بازار سرمایه از اوایل سال گذشته تاکنون داغترین دوران تاریخ خود را سپری میکند؛ بورس به انتخاب اول جامعه برای سرمایهگذاری تبدیل شده و رکوردها در بخشهای مختلف هرروز جابهجا میشوند.
از زمان آغاز سال جدید، بورس نیز یکی از مهمترین سرفصلهای جلسات هیات دولت است تا همانطور که رئیسجمهوری هم تأکید دارد بورس بهعنوان یک بازار قابلاعتماد و اتکا برای سرمایهگذاریهای اصولی و قابلاطمینان و با کمترین ضریب خطر به جامعه معرفی و از هدر رفت سرمایههای مردم در بازارهای غیرقابل اتکا و غیرمولد جلوگیری شود.
سؤال بزرگی که ذهن بسیاری از مردم را مشغول کرده، این است که رشد شاخص بورس تا کجا واقعی است و آیا سناریوی تلخ ریزش یکباره نرخ ارز در یک روز که سال گذشته رقم خورد و عدهای را متضرر کرد، برای این بازار هم اتفاق میافتد؟
یک کارشناس اقتصادی بر این باور است که رشد بازار بورس، حداقل تا شهریورماه سال جاری ادامهدار است و مردم میتوانند سرمایههای خود را در بورس سرمایهگذاری کنند.
آلبرت بغزیان، در گفتوگو با «پایگاه خبری اتاق ایران» این هشدار را نیز میدهد که سرمایهگذاران غیرحرفهای نباید بهصورت مستقیم وارد معاملات سهام شوند.
به گفته او، افراد ناآشنا با بازار سرمایه، در شرایط فعلی باید یا منابع خود را در بانک سپرده بگذارند یا بهصورت غیرمستقیم در صندوقهای سرمایهگذاری بورسی سرمایهگذاری کنند.
بغزیان میگوید: اگر بخواهیم گردش دلاری بورس را محاسبه کنیم، این عدد بسیار دور از ظرفیتهای توسعه کشور است و در مقایسه با نرخ دلار، بازار بورس همچنان جای توسعه دارد.
این کارشناس اقتصادی معتقد است: راهکار وزارت اقتصاد هم برای تعمیق سرمایه که منجر به افزایش عرضه در بازار سرمایه میشود، در شرایط فعلی راهکار مطلوبی است که هم منجر به افزایش حق انتخاب میشود و از طرف دیگر سهامی که بهاصطلاح جا ماندهاند، به ارزش واقعی خود نزدیک خواهند شد.
او در جمعبندی اظهارات خود میافزاید: اگر شرایط فعلی بازار بورس را تحلیل کنیم، به لحاظ داشتن حباب قیمتی، بسیار پایینتر از دورههای قبل است و احتمال سقوط یا کاهش شدید در این بازار، حداقل در سهمهای بنیادی بسیار دور از ذهن است.
این کارشناس اقتصادی تأکید میکند: سهمهای بنیادی همچنان نشان دادهاند که حامی شاخص بورس هستند و رشد مثبت بورس تا زمانی که منابع و ورودیهای جدید جذب این بازار میشوند، ادامهدار خواهد بود.
به عقیده بغزیان، بورس تهران وابستگی به سرمایهگذاران خارجی ندارد و از این بابت، متحمل ریسک خروج سرمایهها نشده است.