری، امکان عملیاتی نمودن طرحهای ارائه شده در کوتاهترین زمان ممکن فراهم خواهد شد.