رحیم بنامولایی رئیس اتاق کرج در گفتوگو با « پایگاه خبری اتاق ایران» اقدامات این اتاق بازرگانی را در راستای مقابله با ویروس کرونا تشریح کرد. او همچنین از الزامات تحقق جهش تولید در سال جاری سخن گفت و تاکید کرد تعامل دولت با بخش خصوصی باید بیش از قبل شود.
بنامولایی تاکید کرد اتاق کرج از اواخر اسفندماه سال گذشته همکاری تنگاتنگی با دانشگاه علوم پزشکی ، مراکز نیکوکاری و کمیته امداد استان با هدف تامین و تجهیز کادر درمانی و کمک به اقشار آسیبپذیر داشته است.
رئیس اتاق کرج همچنین از ساخت و تجهیز نقاهتگاه 50 تختخوابی با همکاری اتاق ایران خبر داد و اعلام کرد که این نقاهتگاه تا دو هفته آتی در مهدیه کرج افتتاح خواهد شد.
به گفته رئیس اتاق کرج در استان البزر، بیش از 3 هزار و 500واحد صنعتی، عمدتا در حوزههای پلاستیک، آرایشی، بهداشتی و نساجی فعال هستند که از زمان شیوع ویروس کرونا در کشور بیوقفه فعال بودند و توانستند انواع مواد ضدعفونی کننده کشور را تولید کنند تا از این بابت خلایی ایجاد نشود.
بنامولایی تاکید کرد: شرایط به وجود آمده را باید به فال نیک گرفت و امیدوار هستیم با تجریهای که در این تولید این محصولات پیدا کردهایم به توانیم به نفع توسعه صادرات بهره گیریم. چراکه در حال حاضر تولیدات داخل اشباع است و یکی از مهمترین اقداماتی که به نظر من باید در دوران پساکرونا صورت گیرد، برنامهریزی برای توسعه صادرات به خصوصی در حوزه صنایع غذایی و دارویی است.
رئیس اتاق کرج،نحوه تخصیص سهمیه الکل به تولیدکنندگان استان البرز را یکی از مهمترین دغدغههای فعالان اقتصادی استان عنوان و تصریح کرد: به لحاظ کمی، 60 تا 70 درصد محصولات آرایشی و بهداشتی کشور در استان البرز تولید میشود اما در حال حاضر سهمیه الکل اختصاص داده شده به کارخانجات تولیدی کاهش پیدا کرده است . او در همین زمینه ابراز امیدواری کرد که هرچه سریعتر این مشکل رفع شود.
بنامولایی همچنین با اشاره به کمبود و گرانی برخی مواد اولیه به دلیل تحریم و بستهشدن مرزها پیشنهاد داد تا بانک مرکزی طی برگزاری جلسات استانی و همچنین نشست با روسای اتاقهای بازرگانی، دستوری صادر کند تا صادرکنندگان بتوانند در قبال صادرات، استراتژی تهاتر در پیش بگیرند تا به این وسیله مواد اولیه وارد کشور شود.
بنامولایی با تاکید بر استراتژی مسئولین و تاکید بر اقتصاد مبتنی بر صادرات محصولات غیرنفتی افزود: خوشبختانه بعد از 40 سال شاهد تغییر نگاه دولت به اقتصاد هستیم و در شرایطی که جهش تولید و هم افزایی در این راستا سالهاست که مورد نظر رهبری هم قرار گرفته است، توجه داشته باشیم که تحقق این مهم در گروی تعامل دولت با بخش خصوصی است.
رئیس اتاق کرج خاطرنشان کرد: در حال حاضر صادرات بخش خصوصی به جز میعانات ، پتروشیمی و نفت، چیزی در حدود 10 تا 11 میلیارد دلار است ودر صورت حمایت دولت و به ویژه بانک مرکزی، بخش خصوصی میتواند تا پایان سن 1404 صادرات را به 50 تا 60 میلیارد دلار افزایش دهد.
او همچنین پیشنهاد داد تا با توجه به اینکه اقتصاد مبتنی بر صادرات غیرنفتی یکی از مهمترین دستور کارهای مجلس آتی است، استراتژی پیاده شود تا حداقل یک سوم از کرسیهای مجلس به بخش خصوصی اختصاص داده شود تا با گسترش نگاه اقتصادی، قوانینی در مجلس به تصویب رسند که رونق و جهش اقتصادی را به دنبال خواهند داشت.